Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Wild Virgin money






"Money Makes the World Go Round"

Το 1493 ο Χριστόφορος Κολόμβος ονόμασε τα νησιά "Santa Úrsula y las Once Mil Vírgenes" 
(Η Αγία Ούρσουλα και οι έντεκα χιλιάδες παρθένες) προς τιμήν της Αγίας Ούρσουλας και των 11.000 παρθένων.    Το όνομα αργότερα συντομεύτηκε σε «Παρθένοι Νήσοι»

Η Ούρσουλα αναδύεται απο τα παρθένα νησιά της Καραϊβικής  (Τζαμάικα συγκεκριμένα.... ο παράδεισος των μαύρων μάγων  και των τελετών βουντού)...... αλλά ο Κολόμβο δεν εννοούσε αυτή.... είναι από άλλο έργο..... ούτε την άλλη Ούρσουλα της Ε.Ε. λιγότερο εκθαμβωτική, η οποία τραβάει τα ζόρια της τώρα γιατί της έτυχαν όλα μαζεμένα, και δεν ξέρω αν θα την βοηθήσουν  οι μαγικές συνταγές  των  οικονομικών μάγων της πολυεθνικής παγκοσμιοποίησης πολτοποίησης ρωσοκινέζικης σαλάτας.


Η Ούρσουλα θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς από τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγκάντα 

Yπάρχουν χώρες ( Παρθένες προφανώς )που συλλαμβάνονται πρωθυπουργοί για κατάχρηση εξουσίας. Απίστευτο και όμως αληθινό . Στις περισσότερες …..τους βραβεύουν.

Ο πρωθυπουργός των βρετανικών Παρθένων Νήσων, ο Άντριου Φόι, 51 ετών, συνελήφθη χθες Πέμπτη στη Φλόριντα όπου είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της υπεράκτιας περιοχής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Άντριου Φόι με το ψευδώνυμό του, ο Brown Bomber (Καφετής Βομβιστής) .συνελήφθη την Πέμπτη στη Φλόριντα – Κατηγορείται για συνέργεια στη διακίνηση ναρκωτικών.
Tο 2003 η Offshore Alert ανέφερε ότι ο Φόι ,που τότε ήταν  ήταν υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τέθηκε υπό έρευνα σε σχέση με ισχυρισμούς περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

«Είναι καθήκον μου ως κυβερνήτη να σας πληροφορήσω ότι το πρωί ο πρωθυπουργός Άντριου Φόι συνελήφθη στο Μαϊάμι εξαιτίας διώξεων που συνδέονται με την εισαγωγή ναρκωτικών (στις ΗΠΑ) και ξέπλυμα χρήματος», ανέφερε ο Τζον Ράνκιν, ο κυβερνήτης των Παρθένων Νήσων, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Χαρακτήρισε «σοκαριστική» την εξέλιξη.
Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε αεροδρόμιο στο βόρειο Μαϊάμι, όπου είχαν δώσει ραντεβού με μεξικανούς διακινητές ναρκωτικών –στην πραγματικότητα επρόκειτο για μυστικούς πράκτορες της DEA–, προκειμένου να τους δοθούν 700.000 δολάρια σε ρευστό σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους ώστε να περάσει ποσότητα κοκαΐνης από την Κολομβία μέσω Παρθένων Νήσων προς το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που επικαλέστηκαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Με τον όρο φορολογικός παράδεισος ή φορολογικό καταφύγιο, καλύτερη μετάφραση του αγγλικού όρου tax haven, χαρακτηρίζονται γενικά οι χώρες – κράτη τα οποία διαθέτουν ειδική φορολογική πολιτική με χαμηλή ή και καθόλου φορολογία για όσους ξένους επενδυτές ιδρύουν εκεί εταιρείες, μεταφέρουν εκεί τα κεφάλαια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία. Έτσι οι επενδυτές καταβάλλουν πολύ μειωμένη ή και καθόλου φορολογία έναντι της προβλεπόμενης στη χώρα της μόνιμης διαμονής τους.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ
Sollozzo: "Don Corleone, θέλω ένα φίλο που να έχει ισχυρούς φίλους. Θέλω ένα εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά. Θέλω όλους αυτούς τους πολιτικούς που κρατάς στο τσεπάκι σου λες και είναι δεκάρες".



Ο Πάμπλο Εσκομπάρ (Pablo Emilio Escobar Gaviria,  ήταν ναρκέμπορος , Κολομβιανός , ηγετική μορφή του Καρτέλ της Μεδεγίν. 
«Όλοι έχουν μια τιμή, το σημαντικό είναι να βρεις ποια είναι αυτή» είχε αναφέρει όταν έστηνε την κάλυψή του από της Αρχές της Κολομβία δωροδοκώντας αξιωματούχους πάσης φύσεως.

«Μόνο ένας βασιλιάς μπορεί να υπάρχει». Στο απόγειο της εξουσίας του, έχασε κάθε μέτρο και μάλιστα πίστευε ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει ο πρόεδρος της Κολομβίας.
Ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» και υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία. Το 1989 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Forbes έβδομος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία που ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια Κατείχε πολυάριθμες πολυτελείς κατοικίες και το 1982 αποπειράθηκε να εισέλθει στην πολιτική ζωή της Κολομβίας, υποσχόμενος ακόμα να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της χώρας, ύψους 10 δισ. δολαρίων. Έχτισε σχολεία, πάρκα, νοσοκομεία, εκκλησίες και πολλά σπίτια για τους φτωχούς ανθρώπους. Το 1984 όμως αποκαλύφθηκε πως ο Εσκομπάρ δολοφονούσε κρυφά υποψήφιους βουλευτές και πρωθυπουργούς, κάποιους για χρέη. Για αυτόν τον λόγο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την πολιτική ζωή της χώρας και πήρε εκδίκηση, δολοφονώντας τον Λουίς Γκαλάν, έναν άλλον υποψήφιo πρωθυπουργό.

Χοακίν Αρκιβάλντο Γκουσμάν Λοέρα Ισπανικά: είναι βαρόνος ναρκωτικών και πρώην ηγέτης του Καρτέλ Σιναλόα, μέλος του διεθνούς συνδικάτου του εγκλήματος. Ξεκίνησε  την σπουδαία καριέρα του  πουλώντας πορτοκάλια
 Γνωστός και ως "Ελ Τσάπο" ("μικρούλης", ‘’κοντός’’, προφέρεται λόγω του ύψους 1.68 μέτρων, ο Γκουσμάν θεωρείται ο ισχυρότερος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο. Έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε ισόβια δεσμά, το 2019, και βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος σε κατάστημα υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ.
Πως ο Ελ Τσάπο εξαγόραζε διεφθαρμένους πολιτικούς στο Μεξικό , καθώς και αστυνομκούς και στρατιωτικούς, και επηρέαζε τις εκλογές, κάνοντας δωράκια ηλεκτρικά είδη στους ψηφοφόρους, ή δίνοντας ρεύμα σε ολόκληρα χωριά και πολλά άλλα φιλανθρωπικά έργα.
Ο δον Σολ στην πολιτική αρένα με σκοτεινή προσωπική ζωή, έκανε ένα λευκό γάμο, για τα μάτια του κόσμου και συνεργάστηκε με τον Ελ Τσάπο για να αναρριχηθεί πολιτικά ….. στο τέλος όταν πια δεν τον χρειαζόταν τον πούλησε στις Αμερικάνικες αρχές
«Σήμερα προμηθεύω τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωΐνης, μεταμφεταμίνης, κοκαΐνης και μαριχουάνας από κάθε άλλον στον κόσμο….Έχω έναν στόλο υποβρυχίων, έχω αεροπλάνα, φορτηγά και πλοία…», έλεγε τον Οκτώβριο του 2015 στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σον Πεν, ο οποίος τον είχε συναντήσει σε ένα κρησφύγετό του μέσα στη ζούγκλα όσο εκείνος κρυβόταν για να μην τον συλλάβουν. Ο Πεν του είχε πάρει συνέντευξη για λογαριασμό του περιοδικού Rolling Stone.


Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε ότι η υπόθεση της προκαλεί «φρίκη».

Οι φρικτοί άνθρωποι κάνουν φρικτά πράγματα για το χρήμα και την εξουσία. Ανέκαθεν, από πάντα…
.
Narcocorrido ή μπαλάντα  των χαμένων παραδείσων



 

1 σχόλιο:

  1. Οι Παράδεισοι της Εξουσίας
    Εξουσία φορολογία και οι δόσεις της ευτυχίας
    Κάθε εξουσία έχει τον παράδεισο της και τον πουλάει ακριβά ή φθηνά αναλόγως της ζήτησης μαζί με την “ευτυχία”.

    Ο παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει: Πορνό σεξ χρήμα ναρκωτικά και θρησκευτική ελευθερία με αλαλάζουσα ποδοσφαιροφιλία.
    Παλιά πουλούσαν οικόπεδα «παράδεισο» στον Ουρανό, σήμερα πουλάνε ολόκληρα νησιά στη Γαία.
    Που έχει μεταβεί η εξουσία περνώντας μέσα από μία απόλυτη θεοκρατία βασιλεία και αυτοκρατορία;
    Σε παραδεισένια νησιά στην Ατλαντίδα και την Λεμουρία.
    Φορολογικοί Παράδεισοι
    Οι Gods “Θεοί”, κλέβουν ληστεύουν, διορίζουν πρωθυπουργούς, υπουργούς, στηρίζουν Βασιλείς ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις ,αποφασίζουν για πόλεμους και για ειρήνη ,όταν και όπως τους βολεύει και δεν πληρώνουν μία.
    Αυτή είναι νέα μορφή της εξουσίας:
    H πολυεθνική ασυδοσία.
    Τα ναρκωτικά κρατούν απλώς ευτυχισμένους τους ανθρώπους υπάκουους και υποτακτικούς στην δόση της ευτυχίας. Ενίοτε και Παρθένους….

    από την είδηση της ημέρας

    Υπάρχουν χώρες ( Παρθένες προφανώς )που συλλαμβάνονται πρωθυπουργοί για κατάχρηση εξουσίας. Απίστευτο και όμως αληθινό . Στις περισσότερες …..τους βραβεύουν.

    Ο Άντριου Φόι συνελήφθη την Πέμπτη στη Φλόριντα – Κατηγορείται για συνέργεια στη διακίνηση ναρκωτικών
    Ο πρωθυπουργός των βρετανικών Παρθένων Νήσων, ο Άντριου Φόι, 51 ετών, συνελήφθη χθες Πέμπτη στη Φλόριντα όπου είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της υπεράκτιας περιοχής του Ηνωμένου Βασιλείου.
    https://astrobiblia.wordpress.com/2022/04/29/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82/comment-page-1/#comment-3443

    ΑπάντησηΔιαγραφή