Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Μία πόλη που την έλεγαν Δυστοπία




Σαγκάη: Σκύλοι ρομπότ και drone επιτηρούν το lockdown- Αρπάζουν ασθενείς και τους οδηγούν σε στρατόπεδα καραντίνας
Robotic dog equipped with a loudspeaker broadcasts anti-pandemic measures in eastern China

Σαγκάη μία πόλη των 25. εκ. κατοίκων

Κρεβάτια εκστρατείας και ψωμί για πρωινό δίνουν στους κατοίκους της Σαγκάης που είναι σε lockdown

Σε μια από τις μονάδες καραντίνας στη Σαγκάη, οι κάτοικοι που έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 βρίσκονται ξαπλωμένοι σε γκρίζα πτυσσόμενα κρεβάτια εκστρατείας που απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από ένα μέτρο, με τις βαλίτσες τους και άλλα προσωπικά αντικείμενα απλωμένα δίπλα τους.

Σε βίντεο, που δόθηκε στο Reuters σήμερα από άνθρωπο που διαμένει στις εγκαταστάσεις αυτές, φαίνονται πάνω από 100 άνθρωποι να είναι στριμωγμένοι στο πάτωμα ενός κτιρίου γραφείων, ένα από τα δεκάδες μέρη που η πόλη έχει μετατρέψει σε κέντρα καραντίνας σε μια μάχη να ανακόψει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. 4 τουαλέτες για 200 άτομα ενώ δεν υπάρχουν ντουζιέρες

Στις  Σκαιές Πύλες του Θεοκρατικού Τρόμου της Ανατολής
Όταν η Σαγκάη ήταν βρετανική θεοσοφική εταιρία

Λίγο πριν την ίδρυση της θεοσοφίας το 1875 στη Νέα Υόρκη το Μεγάλο μήλο Στις 4 Μαρτίου 1865, η HSBC ανοίγει το υποκατάστημά της στη Σαγκάη στο ισόγειο του Central Hotel (τώρα Peace Hotel ) στη γωνία του Bund με την οδό Nanjing .
Η HSBC Holdings plc είναι βρετανική πολυεθνική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εδρεύει στο Λονδίνο .
Οι απαρχές της τράπεζας βρίσκονται κυρίως στο Χονγκ Κονγκ και σε μικρότερο βαθμό στη Σαγκάη, όπου τα υποκαταστήματά της άνοιξαν για πρώτη φορά το 1865. 

Η επωνυμία HSBC προέρχεται από τα αρχικά της εταιρείας του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης.Η εταιρεία ενσωματώθηκε για πρώτη φορά επίσημα το 1866. Η HSBC συνεχίζει να έχει τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και το Χονγκ Κονγκ ως εγχώριες αγορές της

Το κτήριο HSBC (γνωστό και ως κτήριο της Δημοτικής Κυβέρνησης ) είναι ένα εξαώροφο νεοκλασικό κτίριο στην περιοχή Bund της Σαγκάης , Κίνα . Υπηρέτησε ως έδρα του υποκαταστήματος της Σαγκάης της The Hongkong and Shanghai Banking Corporation από το 1923 έως το 1955 και σήμερα στεγάζει την Shanghai Pudong Development Bank . Σχεδιασμένο από τη βρετανική αρχιτεκτονική εταιρεία Palmer & Turner Architects and Surveyors, η κατασκευή του κτηρίου διήρκεσε από τις 5 Μαΐου 1921 έως τις 23 Ιουνίου 1923.
Το κτίριο της HSBC έχει χαρακτηριστεί «το πιο πολυτελές κτίριο από τη Διώρυγα του Σουέζ μέχρι το Στενό του Βερίγγειου». Το κτίριο έχει επιφάνεια δαπέδου 23.415 m² και ήταν, εκείνη την εποχή, το μεγαλύτερο κτίριο τράπεζας στην Άπω Ανατολή και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά το κτίριο της Τράπεζας της Σκωτίας στο Εδιμβούργο .
Όταν η Βρετανία και το ΗΒ γίνεται θεοσοφική αποικία της Λεμουρίας και η Σαγκάη το νέο ΜΑΤΡΙΞ
Με πληθυσμό 24,89 εκατομμύρια από το 2021 , η Σαγκάη είναι η πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή στην Κίνα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο. Είναι η μόνη πόλη στην Ανατολική Ασία με ΑΕΠ μεγαλύτερο από την αντίστοιχη πρωτεύουσα.

Οι δυστοπικές πόλεις όμορφα καταβυθίζονται.
Η απληστία των ανθρώπων και η αμετροέπεια πάνε στον πάτο της θάλασσας
Το βάρος των ουρανοξυστών και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θέτουν την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Σχεδόν πριν από μια δεκαετία οι επιστήμονες ήδη γνώριζαν το πρόβλημα: ότι η οικονομική πρωτεύουσα του γίγαντα της Ασίας βυθίζεται. Οι αρχές στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι σκόπευαν να μειώσουν το ποσοστό κατασκευών και να περιορίσουν τη χρήση των υπόγειων υδροφορέων. Αλλά λίγα έχουν γίνει γι ‘αυτό. Από το 1990 έχουν κατασκευαστεί πάνω από 3.000 κτίρια άνω των 24-ορόφων, και αναμένεται να χτιστούν και άλλα τις επόμενες δεκαετίες. Ο αριθμός πολλαπλασιάζεται και το 80% έχει χτιστεί τα τελευταία 15 χρόνια.΄
Η επίδραση των ουρανοξυστών στην καθίζηση του εδάφους είναι πιο έντονη στις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούν περισσότερο τα υπόγεια ύδατα και όπου υπάρχει η μεγαλύτερη πυκνότητα των ψηλών κτιρίων .Αν αυτό προστεθεί στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας και το γεγονός ότι η Σαγκάη είναι σε επίπεδη παράκτια λωρίδα, πολλοί προβλέπουν ότι το σύμβολο του κινεζικού θαύματος, η οποία παράγει περίπου το 15% του πλούτου της χώρας και λειτουργεί ως η ναυαρχίδα για το 30% των εξαγωγών της, θα πρέπει να βυθιστεί σε κάποιο σημείο όχι και τόσο μακρινό. Προβλέπεται ότι η δεκαετία του 2070, θα είναι κρίσιμη.
Το αμμώδες έδαφος της πόλης απαιτούσε το χτίσιμο των ουρανοξυστών με βαθιές σωρούς από σκυρόδεμα για να τους σταματήσουν από το να βυθίζονται στο μαλακό έδαφος της κεντρικής περιοχής.

Οσο οι σκύλοι θα γαυγίζουν οι άνθρωποι θα ουρλιάζουν.

Dogs Pink Floyd
"...And when you lose control
You'll reap the harvest you have sown
And as the fear grows
The bad blood slows and turns to stone
And it's too late to loose the weight you used to need to throw around
So have a good drown as you go down all alone.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου