Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Αλλος για την σελήνη;;;;



 Συνάντηση με τον Λευκορώσο Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή,  είχε ο Πούτιν  και μίλησαν για  τα σοβαρά προβλήματα  και επείγοντα θέματα , όπως  για τις σοβιετικές επιτυχίες στο Διάστημα, και ότι η Ρωσία θα στείλει ένα διαστημόπλοιο στη Σελήνη  φέτος και θα ισχυροποιήσει τη συνεργασία με τη Λευκορωσία στις διαστημικές υποδομές και τη διαστημική τεχνολογία.

Ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία θα αναπτύξει ένα μεταφορικό διαστημόπλοιο νέας γενιάς και τεχνολογίες για πυρηνική ενέργεια στο διάστημα. Είπε ακόμη πως θα στείλει ένα διαστημόπλοιο, το Luns-25, στη Σελήνη το τρίτο τρίμηνο φέτος,  θα εργαστεί από κοινού με τη Λευκορωσία για υποδομές που διασφαλίζουν την ανεξάρτητη πρόσβαση των χωρών στο διάστημα, είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε πως ζήτησε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos να εκπαιδεύσει έναν Λευκορώσο για μία πτήση πάνω σε ρωσικό διαστημόπλοιο.



Ανάμεσα σε αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια μιλήσανε και για έναν πόλεμο  , να δεις που γίνεται..... στην Ουκρανία  ντε ......ο Πούτιν  δήλωσε  στον φίλο του τον  Λουκασένκο:
 Οι στόχοι μας στην Ουκρανία είναι «ευγενείς» και θα επιτευχθούν. ¨
Ολα γίνονται για το καλό τους , να μην το  καταλαβαίνουν..... γιατί  αυτοί είναι φασίστες ενώ Ρωσία και Λευκορωσία  είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, για να μην μιλήσουμε  για το άλλο φιλαράκι την Κίνα.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos και η κινεζική Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος CNSA υπέγραψαν συμφωνία (μνημόνιο κατανόησης) για να αναπτύξουν από κοινού έναν σεληνιακό ερευνητικό σταθμό, είτε σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι είτε πάνω στην επιφάνειά του ή και τα δύο.

Η Ρωσία δεν έχει υπογράψει τη νέα διεθνή «Συμφωνία Άρτεμις», που προωθεί η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) για τη νέα εξερεύνηση της Σελήνης.
 Προφανώς, η Ρωσία προτιμά να προχωρήσει σε κάτι ανάλογο με τη συνεργασία της Κίνας, έλκοντας και άλλες χώρες στο δικό τους διαστημικό «άρμα». Η Κίνα, από την πλευρά της, έχει μεγάλες διαστημικές φιλοδοξίες και έχει ήδη παρουσία στη Σελήνη και στον Άρη με τις αντίστοιχες αποστολές.
Από την άλλη όμως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια το σύμπαν γελάει..... 
γιατί  για φανταστείτε να αποφασίσουν κάτι εξωγήινοι να επισκεφτούν την γή τι έχει να γίνει ;;;;; 
Mεγακομήτης 500 τρισεκατομμυρίων τόνων τρέχει προς την Γη σύμφωνα με την NASA 
Ο κομήτης, που ονομάζεται C/2014 UN271, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010, τρέχει επί του παρόντος στο διάστημα με ταχύτητα 22.000, εχει πλάτος 80 μιλίων, και μάζα 500 τρισεκατομμυρίων τόνων,ο πυρήνας του ειδικότερα είναι μεγαλύτερος από την πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ και έχει πλάτος περίπου τόσο όσο η Ουαλία.

Ο κομήτης C/2014 UN271 (Bernardinelli-Bernstein) από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA στις 8 Ιανουαρίου 2022


"Fly me to the moon"   Δεν ξέρω πως λέγεται στα ρώσικα και τα Κινέζικα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου