Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Τα μήλα της Αθανασίας

 

René Magritte

"Το σάπιο μήλο, σαπίζει και το γερό."  "Πλέουν τα μήλα στο γιαλό, πλέουν κι οι καβαλίνες…"
 ΄¨Ενα μήλο την ημέρα τον παπά τον κάνει πέρα"  Λαικές παροιμίες 


Πότε  ήταν η τελευταία φορά.. που σας έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι?
Η συμβολή του Νεύτωνα στα θέματα αυτογνωσίας και άλλες..φυσικές σκέψεις..

Ν εύτων:
Τι κάνει ένα μήλο..
όταν πέσει ..στο κεφάλι..!

1ος Νόμος:
.
Κάθε σώμα παραμένει ακίνητο ή κινείται ευθύγραμμα και ομαλά , εφ’όσον δεν ασκείται καμία δύναμη πάνω σ’αυτό, ή αν, ασκούνται δυνάμεις , η συνιστάμενη τους, ισούται με το μηδέν.
Αδράνεια είναι η ιδιότητα της ύλης ,ν’αντιστέκεται, σε οποιαδήποτε μεταβολή της κινητικής της κατάστασης.
Συμπέρασμα:
Κανένας άνθρωπος δεν θέλει να αλλάξει την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται όσο «χάλια» και αν είναι αυτή..
Ερώτηση :
Πόση δύναμη χρειάζεται και , που να εφαρμοστεί για να μετακινηθεί
η «παγιωμένη» αντίληψη των πραγμάτων;
.
2ος Νόμος:
.
Η επιτάχυνση που αποκτά ένα σώμα, είναι ανάλογη της δύναμης που θα ασκηθεί σ’αυτό και αντιστρόφως ανάλογη της μάζα του.
Συμπέρασμα:
Όσο μεγαλύτερη «μάζα» έχει συγκεντρωθεί, τόσο δυσκολότερη η «κίνηση»!
Ερώτηση :
«Μέσα» ή «απ’έξω» , πρέπει ν’ασκηθεί η δύναμη?
.
3ος Νόμος:
.
Όταν ένα σώμα ασκεί δύναμη σ’ένα « άλλο», τότε και το «άλλο» σώμα , ασκεί δύναμη στο πρώτο,
ίσου μέτρου και αντίθετης φοράς.
Την μια δύναμη την ονομάζουμε « δράση» και την άλλη «αντίδραση.»
Συμπέρασμα:
.
Δεν μπορούμε να απομονώσουμε μια δύναμη.
Τις δυνάμεις ,τις συναντάμαι, πάντα κατά ζεύγη!
΄Έτσι πετούν τα’αεροπλάνα, τα πουλιά, λειτουργεί το «κάρμα»κ.λ.π
Ερώτηση:
.
Υπάρχει «πραγματική» μοναξιά στο σύμπαν, κάτω από την αλληλεπίδραση των δυνάμεων?
ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ
Όλοι οι πόλεμοι ξεκινούν με ένα μήλο και καταλήγουν σε μία θρησκεία.
Η Εποχή των Ιχθύων άρχισε με τον τελευταίο Άθλο του Ηρακλή, τα Μήλα των Εσπερίδων και όλη η ανθρωπότητα θα αναζητούσε μαζί με αυτόν απεγνωσμένα την Αθανασία με απελπισία τρόμο θρησκοληψία και εμμονή.
Ήταν η μεγάλη παγίδα του Ποσειδώνα αλλά και ο μεγάλος ηρωικός Άθλος του Ηρακλή.
Όλων των ειδών τα μήλα θα παρελάσουν στο κόκκινο χαλί της ιστορίας και τα δέντρα της μυθολογίας μαζί με τον αρχέγονο δράκο πού άυπνος τα φυλάσσει και τα κρατεί.

Τα μήλα συνδέονται με τον ιδιαίτερα περίπλοκο και πολύπλοκο Άθλο του Ηρακλή.
Επειδή στο πέρασμα των αιώνων και της μυθιστορίας έχουν παρεισφρήσει και προστεθεί πολλές εσκεμμένες ή όχι πληροφορίες θα μείνουμε στον βασικό πυρήνα της του μύθου της ιστορίας και ό,τι αυτός μπορεί να μας πει, δηλαδή στο κουκούτσι του μήλου, τον σπόρο του.
Ο πυρήνας αυτός μας ομιλεί για κάποια μήλα σε ένα ιδιαίτερο δέντρο πού βρίσκεται στον κήπο της Εσπερίας και φυλάσσεται από τις κόρες της Εσπερίας και ένα αθάνατο Δράκο ακοίμητο τον Λάδωνα. Ήταν δώρο της Γης στον γάμο της Ήρας με τον Δία.
Άρα το πρώτο στοιχείο είναι ότι αυτό το δέντρο με τα μήλα βρίσκεται δυτικά και αυτό αποτελεί έκπληξη και μας κάνει να αναρωτιόμαστε το γιατί, εφόσον η κλασική μυθολογία αρχίζει με κάποια μήλα και δέντρα της γνώσης που βρίσκονται ανατολικά τον κήπο της Εδέμ, κάπου στη Μεσοποταμία

Το γεγονός ότι ο δράκος υπάρχει εκεί φοβερός και φυλάει τα μήλα άυπνος, μας λέει πώς ο δράκος είναι πάντα παρών σε όλες τις μυστικές μυθικές ιστορίες, κοιμισμένος ή ακοίμητος και πρωταγωνιστούσε, ήταν ο άρχων της Λεμουρίας.
Λάδων είναι και ποταμός στην Αρκαδία, αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, γιατί δράκους συναντούμε στην ελλαδική γη, πριν την νέα Ολυμπιακή Θεοταξία.
Ο Ηρακλής ξεκινάει να βρει τα μήλα της Δύσης και φτάνει στην Ανατολή όπου συναντά τον Προμηθέα εσταυρωμένο σε μία ψηλή βουνοκορφή του Καυκάσου .
Ο Καύκασος είναι όρος της αλπικής ορογένεσης κατά τη διάρκεια αυτής, αναδύθηκαν, ο Άτλαντας, οι Άλπεις, οι Άνδεις,τα Απέννινα, τα Πυρηναία, τα Ιμαλάια, τα Καρπάθια, οι Κορδιλιέρες κ.ά.
Άρα βρισκόμαστε στην νεότερη γεωλογική ιστορία των 70 εκατομμυρίων ετών.
Γιατί όμως ο Προμηθέας ήταν εσταυρωμένος εκεί με ένα καρφί και έναν αετό να του τρώει το συκώτι βράδυ πρωί τιμωρημένος από τον Δία.

Προμηθέας Minho's University.


Γιατί ο προνοητικός Τιτάνας δημιούργησε τους πρώτους ανθρώπους και τους έδωσε τη φωτιά . Και είναι λόγος αυτός να τιμωρηθεί από ένα σοφό διοικητή;

Ο Προμηθέας δημιούργησε τα πρώτα ερμαφρόδιτα, δεν ξέρουμε, αν ήταν σαλιγκάρια ή όντα του χρυσού γένους, όμως με ερμαφρόδιτα ακόμη και του χρυσού γένους ,δεν μπορούσε η ανθρωπότητα να εξελιχθεί και ούτε μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί. 
Οι σταυρωμένοι, ήταν σύνηθες φαινόμενο την εποχή της Λεμουρίας. Τους σταυρώνανε οι άρχοντες δράκοι σε ένα στυλό παλούκι για να αναπτυχθεί λένε η θέληση, όταν δεν τους τρώγανε τελευταίους, έτσι ισχυρίζεται ο μεγάλος θεοσοφιστής και Ροδόσταυρος Μαχ Χέιντελ, που κάτι θα ξέρει μυημένος στη θεοσοφία μέχρι τον λαιμό του Ταύρου..
Ο αετός τρώει τη συνείδηση των όντων και των Λεμουρίων και τον Ατλαντίνων και των ανθρωπίνων.
Οι καθημερινές έγνοιες κάτω από μία ενεργοβόρα εξουσία αποστραγγίζουν τους ανθρώπους από τα ενεργειακά τους αποθέματα. Το βράδυ αναπληρώνονται κάποια από αυτά, μέσω του ύπνου. Τις περισσότερες φορές, επειδή ο ύπνος δεν είναι καλός και καλής ποιότητας και οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνία και κοιμούνται πλέον με ηρεμιστικά. 
Αυτό το κενό δεν μπορεί να αναπληρωθεί και έχει σαν αποτέλεσμα μία κακή υγεία και κλονισμένο νευρικό σύστημα.



Ο Προμηθέας συμβουλεύει τον Ηρακλή πώς θα φτάσει στον κήπο, σωστός και σοφός. Οι βασικές γνώσεις της προμηθεϊκής μυθολογίας είναι πάντοτε απαραίτητες για να κατανοήσουμε την νέα ατλαντική δομή και τον Homo sapiens πού εκπροσωπείται από τον Ηρακλή και τον Οδυσσέα ,αρχηγέτες της ανθρώπινης εποχής.
Ο Ηρακλής φτάνει στη χώρα της Εσπερίας και βλέπει τον Ατλαντα, τον ουρανό να κρατεί τιμωρημένος επίσης από τον Δία για την παλαιά εικονική εικονομαχία Τιτανομαχία του, εμπλοκή. 

"Ατλας "Rockefeller Plaza  Ν.Υ

Ο πονηρός Άτλας εκμεταλλεύεται το συναίσθημα του Ηρακλή και μέσω του οίκτου τον παρακαλεί τον ουρανό να παραλάβει και να δεχθεί να τον κρατεί.
Μπαίνει στον κήπο, κοιμίζει τον δράκοντα και τα μήλα αρπάζει και προσπαθεί να ιδιοποιηθεί την Αθανασία και να την κερδίσει ασκαρδαμυκτί.
Μεγάλη υπόθεση η Αθανασία, μα ο Άτλας είναι ήδη αθάνατος, παραβλέπει ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να αγνοεί και αρχίζει να παίζει τα παιχνίδια με τις πυραμίδες τις αναστάσεις τους τάφους και τις ζωές μέσα και έξω από αυτές.
Με τον Ηρακλή φορτωμένο τον ουρανό να κρατεί, δηλαδή το πνευματικό στοιχείο, αρπάζει την εξουσία και όλη τη γη μετατρέπει σε νεκροταφείο πουλώντας πνεύμα με το αζημίωτο και θησαυρίζει ως εξουσία στη γη.
Ο Ηρακλής δεν θα του χαριστεί. 
Πώς ο Ηρακλής έδωσε πίσω τον ουρανό στον άρχοντα Άτλαντα;
Στο τέλος της ποσειδώνιας εποχής του είπε:
Κράτησε το για λίγο τον ( ευνουχισμένο ) ουρανό μέχρι να φτιάξω το μαξιλάρι και τα πούπουλα με τα φτερά καλά. Παίρνει τα φύλλα τα φύλα και τα μήλα και τα επιστρέφει εκεί που ανήκουν και ανήκαν πάντα στην αρχέγονη πηγή και καταρρέουν οι θρησκευτικές και θεοσοφικές δοξασίες στη στιγμή.
Η Αθανασία δεν είναι κάτι που θα πρέπει τους ανθρώπους να απασχολεί, ούτε τα ιερατεία να την αγοράζουν και να την πωλούν στην αγορά τη χρηματοπιστωτική.
Η Αθανασία ανήκει δικαιωματικά και στον Οδυσσέα και στον Ηρακλή γιατί είναι υπόθεση αθλητική και ηρωική. Είναι θέση και στάση ζωής έννοος όντος, όρθια απροσκύνητη και φιλοσοφική.
«Οι άνθρωποι πεθαίνουν, επειδή δεν μπορούν να ενώσουν την Αρχή με το Τέλος». Αλκμαίων
Είναι θέμα ένωσης και κατανόησης η αθανασία και μη την αφήνουμε στα χέρια των ιερέων που δεν καταλαβαίνουν από αυτά γρι…..
Ο Ηρακλής λοιπόν μέσα από πούπουλα και φτερά τον ουρανό παρατά ,ο Άτλας να τον κρατά και γυρίζει στην κεντρική εξουσία πού είναι ο Ευρυσθέας και την Ελληνική γη, κυβερνά.
Ο Ευρυσθέας διορατικός αρκετά, τα Μήλα δεν κρατά (Εύγε στον Ευρυσθέα) και η Αθηνά τα επιστρέφει εκεί που ανήκουν και ανήκαν πάντα στους κήπους της Γης σε βασίλεια μη ανθρώπινα, μακρινά.

Να ευχαριστήσουμε τον Προμηθέα που με την προμηθευτική γνώση και φωτιά φωτίζει τα σκοτάδια ερεβιανά και τον Ηρακλή να βρει τον δρόμο του βοηθά….. στους μεγάλους εσπερινούς της Ελληνικής Μυθολογίας.




Πως ο Άτλας φόρτωσε στον Ηρακλή τον Ουρανό

1 σχόλιο:

  1. To μήλο και οι νόμοι…των πολεμιστών!
    https://elzin.wordpress.com/2009/04/30/to-%ce%bc%ce%ae%ce%bb%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd/

    ΑπάντησηΔιαγραφή