Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Το σύνδρομο της Κίνας






Κάθε Έλληνας πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του και την καρέκλα του, αμέσως μετά την εκλογή του επισκέπτεται το Ισραήλ. Κάτι σαν ιεροτελεστία ένα πράγμα.
Μετά την Μεταπολίτευση, οι πολιτικοί μας ανακάλυψαν την Κίνα, έτσι  κάθε Έλληνας πρωθυπουργός νοιώθει την βαθιά ανάγκη να κάνει ένα ταξιδάκι  αναψυχής στην Κίνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα βεβαίως βεβαίως, προσφορά ενός αποχαυνωμένου λαού που συνεχίζει να τους ψηφίζει, ενώ οι ίδιοι τον περιφρονούν βαθειά. Αντίθετα για τους άλλους λαούς έχουν μία μεγάλη αγκαλιά , τους καλούν στα Μέγαρα τα Προεδρικά και τους βραβεύουν
Στον δρόμο για την Κίνα πηγαίνουν σαν χαρωποί και ξέγνοιαστοι τουρίστες , μη φανταστείτε ότι έχουν κάποια στρατηγική , κάποια σχέδια ή στόχους, βόλτες κάνουν και ψώνια (κλιματιστικά π,χ) παρόλο που το  ντύνουν  με το περιτύλιγμα δήθεν για επενδύσεις, οικονομικούς στόχους  και άλλα τέτοια ωραία ηχηρά μεγαλεπήβολα σχέδια


Tώρα πως γίνεται στους λόγους τους να εξυμνούν οι δημοκράτες  το  κομμουνιστικό Κινέζικο μοντέλο , είναι κάτι που μόνο ο Οργουελ μπορεί να μας το εξηγήσει , στο 1984. Αλλωστε την τελευταία δεκαετία  επαληθεύτηκαν οι προφητείες του  για τις δυστοπικές  κοινωνίες.
Ο μεγάλος αδερφός που βλέπει τα πάντα, όλοι ίσοι και ίδιοι στο μεγάλο εργοτάξιο της γης με την ίδια στολή. Να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν Κινέζοι, να κάνουν τον Κινέζο, ούτε διακοπές ούτε γιορτές ούτε σχέσεις προσωπικές σε ένα μικρό χώρο δωματιάκι 1 επί 1 καμαρούλα μια σταλιά.
Να τεκνοποιούν όταν και αν τους το επιτρέπουν με παρένθετες μητέρες σε κλινικές σπέρματος και ωαρίων, να κάνουν διαδικτυακό σεξ, όλοι με όλους και με όλα και να περνάνε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.
Γιατί το κινεζικό μοντέλο; Γιατί οι Κινέζοι  είναι υπάκουοι υπήκοοι,  πειθαρχημένοι,  σκληροί, χωρίς οίκτο αρχέγονη φυλή, είναι συμμορφούμενοι, δεν έχουν απαιτήσεις και μπορούν να μείνουν σε σπίτια κλουβιά 11 τ.μ, χωρίς να διαμαρτυρηθούν ποτέ. Τέτοιους υπηκόους θέλουν.  Για αυτό το λόγο διάλεξαν για έδρα τους οι πολυεθνικές, την Κίνα, την μητέρα του δράκου.

Βέβαια όλος ο δυτικός κόσμος με τη βοήθεια της θεοσοφίας, αλώθηκε από την προπαγάνδα της μέσω των δεξιών και αριστερών κομμάτων χρησιμοποιώντας το προσφυγικό και το μεταναστευτικό βασικό εργαλείο αποσταθεροποίησης και διάβρωσης. Η Ευρώπη έγινε οδαλίσκη τους και οι ΗΠΑ πειθήνιο όργανο τους με γεροντικό αλτσαχάιμερ.

Τον δρόμο του… μεταξιού λοιπόν τον άνοιξε το φθινόπωρο του 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος επισκέφθηκε ως πρωθυπουργός την Κίνα και μετά πήγε Μόσχα, στον δρόμο του ήταν.

Τον Απρίλιο του 1986 ο Ανδρέας Παπανδρέου πήγε στην Κίνα με την πολυπληθέστερη ίσως συνοδεία 125 ατόμων ( τσάμπα ήταν , ευκαιρία για ένα πολυτελές ταξίδι με τα έξοδα όλα πληρωμένα και κερασμένα) και αυτό προκάλεσε πολλά σχόλια, αλλά αυτό το ταξίδι δεν τους βγήκε σε καλό.
Ενώ ο τότε πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κίνα, στην Αθήνα δολοφονείται  στο Κολωνάκι από τη 17N ο βιομήχανος Δ. Αγγελόπουλος και προκαλείται τεράστιο θέμα. Ο Ανδρέας από την Κίνα προβαίνει σε ατυχή δήλωση, δεν είχε κοντά του κανένα σύμβουλο, λίγο το τσάι το κινέζικο τον χαλάρωσε και έτσι το ταξίδι εκείνο του διεκόπη πριν από την ώρα του, επιστρέφοντας άρον αρον, δεν γνωρίζω αν η κουστωδία συνέχισε το ταξιδάκι και γύρισε μετά με το πλοίο της γραμμής.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από την άλλη δεν ήταν τόσο τυχερός να επισκεφθεί το Πεκίνο ως Πρωθυπουργός, με δόξα και τιμή, καθώς την περίοδο εκείνη είχε κατι προβληματάκια να λύσει με τα Σκόπια και με τον  κουμπάρο Αντώνη Σαμαρά. Εκανε όμως οικογενειακώς αυτό το ταξίδι στην Κίνα μετέπειτα
Το 1988 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρ. Σαρτζετάκης πραγματοποίησε ένα άκρως επεισοδιακό ταξίδι στην Κίνα, με παρενέργειες που προκάλεσαν ακόμη και δικαστική διαμάχη με δημοσιογράφους και ηθοποιούς, ΄με τη συνοδεία του να μεταφέρει σύγχρονα και πανάκριβα, για εκείνη την εποχή, κλιματιστικά, χωρίς να περάσουν από το τελωνείο, έγινε νούμερο  επιθεώρησης και κατέληξαν στα δικαστήρια, γιατί ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας  δεν επέτρεπε τη  σάτυρα εις βάρος του.λες και ήταν ο απόλυτος  αυτοκράτορας.

Τι πιο λογικό ο "Κινέζος"   ο. K. Σημίτη  να επισκεφτεί την Κίνα  και όμως τελικά αναβλήθηκε δύο φορές το ταξίδι και η υπόθεση παρ’ ολίγον να εξελιχθεί σε διπλωματικό πρόβλημα για τις σχέσεις Αθηνών και Πεκίνου. 
H πρώτη φορά ήταν για τις 13 Σεπτεμβρίου 1999 και όλα ήταν έτοιμα μία εβδομάδα πριν, στις 7 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός στην Αθήνα που εξελίχθηκε σε τραγωδία. 

Δύο χρόνια αργότερα και ενώ είχε ορισθεί και νέα ημερομηνία για τις 23 Ιουνίου 2001, μία εβδομάδα νωρίτερα το ταξίδι αναβλήθηκε και πάλι, προκαλώντας εκνευρισμό στους διπλωμάτες των δύο πλευρών. Αιτία αυτής της αναβολής υπήρξε η γνωστή πλέον σύγκρουση του κ. Σημίτη με το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠαΣοΚ, στην οποία, όπως αποκαλύφθηκε, είχε υποβάλει την παραίτησή του  ο κ. Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος λίγους μήνες μετά, στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος ανακηρύχθηκε Γραμματέας. 

Τελικά το ταξίδι του Κ. Σημίτη στην Κίνα πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2002, κατόπιν σειράς προβλημάτων και εμποδίων που προέκυψαν ώσπου να ορισθεί. Και αυτό όμως τελικά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με κυβερνητική κρίση. Δηλαδή, ενώ ο τότε πρωθυπουργός πετούσε με το αεροπλάνο προς την Κίνα, με ενδιάμεσο σταθμό την Τασκένδη, έμαθε στον… αέρα για μια συνέντευξη του τότε υπουργού Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλου με την οποία ανακοίνωνε ότι δεν είχε σκοπό να πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές. Οι οκτώ μέρες στην Κίνα επισκιάστηκαν από την υπόθεση με τον Αλέκο Παπαδόπουλο και η επίσκεψη πέρασε  σε δεύτερη είδηση
Από ότι φαίνεται δεν το ευχαριστήθηκε το ταξίδι στην Κίνα ως πρωθυπουργός και την επισκέφθηκε εκ νέου  το 2005
 
Τον Ιανουάριο του 2006, ήρθε η σειρά  Κώστα Καραμανλή του ανεψιού ,  να μεταβεί ως πρωθυπουργός στην Κίνα. Φθάνοντας στην κινεζική πρωτεύουσα, που ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, σύσσωμη η ηγεσία  Κομμουνιστικού Κόμματος επιφύλαξε στον πρωθυπουργό μια απροσδόκητη για τα δεδομένα  υποδοχή. Τον συνάντησε… όλη η ιεραρχία!

Ο πρόεδρος Χου Ζιντάο, ο πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, όλοι!


Στις 19 Ιανουαρίου, ο κ. Καραμανλής και ο ομόλογός του Γουέν Ζιαμπάο, υπέγραψαν κοινή δήλωση 21 σημείων, που αφορούσε τη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών στους τομείς των λιμένων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, της ενδυνάμωσης του τουρισμού, της ανταλλαγής εμπορικών προϊόντων όπως είναι το λάδι, και της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου – Αθήνας.

«Πόσους τουρίστες θέλετε να σας φέρουμε;» ρώτησε κάποια στιγμή ο Ζιαμπάο τον Καραμανλή. «Όσο το δυνατόν περισσότερους» απάντησε  και θα τα βρούμε με τους τενεκέδες λάδι,  1, 5 δις  κινέζοι σε 10 εκ. πληθυσμό

Μάιος του 2013  (εποχή μνημονίων να μην πάει και  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προσκυνήσει στην Κίνα ;;;;; Αφού ξεναγείται ιδιωτικώς στην Απαγορευμένη Πόλη, που εκείνη την ώρα έκλεισε για τους τουρίστες, μιλάει σε εκδήλωση της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της χώρας και συναντάται με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. 

Σιγά που θα έλειπε απο το γλέντι η πρώτη φορά αριστερά2016, 2017, 2019: Ούτε ένα ούτε δύο αλλά τρία ταξίδια του κ. Τσίπρα στην Κίνα  και η Περιστέρα  Μπαζιάνα  ανακηρύχθηκε σε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunications – BUPT
Μετά έπεσαν οι υπογραφές  με την Cosco Group, για την πώληση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας, που οι Κινέζοι το θεωρούν "το κεφάλι του Δράκου"

2019: Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τις συνομιλίες με τον Τζιπίνγκ στη Σαγκάη και θα τις συνεχίσει στην Αθήνα

Το ενδιαφέρον των Ασιατών επενδυτών προς τη χώρα μας επικεντρώθηκε στον τομέα της ενέργειας και των υποδομών, ενώ σημαίνοντα ρόλο φαίνεται ότι θα διαδραματίσει και ο χρηματοπιστωτικός καθώς οι τράπεζες Bank of China και ICBC δηλώνουν έτοιμες να ανοίξουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

Παράλληλα σκοπός της ελληνικής πλευράς ήταν να προσελκύσει η χώρα μας μισό εκατομμύριο Κινέζους τουρίστες έως το  2021, ενώ μεγάλης σημασίας είναι η υφιστάμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο και εκείνη με τη Σαγκάη που θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2020.
Και ενώ οι δικοί μας  happy travellers   έβγαζαν φωτό, ο πονηρός δράκος είχε σχέδια , στα  μουλωχτά και αθόρυβα τα προωθούσαν

Αυτός «ο λαός» έχει τους κυβερνήτες που του αξίζουν και τη μοίρα που του αξίζει και είναι συνένοχος στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας του σε μια κοινωνία που βαριά νοσεί. Ναι, είναι στο στόμα του λύκου και του δράκου και δεν είναι αμνός ούτε αρνί,  στην μεγάλη των ζώων φάρμα , είναι γεωσκώληξ και η κινέζικη μπότα θα τον λιώσει και θα τον καταπιεί.

"Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος φαντάσου μια μπότα να πατάει το πρόσωπο ενός ανθρώπου" 1984 Οργουελ



Μία λύση υπάρχει να γίνει από σκουλήκι να γίνει πεταλούδα , ο Πεταλούδας και να αναζητήσει την Ελευθερία του με της αυξημένης Αντίληψης….. τα Φτερά.

Οι Τρώες  είναι το κεφάλι του δράκου. Οι ουρές του δράκου είναι όλες οι βασιλικές θρησκευτικές οικογένειες δυναστείες πατριαρχίες της Ευρασίας που κυβερνούν ελέω θεού και κτίζουν τείχη ψηλά, θρόνους πλουμιστούς από χρυσό και τράπεζες με αέρα κοπανιστό και θυσιάζουν στον δράκο όλα τα αρσενικά και θηλυκά παιδιά για τον λόγο αυτό.

"Ο πόλεμος έχει πολλές μορφές άμεσος ή ή έμμεσος, είναι ψυχολογικός οικονομικός ή βιολογικός σε προσωπικό σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Γίνεται συνήθως για τα Βόδια και τα Μήλα. Συμμετέχει όλη η πανίδα και η χλωρίδα του πλανήτη και ό,τι απομείνει ξαναμοιράζεται από την αρχή σε πιο δίκαιη κατανομή στη μετaτλαντική εποχή."
Ο Ηρακλής σώζει την Ησιόνη και ισοπεδώνει την Τροία πριν τον Οδυσσέα. Με τον τρόπο του Ηρακλέως ….. βεβαίως βεβαίως.

1 σχόλιο:

  1. Πόλεμος για ένα κοπάδι βόδια και ένα Μήλο της Μυθιστορίας
    https://astrobiblia.wordpress.com/2022/04/16/%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ac%ce%b4%ce%b9-%ce%b2%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%ae/

    ΑπάντησηΔιαγραφή