Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Σαν τον Οδυσσέα



"Ο Οδυσσέας μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης και το πήδημα στο κενό"Johann Heinrich Füssli 1803 Ζυρίχη


Η Σκύλλα και η Χάρυβδη, τα αδιέξοδα, τα διλήμματα, οι Συμπληγάδες,… το πήδημα στην Άβυσσο.

Στην μέση του πουθενά,  Ασάλευτος θα σταθείς να ρωτήσεις τον Επιμηθέα,

Γιατί έδωσε το κουτί στην Πανδώρα, Γιατί άφησε μόνο την ελπίδα τελευταία ,Κλειστή να σιγοκαίει στην καρδιά μας, Και να ξεγελά τις βεβαιότητες του αυτοκράτορα νου.



Η Σκύλλα και η Χάρυβδη είναι ένα δύσκολος σταθμός στην ζωή του ανθρώπου.

Είναι ένα μεταίχμιο και σημειοδοτεί το πέρασμα των ορίων, τα μεγάλα αδιέξοδα, ένα δίλημμα…μεγάλο πάντα.

Καλείσαι για μια απόφαση όταν δεξιά και δυτικά είναι η Σκύλλα, αριστερά και Ανατολικά είναι η Χάρυβδη και στην μέση μία Άβυσσος να χάσκει και να σε προσμένει σε αναμέτρηση μαζί της.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και στην μέση αναμμένα κάρβουνα!

Είναι πάντα δύσκολες οι αποφάσεις, απαιτούν ένα ρίσκο, την ανάληψη μιας ευθύνης και την καλή λειτουργία των νεφρών.

Για αυτό οι άνθρωποι σπάνια αποφασίζουν ποτέ για κάτι και η ζωή κινείται ανάμεσα σε ατέλειωτες αμφιταλαντεύσεις.

Πάντα νιώθουν μεγάλη ανακούφιση όταν κάποιος άλλος αποφασίζει για αυτούς και τους βγάζει από το πρόβλημα.

Συνήθως εκτονώνονται με μια απλή επικριτική,πίσω από την οποία αποφεύγουν να πάρουν θέση ή να καταθέσουν μια πρόταση .

Εδώ πάντα στηρίζεται η χειραγώγηση του πλήθους από το σύστημα των της εξουσίας με την μορφή σήμερα των μεγάλων απρόσωπων οργανισμών,και πολυεθνικών,τα καρτέλ. Δεξιά ή αριστερά, εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, Ρωσία ή Ουκρανία, πόλεμος ή ειρήνη,και χλωρό και ξερό, και τα διλήμματα σωρό .... που καίνε το μυαλό.





Δύο δρόμοι που ανοίγονται μπροστά σου και περνούν πριν από τις Παγκτές πέτρες, τις Συμπληγάδες ενός ταρακουνημένου νου.

Το πέρασμα ανάμεσα τους απαιτεί εξαιρετική ταχύτητα του μυαλού να διακρίνει άμεσα και έμμεσα το κάθε τι βλέποντας πίσω από τις λέξεις και τα μεταφραστικά προγράμματα ενός MATRIX. Το πήδημα στην Άβυσσο προϋποθέτει ένα κέντρο που έχει τοποθετηθεί πριν, ισχυρό και ικανό για να αντέξει τέτοια… αλλαγή συνείδησης.

Αν το κέντρο είναι ασταθές και ανεπαρκές, ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντέξει και θα καταβροχθιστεί από τις απόρροιες του Αετού βλέποντες τις και απορρίπτοντας τις κοινωνικές… μιας ανθρώπινης διαμόρφωσης.

Πολλές φορές οι συναισθηματικές μας προσκολλήσεις μας εμποδίζουν να διακρίνομε τα τραύματα και τις ενεργειακές διαρροές που έχουμε υποστεί από τα παιδικά μας χρόνια και κάνουμε σαν μην υπάρχουν.

Μια ανασκόπηση προσεχτική, της ζωής μας έχει να μας αποσαφηνίσει πολλά.

Αλλά, και το απρόσωπο και το μακρινό μιας κυρίαρχης εξουσίας, μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν υφίσταται.

Έτσι έχουμε την αφελή εντύπωση πως επειδή ίσως να μη πηγαίνουμε στα γήπεδα, στις εκκλησίες και να μη βλέπουμε τηλεόραση…είμαστε ελεύθεροι. Αν έχουμε την τύχη να είμαστε σε μια καλούτσικη δουλειά και με ένα σπίτι νομίζουμε ότι ζούμε στο παράδεισο.

Όμως η έννοια της πραγματικής ελευθερίας του ανθρώπου απέχει πολύ από αυτήν τη αυτούπνωση. Γιατί οι δυνατότητες του ανθρώπου είναι πολύ μεγαλύτερες και η ενέργεια του αποστραγγίζεται για άλλους σκοπούς και χρησιμοποιείται από άλλα συστήματα εν αγνοία του…

Θεός και Χρήμα, η δίδυμη αρπακτική εξουσία



Ο Σάουρον είναι η αρχέγονη τυραννία που μοιράζει την εξουσία με τα δαχτυλίδια της δύναμης σε βασιλείς ιερατεία, τις θρησκείες του Σάρουμαν.
Το μάτι του Σάουρον, από το κυκλώπειο μάτι της Λεμουρίας, το μάτι του Ρα μέχρι το μάτι του Ώρου στη πυραμίδα του δολαρίου στον τροχό το μάτι του Λονδίνου και το μάτι του μεγάλου αδερφού κυκλοφορεί πλέον παντού και βλέπει τα πάντα.
Η εξουσία του Σάουρον είναι πρωτίστως χρηματο-πιστωτική σήμερα γιατί ελέγχει τις τράπεζες τα χρηματιστήρια και τις ύαινες πολυεθνικές.
Τα τείχη πάντοτε ψηλά από τα τείχη Βαβυλώνας μέχρι τα τείχη της Τροίας και οι ψηλοί πύργοι συνδέονται και με τις θρησκείες και με το χρήμα ΘΕΟ της εξουσίας.
Το χρήμα έχει τη μεταφυσική του εξήγηση όπως και η οι θρησκείες η κάθε θρησκεία
και μεταφυσική είναι η μετατροπή της ενέργειας σε ύλη γίνεται με διάφορους τρόπους μέσω δημιουργίας και μέσω κατασκευής.
Γιατί ο Σάουρον έχει δύο πύργους; Δίδυμοι πύργοι παντού σε όλη τη γη, στις ΗΠΑ στη Μαλαισία στη Μόσχα στο Κίεβο στην Φρανκφούρτη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στο Ισραήλ στην Βομβάη στην Σαγκάη. Οι ψηλότεροι είναι στη Μαλαισία της Πετρόνας.
Γιατί ο Σάουρον έχει και ελέγχει τις δίδυμες θέσεις και, της κυβέρνησης που διορίζει στα κράτη της υποταγής και την αντιπολίτευση, στο γνωστό παγιδευτικό δίπολο σχήμα της Σκύλλας και της Χάρυβδης.

Ο Τάυρος έξω απο την Wall Street


Το δρακόντειο αυτό τέρας έξω απο τον ΟΗΕ  συμβολίζει  την «προστασία της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας» Το πιστεύει κανείς ;;;;


Και έτσι ο δράκος της Λεμουρίας  παγίδεψε τις ΗΠΑ της Ατλαντίδας
Οι ΗΠΑ αντί να στηριχθούν περισσότερο στην τέλεια βάση, την Ελληνική σκέψη και φιλοσοφία και Αρετή. σκοτώσανε τον Όμηρο όπως αποδεικνύουν οι καθηγητές HANSON VICTOR-DAVIS στο αντίστοιχο προφητικό τους βιβλίο και προώθησαν το ρωμαϊκό Κολοσσαίο , την αρένα του Λύκου της Wall Street και τα πάρτι του Ηλιογάβαλου στις μαζώξεις του Hollywood και των καλλιτεχνών του τίποτα, πού ασχημονούν τόσο πολύ μέσα σε ένα απόλυτο εκφυλισμό και παρακμή .
Οι Δράκοι, οι Σκύλλες και οι Χάρυβδες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν  ούτε από αγελάδες τροφαντές ,που εδώ και καιρό έγιναν ισχνές, έξω απο τα χρηματιστήρια ούτε από ταύρους ούτε από βοοειδή.
Μόνο με την Ελληνική σκέψη την Ελληνική φιλοσοφία και στρατηγική από έναν Αλέξανδρο που τον είχε αντιμετωπίσει και παλιά όταν τον στρίμωξε στην Ταρταραία Ανατολή και από έναν Ηρακλή, και την Οδυσσειακή πορεία μπορούν να αντιμετωπιστούν, όσο είναι ακόμη καιρός και έχει απομείνει ελάχιστος
Αυτό ας το αναλογιστούμε καλά,  γιατί προ των πυλών  έχουμε έναν Νοσφιστή.

Κάντο όπως ο Οδυσσέας και ο όμηρος του Σάρουμαν, Όλαριν Γκάνταλφ. Πέρασε ανάμεσα από τα δυο, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και των Μύθων της Αλληγορίας.

Φύγαμε ανοίγουμε πανιά

"Σαν τον Οδυσσέα μάζεψα τα σέα μπήκα στο βαπόρι κι είπα γεια χαρά έφυγα απ' την Τροία απ' την εταιρία έστρωσα στην πλώρη κι άνοιξα φτερά Άφησα την Κίρκη που ζητάει νοίκι απ' τις Συμπληγάδες γλίτωσα στο τσακ απ' τους λωτοφάγους της Βουλής τους μάγους κι από τις Σειρήνες που 'ταν play back Φεύγω για ταξίδι, φεύγω για ταξίδι έχω φύγει ήδη κι είμαι στ' ανοιχτά πάω δίχως χάρτι, πάνω στο κατάρτι πάνω στο κατάρτι, δένομαι σφιχτά Σαν τον Οδυσσέα έφυγα λαθραία το ΄σκασα μια μέρα από την ουρά σκότωσα μνηστήρες και ανεμιστήρες ήθελα αέρα κι άνοιξα φτερά Χάρυβδη και Σκύλα μ' είχαν στην ξεφτίλα κι ήτανε η ώρα να εξαφανιστώ σ' όλη τη ζωή μου μόνο το σκυλί μου μόνο το σκυλί μου ήτανε πιστό"


Οι δίδυμοι πύργοι του Σάουρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου