Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Καρέκλα από άχυρο



Η" ΚΑΡΈΚΛΑ "με ένα απλό κάθισμα από πλεγμένο άχυρο, Vincent Willem van Gogh


Με αφορμή την είδηση ότι στο Πακιστάν: καθαιρέθηκε από πρωθυπουργός ο Ίμραν Χαν με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί λέει έχει ευθύνες για την οικονομία και δεν κράτησε τις υποσχέσεις του, σκέφτηκα το δικό μας το χάλι γκάλι και τους δικούς μας Χάνους που έχουμε για πολιτικούς, απο βολευτές , υπουργούς μέχρι και πρωθυπουργούς αλλά και προέδρους, που δεν έχουν καμμία ευθύνη και μάλιστα με νόμο ( τον γνωστό περί ευθύνης υπουργών). Τόσα σκάνδαλα που ταλάνισαν και ταλανίζουν την χώρα, τραπεζικά δάνεια, σε ημέτερους , ιδρύματα, πρόεδροι, δημοσιογράφοι, και το κακό συναπάντημα και δεν έχει ανοίξει "μύτη". Ολοι παρέμειναν στην θέση τους και πολυβραβευμένοι με σταυρούς ταγμάτων και λεγεώνων
Ελληνας Βολευτής


Το Κοινοβούλιο του Πακιστάν ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν από τα καθήκοντά του, έπειτα από εβδομάδες πολιτικής κρίσης και μετά τις αποχωρήσεις εταίρων του συνασπισμού που τον κατηγορούν για επιδείνωση της οικονομίας και ότι αθέτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Είδες το Πακιστάν;;; Εμείς εδώ στο Ελλάντα έχουμε τους ίδιους και τους ίδιους  Χαν  - χάνους που μας δουλεύουν χρόνια που έφθασαν την οικονομία στα τάρταρα , τα ίδια τα κόμματα είναι καταχρεωμένα  και συνεχίζουν να υπάρχουν στην Βουλή, και πάμε απο πατέρα σε υιούς,  ανήψια κόρες,  2 ,3 οικογενειών. Ούτε  σε τριτοκοσμική χώρα δεν συμβαίνει αυτό.

Κανένας πρωθυπουργός δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη θητεία του στο Πακιστάν μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1947, αλλά ο Ίμραν Χαν είναι ο πρώτος που ανατρέπεται κατόπιν πρότασης δυσπιστίας.

Στο Πακιστάν  δεν τα "σηκώνουν αυτά" εμείς πάλι εδω , τα ξεχνάμε και τους ξαναψηφίζουμε.
Το τι μας έχουν τάξει δεν λέγεται,  ποτέ δεν έχουν λογοδοτήσει ούτε έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν. Κανονικά θα έπρεπε να περάσουν δικαστήριο για παραπλάνηση του καταναλωτικού  πελατολογίου  . Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην παραιτηθεί υπουργός ακόμη και κυβέρνηση αν τύχει κάποιο ατύχημα ή" κάποια στραβή" σύμφωνα με δήλωση κάποιας πρώην κα Νομάρχη. Κολλημένοι στην καρέκλα


Να θυμηθούμε  τι έλεγαν κάποτε οι  "μεγάλοι ηγέτες"  της Ελλάδος


Πρώτη φορά αριστερά, βαράγανε τους Ζουρνάδες και τα νταούλια , " go back mrs merkel", "θα σχίσουμε τα μνημόνια "

Και τους είπα ""θα σχίσω τα μνημόνια σε ένα βράδυ" και αυτά τα κορόιδα με πίστεψαν, πολύ γέλιο"

Τι έλεγε ο Τσίπρας στα διόδια για το «Δεν Πληρώνω»
«Είναι πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας»
«Η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος, που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα».
Οσο δε για τους ΑΝ.ΕΛ. Ανεξάρτητοι Έλληνες τι να πρωτοπούμε υπέγραψαν στα τέσσερα και μνημόνια και συνθήκες . Ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το απόκομμα επιτεύχθηκε και διαλύθηκε  όπως και η συνεργασία  τους με τους νταουλέρηδες. Δεν θα μας λείψουν


Για να μην μιλήσουμε για την οικονομία, τι έκαναν τα 2 κόμματα που κυβέρνησαν εναλλάξ τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. 
Γενικώς πάντως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 100 χρόνια με αποκορύφωμα απο το '80 και μετά δεν έχει συμβεί σε καμμία άλλη χώρα , ούτε στη χώρα των Ζουλού.
Τελικά τι πολίτευμα έχουμε;;; 

Δημοκρατία δεν το λες, Νεποτισμός, σίγουρα ή οικογενειοκρατία είναι το φαινόμενο της διαδοχής ή προβαδίσματος ορισμένων ατόμων για την κάλυψη θέσεων, πολλές φορές σημαντικών ή και κρίσιμων, με αποφασιστικό κριτήριο τη βιολογική, τη συγγενική ή τη στενά φιλική σχέση που έχουν με άλλους. Ο όρος νεποτισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη νέπος (nepos, γεν. nepotis) που σημαίνει «ανεψιός» ή «εγγονός».
Δηλ. ήταν η μανούλα Δημαρχέσα , έχει εξασφαλίσει την θέση κληρονομικά , ο υιός και απο κεί στον εγγονό. Απλά πράγματα.

Το φαινόμενο εκδηλώνεται με την παραχώρηση θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς και φίλους. Είναι η εκμετάλλευση από κάποιον του αξιώματος ή της θέσης που κατέχει, για να προωθήσει συγγενικά ή άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του σε θέσεις κι αξιώματα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Παρουσιάζεται πολλές φορές ως αποτέλεσμα εκλογικής διαδικασίας και μπορεί να είναι καταφανώς σκόπιμη ή να καλύπτεται κάτω από ιστορικούς, κοινωνικούς ή οικονομικούς περιορισμούς.

Η πρακτική αυτή εμφανίζεται συνήθως στην πολιτική και τη θρησκεία αλλά και στη παιδεία, στα πανεπιστήμια.  Για τόλμησε να διεκδικήσεις θέση στα πανεπιστήμια της χώρας χωρίς να έχεις ένα μπάρμπα  στην Κορώνη τουλάχιστον, θα σε φάνε ζωντανό.

Η κατάσταση αυτή αναπαράγεται και διαιωνίζεται αυτόματα όταν συνδεθεί με τη δύναμη της οικονομικής ή πολιτικής εξουσίας. Είναι τόσο πολύ καλά αφομοιωμένη στην Ελληνική κοινωνία που δεν προκαλεί έκπληξη ,αντίθετα,  θεωρείται αυτονόητη  νόμιμη και μόνιμη κατάσταση.

Συνδέεται με τον κομματισμό, μια οικογενειοκρατία με την ευρεία έννοια, αλλά και τη διαφθορά, αφού ενθαρρύνει ανήθικες αν και όχι πάντα παράνομες συναλλαγές
Και φυσικά η Ελλάδα θεοκρατικό κράτος, αφού το Σύνταγμα ξεκινά “εις το όνομα της Αγίας Τριάδας”», και όχι εις το όνομα του Ελληνικού λαού, οι αξιωματούχοι της εκκλησίας θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, χώρια οι επιδοτήσεις που παίρνουν. 
Για το Αγιο όρος  μόνο, η ετήσια κρατική χορηγία που θεσμοθετήθηκε πριν από 40 χρόνια επί κυβερνήσεως Γ. Ράλλη, 24 Ιουνίου 1981 ήταν 1.240.000 ευρώ, η οποία αυξήθηκε κατά 500.000 ευρώ, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Χώρια που παίρνουν τις υψηλότερες αγροτικές επιδοτήσεις από τα κοινοτικά ταμεία. Λεφτά υπάρχουν, ενώ εσένα παππού σου έκοψαν την σύνταξη και επιβιώνεις με 250 ευρώ . ευτυχώς έχεις τον παππά της ενορίας σου να σε ευλογά.
Επίσης η εμπλοκή της εκκλησίας στην καθημερινή ζωή του πολίτη είναι κάτι παραπάνω απο  πρωτοφανής για δυτική  ευρωπαική δημοκρατική χώρα. Οπως αυτή η τραγική εικόνα, παπάδες να ραντίζουν τα rafales , λες και ειμαστε στο Ιράν.



Πόσο να αντέξουμε και  άλλες εκλογές με το δίλημμα ΠΑΣΟΚ που έγινε ΚΙΝΑΛ -ΝΔ,  μέχρι να σβήσει ο ήλιος, και τα υπόλοιπα αποκόμματα που ανάλογα με τις συνθήκες βγαίνουν γιατί εξυπηρετούν κάποια σχέδια  και  ύστερα διαλύονται (όπως το ΠΟΤΑΜΙ που το πήρε ο ποταμός, η Χρυσή Αυγή που δεν είναι ούτε χρυσή ούτε αυγή,το  MERA που έγινε νύχτα, οι ΑΝΕΛ που ήταν δουλοπάροικοι, ο ΣΥΡΙΖΑ ( των δεν έχω την παραμικρή ιδέα που βρίσκομαι τι θέλω και τι κάνω") του 3% και με το ζόρι, που έγινε κυβέρνηση, ούτε το ίδιο δεν το περίμενε, και φυσικά το ΚΚΕ σταθερό στο 5%, ούτε ανάβει ούτε σβήνει, σφυρί και δρεπάνι και η κασσέτα να παίζει, παρόλο που  έχουν βγεί CD, USB , και  λοιπά  κόμματα  και αποκόμματα, ποιός τα θυμάται.

Οχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλο σκοτάδι, φωτιά στις καρέκλες απο άχυρο.
Για να αλλάξει αυτή η  παθογένεια στην Ελλάδα θα πρέπει να έρθει ο κόσμος ανάποδα και έτσι θα γίνει....

HASTA να πάνε σύντροφοι, η επανάσταση αναβάλλεται. προς το παρόν.....τους  ηγέτες τους πάτησε το τρένο.. της Ιστορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου