Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ιστορία -αμαρτία τους



"Το απονενοημένο διάβημα της Ευρώπης"

Και ενώ μαλώνουν οι ορθόδοξοι Ρώσοι, σύμμαχοι με όλους τους αφροασιατικούς βουδιστές ταοϊστές και μουσουλμάνους με τους ορθόδοξους Ουκρανούς, κολλητούς φίλους πασών των μουσουλμανικών εμιράτων, όπως και οι ανατολίτες χριστιανοί μωαμεθανοί σούφι και ρούμι με τους δυτικούς προτεστάντες και καθολικούς χριστιανούς για την ουκρανική πίτα και θέλουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη στην «εκπολιτισμένη» εκφυλισμένη Ευρώπη των χριστιανικών «αξιών και ελευθεριών», έρχεται καπάκι και ο μέγας επίτροπος Σχοινάς  να μας λέει κάτι "κουλά" από  το Άγιον Όρος: «Η Ορθοδοξία είναι αγάπη και η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον πόλεμο»

Αυτή την στιγμή ορθόδοξοι πολεμούν ορθόδοξους και μάλιστα βιάζουν  τις γυναίκες και  τα παιδιά  για ποιά αγάπη και ειρήνη μας μιλάς ακριβώς κύριε Επίτροπε ;;;;;;;
Εκεί στην Ευρώπη τα έχετε παίξει τελείως;;;;;; δεν ξέρετε τι να κάνετε είναι προφανές , αλλά να τρέχετε να ζητήσετε βοήθεια απο το  άνδρο της ρώσικης  προπαγάνδας το λές και απονενοημένο διάβημα.

Να θυμηθούμε ότι Μ. Σχοινάς  είχε  συμμετάσχει στο τουρκικό Φόρουμ της Αττάλειας «Antalya Diplomacy Forum»,, το 2021 , στο οποίο παρευρισκόταν και η μαριονέτα των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, με τον τίτλο «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». 

4 Φεβρουαρίου 2022, βραβεύτηκε από τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη για την προσφορά του στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος της Ελλάδος.
Και πήρε το βραβείο Otto von Habsburg «για την αφοσίωσή του στις ευρωπαϊκές αξίες και ιδεώδη» και τις υπηρεσιών του για την οικοδόμηση μιας Ενωμένης Ευρώπης και την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»  Τώρα γελάμε.

Ο Otto von Habsburg ήταν ο τελευταίος διάδοχος της Αυστροουγγαρίας από το 1916 έως τη διάλυση της αυτοκρατορίας τον Νοέμβριο του 1918. Το 1922, έγινε ο υποψήφιος των πρώην θρόνων, επικεφαλής του Οίκου των Αψβούργων-Λωρραίνης , και κυρίαρχος του Τάγματος του Χρυσόμαλλου Δέρας 

Κάποιες ιστορικές λεπτομέρειες  του αγίου αυτού όρους.


Ο «Τράγος» (περγαμηνή από δέρμα τράγου), ο πρώτος Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους, που φυλάσσεται στις Καρυές και αποτελεί το σημαντικότερο κειμήλιο της Αθωνικής Πολιτείας, ανοιγμένο για τον Ντόλγκερ Ναζί 






Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, η τετραμελής εκτελεστική επιτροπή ζήτησε από τον Χίτλερ, στις 13 Απριλίου του 1941, να πάρει το Άγιο Όρος υπό την προσωπική του προστασία και να μη του επιτεθεί. Λίγο μετά την αποστολή της επιστολής στον Χίτλερ, το καλοκαίρι του 1941, το Άγιο Όρος επισκέφθηκε μια γερμανική «επιστημονική» ομάδα με επικεφαλής τον Φραντζ Ντόλγκερ, ο οποίος έγινε δεκτός μετά βαιών και κλάδων  από τους μοναχούς του Άθω.

ο Ντόλγκερ λέει: «Κατά την άφιξή μας σε πολλά μοναστήρια και, κατά την αναχώρησή μας από ένα (τη Μονή Διονυσίου), μας υποδέχτηκαν με τη σημαία της σβάστικας, όταν καταπλεύσαμε με το μικρό πλοίο μας».

Και μία αναμνηστική φωτό το παπαδαριό με τους αιμοσταγείς Ναζί


Ο μοναχικός βίος είναι μία πολύ μεγάλη ιστορία μαζί με τους μοναχούς που ξεκινάνε από τα βάθη της Κίνας και τις κρεμαστές μόνες της (κρεμαστό μοναστήρι Xuankong ), αποτέλεσμα της ανατολίτικης νοοτροπίας της Λεμουρίας, τότε δηλαδή που οι πρώτοι ανθρωπίδες αυτοβασανιζόταν αυτομαζοχιζόταν, σταυρωνόταν σε όρθια παλούκια για να αποκτήσουν τη θέληση και να κάνουν το θέλημα του κυρίου αφέντη τους. Αυτό συνεχίστηκε και στην επόμενη εποχή της Ατλαντίδας με τα ιερατεία και τις ιδιωτικές σχολές να ιδρύουν τις διάφορες θρησκείες και να έχουν το πρώτο χέρι στην πολιτική, κύριοι ρυθμιστικοί παράγοντες.

Το πρόβλημα της μοναξιάς είναι ένα συλλογικό πρόβλημα, αλλά το πρόβλημά του μοναχισμού είναι ένα πολιτικό πρόβλημα, γιατί είναι μία πολιτική πράξη που επηρεάζει την κοινωνία και τις αποφάσεις μιας πολιτείας εξαιτίας «του Θεού που πουλάει» ως δόγμα αποκάλυψη και απόλυτη αλήθεια.

Από τον μοναχισμό αναχωρητισμό της Αιγύπτου, τους στυλίτες που τους τρώγανε τα σκουλήκια σε χριστιανικό “πολιτισμό”, φθάσαμε στους μοναχούς του Αγίου Όρους που διάγουν βίον μοναχικόν και ανθόσπαρτον με όλα τα οφέλη του δυτικού καπιταλισμού σε σχήμα οξύμωρο και σε πλήρη αντίφαση έργων και λόγων, ενώ οι υπόλοιποι πτωχοί πολίτες θαλασσοπνίγονται στα δάνεια και τα ΕΜΦΙΑ.

Η ουρά της ποσειδώνιας γοργόνας και ο χριστιανισμός της μισαλλοδοξίας

Τσιπουράκια και καφεδάκια ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους.


Σλαβική σημαία που προτάθηκε από την πανσλαβική σύμβαση στην Πράγα το 1848



Πανσλαβική καρτ ποστάλ που απεικονίζει τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο , με το κείμενο «Θεέ/Κύριε μας, πρόσεχε την κληρονομιά παππού μας» σε 9 σλαβικές γλώσσες.

Ο Ναγκέλερ και ένας Γερμανός στρατιώτης σε ένα δωμάτιο με πορτρέτα του βασιλιά Κάρολου Α΄ της Ρουμανίας!!!!!!


Ο πατέρας Joachim Sirbu, ο Ρουμάνος μοναχός το 1982, με τον χάρτη της Μεγάλης Ρουμανίας και της Ελλάδας πίσω του, και μια φωτογραφία του Βασιλιά Μιχαήλ, του τελευταίου βασιλιά της χώρας πριν γίνει δημοκρατία.

Ο Πανσλαβισμός και η αποχώρηση των Ελλήνων μοναχών
Ο Πανσλαβισμός αποτέλεσε εργαλείο του Ρωσικού επεκτατισμού στην εξωτερική πολιτική που επεκτεινόταν και στις εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες. Απλώθηκε μάλιστα και στο Άγιο Όρος. Ειδικότερα, την περίοδο 1874-1875 περίοδος όμως εκείνη χαρακτηρίζεται από τα ρωσικά σχέδια του εθνικιστικού Πανσλαβισμού.οι Ρώσοι μοναχοί προσπαθούσαν να ελέγξουν τη διοίκηση της Μονής Αγίου Παντελεήμονος με αποτέλεσμα να ανακύψουν φιλονικίες και εντάσεις.

Κατά τον 19ο αιώνα στη Ρωσική ορθόδοξη εκκλησία εμφανίστηκε το κίνημα της ονοματοδοξίας (Имяславие, ιμγιασλάβιε). Σύμφωνα με τις δοξασίες του κινήματος αυτού το όνομα του Θεού αποτελεί ενσάρκωση του ίδιου του Θεού και δεν είναι απλώς λέξη. Οι ακόλουθοι της πίστης αυτής καταδικάστηκαν ως αιρετικοί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και το πατριαρχείο Μόσχας, ωστόσο η πρακτική εξαπλώθηκε και στις ρωσικές μονές του Αγίου Όρους υπό τον πρώην στρατιωτικό και ιερομόναχο Αλεξάντρ Μπουλατόβιτς της σκήτης του Αγίου Ανδρέα κοντά στην μονή Παντελεήμονα. Ως επακόλουθο, υπήρξαν βίαια επεισόδια μεταξύ των ακολούθων της δοξασίας αυτής και των υπολοίπων ορθοδόξων, με αποτέλεσμα το 1913 να υπάρξει εισβολή Ρώσων πεζοναυτών στην μονή Αγίου Παντελεήμονος συνοδεία Ρώσου επισκόπου προκειμένου να συλλάβουν τους αιρετικούς μοναχούς, προλαμβάνοντας το ελληνικό κράτος καθώς οι Ρώσοι φοβούντουσαν πως τυχόν επέμβαση του θα μπορούσε να προχωρήσει σε προσάρτηση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα. Κατά την σύγκρουση αυτή συνελήφθησαν 840 μοναχοί και μεταφέρθηκαν στην Ρωσία
.
Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Άγιο Όρος)

Με ένα δικαστήριο να εκκρεμεί εις βάρος του ,ο  Εφραίμ λόγω του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου που ξέσπασε το 2008  , με την οργανωτική βοήθεια του ρωσικού ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας», το οποίο θεωρείται ένας από τους βασικούς μηχανισμούς της σύγχρονης προπαγάνδας των σχεδίων του Πανσλαβισμού,  όργωσε με την Τιμία Ζώνη της Παναγίας το φθινόπωρο του 2011 τη ρωσική γη με τον ίδιο τον Πούτιν να προσκυνά, σε μία επίδειξη ισχύος και συνεργασίας με τη ρωσική εξουσία. Ετσι  ταυτόχρονα εκτός απο τα χιλιάδες ρούβλια στο ταμείο της Μονής Βατοπεδίου , η ετυμογορία ήταν και ανάλογη.

Και φυσικά για το Αγιο όρος μόνο, η ετήσια κρατική χορηγία που θεσμοθετήθηκε πριν από 40 χρόνια επί κυβερνήσεως Γ. Ράλλη, 24 Ιουνίου 1981 ήταν 1.240.000 ευρώ, η οποία αυξήθηκε κατά 500.000 ευρώ, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Χώρια που παίρνουν τις υψηλότερες αγροτικές επιδοτήσεις από τα κοινοτικά ταμεία. 

Ο λόγος του Κ. Σχοινά κατέληξε στο  δια ταύτα ..... το δωράκι που υπόσχεται η  τρομοκρατημένη Ευρώπη 
Διαβεβαίωσε πως η οικονομική στήριξη στο Άγιο Όρος θα συνεχιστεί.
Επισήμανε ότι μέχρι τώρα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών χρηματοδοτήσεων κατευθύνθηκαν στο Άγιον Όρος και τόνισε πως η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πλέον..Τι χρώμα έχει η ξεφτίλα    .... μαύρο κατάμαυρο......

Είναι γλυκό το πιοτό της  σκιώδους εξουσίας,.... 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου