Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Διακοπές στην Ρώμη



Η ταινία "Διακοπές στη Ρώμη" (Πρωτότυπος Τίτλος Roman Holiday) είναι ρομαντική κομεντί παραγωγής 1953, σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γουάιλερ. Πρωταγωνιστες της ταινίας είναι o Γκρέγκορι Πεκ, η Όντρεϊ Χέπμπορν κι ο Έντι Άλμπερτ. Η ταινία έλαβε 10 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε τρία. Η πρωτοεμφανιζόμενη Όντρεϊ Χέπμπορν βραβεύτηκε με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία


Διακοπές στην Ιταλία κάνει και  η κα Μέρκελ  που βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο μαζί με τον σύζυγό της  στην Τοσκάνη, ενώ, όπως μετέδωσε η BILD, χθες ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, συνοδευόμενη από την πρώην υπουργό Παιδείας και μετέπειτα πρεσβευτή της Γερμανίας στο Βατικανό, Ανέτε Σαβάν.

Η Μέρκελ ως γνωστόν ήταν  Καγκελάριος της Γερμανίας από τις 22 Νοεμβρίου 2005 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021.

Ήταν η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης ήταν η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.Η κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ και της δασκάλας Χέρλιντ Κάσνερ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο. Λίγο μετά τη γέννησή της, ο πατέρας της ανέλαβε θέση σε εκκλησία της Ανατολικής Γερμανίας. Έτσι η οικογένεια μετακόμισε στο Τεμπλίν, 80 χιλιόμετρα περίπου βόρεια του Βερολίνου. Η Άνγκελα Μέρκελ έζησε μέχρι το 1990 στη σοσιαλιστική Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία.Η οικογένεια της έχει και Πολωνικές ρίζες .Η Μέρκελ έμαθε άπταιστα ρωσικά και βραβεύθηκε για την ευχέρεια της στα ρωσικά και τα μαθηματικά.

Το Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος  για το καλύτερο μπουρνούζι και την κομψότητα της.





Οι αλλαξιές της Μέρκελ

Κατά την διάρκεια της θητείας της η φραου Μέρκελ καθοδήγησε τη συστηματική ιεράρχηση των γερμανικών εμπορικών και γεωοικονομικών συμφερόντων της Γερμανίας έναντι των δημοκρατικών αξιών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ενότητας.
Ενδεικτικάπροώθησε με την Κίνα την επενδυτικές συμφωνίες παρά την αντίθεση άλλων ηγετών της ΕΕ. Και μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από Πούτιν το 2014, ρωσοαναθρεμμένη με άπταιστα ρώσικα, προς επιβράβευση της Ρωσίας προώθησε  τον Nord Stream 2.
Οσο για την Ελλάδα ο πρωταρχικός στόχος της Μέρκελ ήταν να προστατεύσει τις Γερμανικές Τραπεζες. Η Deutch bank η χρεοκοπία της οποίας ανέρχεται σε 250 τρις δολάρια, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μονάχου να αποζημιώσει τους κληρονόμους του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Λέο Κιρχ, ο οποίος απεβίωσε το 2011,κρίνοντάς την υπεύθυνη για την χρεοκοπία της αυτοκρατορίας του το 2002. Ολα αυτά τα καλύψανε με διάφορες αλχημείες κάτω απο το χαλάκι, και κουνούσαν το δάκτυλο στην Ελλάδα.

«Λίγοι», «ανήθικοι», «κοντόφθαλμοι», «αντιευρωπαίοι» , "τεμπεληδες"ήταν μερικά από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία στόλιζε τους Ελληνες και το πολιτικό προσωπικό που πήγαινε με κατεβασμένα τα βρακιά κάθε φορά , και καθόταν σαν μαθητούδια μπροστά της για κρατήσουν την θεσούλα τους... Αλλά καλά τους έκανε τέτοιοι που ήταν, ανθέλληνες μέχρι το κόκκαλο δεν υπερασπίστηκαν ποτέ την πατρίδα, δεν είχαν ποτέ μία πρόταση ένα όραμα να προβάλλουν με σθένος, νενέκοι πάντα.

Ολη η Γερμανία την δεκαετία του 2010 ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία και ταπείνωση των Ελλήνων με μένος , για να μην ξεχνάμε το εξώφυλλο του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου να προτάσσει το δεξί της χέρι κάνοντας τη γνωστή άσεμνη χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο. 
Το περιοδικό κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2010 με κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια». Και συνέχισε με επόμενο τεύχος να εμφανίζει το ίδιο άγαλμα με τη μορφή ζητιάνας.

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Ελλάδα 4 φορές, τον Απρίλιο του 2007, τον Οκτώβριο του 2012, τον Απρίλιο του 20014 και τον Ιανουάριο του 2019.
Και κατά την μακρά θητεία της πέρασαν πολλοί πρωθυπουργοί από την Ελλάδα,  (όλους τους έθαψε, μεταφορικά ) τους περισσότερους γνώρισε και από κοντά κυρίως σε συμβούλια αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, σε επισκέψεις τους στο Βερολίνο αλλά και ιδιωτικά. 
Από τον Κωστάκη  Καραμανλή και τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Ακολούθησαν ο Λουκάς Παπαδήμου και η υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμένου. Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας  ( ο Go back mrs Merkel)με ένα σύντομο ενδιάμεσο την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου και τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Και ήρθε να μας αποχαιρετήσει , μη χάσουμε, όταν θα έφευγε 28/10/2021, κάτι σαν "περασμένα ξεχασμένα βρε , αν είπαμε και καμμιά κουβέντα παραπάνω, όλα καλά" 
Η πιο δύσκολη στιγμή της θητείας μου ήταν «όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», είπε η μυρμηγκοφάγος της Μογγολίας, ως δείγμα εξιλέωσης  για να μπορεί να κοιμάται ήσυχη τον προτεσταντικό της ύπνο.
Ο μεγάλος της έρωτας ο Σουλτάνος 
"Καθρεπτη καθρεπτάκι μου με τι μοιάζω;;; "    δώρο του Ερντογάν για να βλέπει μέσα από αυτό την κοινή καταγωγή τους και  αγαστή γερμανοτουρκική συνεργασία  σε ένα κοινό όρμα της Νέο-Οθωμανική-Γερμανική-μογγολικής αυτοκρατορίας.
Οι διαχρονικοί  δεσμοί των δύο χωρών λόγω των πολιτών τουρκικής καταγωγής( 3,5 εκατ. Τούρκων ) που ζουν στην Γερμανία και λειτουργούν «ως γέφυρα», στη γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας, αλλά και στην «μεγάλη συνεισφορά» της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, αναγνωρίζεται από όλους στην Ευρώπη. Εδώ να γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Είναι για τη Γερμανία τα 19,2 δισ. δολάρια εξαγωγές προς την Τουρκία, είναι τα έξι καταδιωκτικά υποβρύχια «απολύτως ενδεδειγμένα για την τουρκική επιθετική γραμμή στη Μεσόγειο» πολλών δισ.ευρώ, είναι τα τανκς Leopard και οι πύραυλοι με τους οποίους τα συνοδεύει.
Το γεγονός και μόνο ότι αυτή τη στιγμή τρεις ευρωβουλευτές της Γερμανίας είναι τουρκικής καταγωγής, 16 βουλευτές της Bundestag και άλλοι 48 στα κοινοβούλια των κρατιδίων, και 423 μέλη Δημοτικών Συμβουλίων που είναι τουρκικής καταγωγής,δεν αφήνει καμμία αμφιβολία.
Μάλιστα, από το 2001 και μετά, με τη μεταρρύθμιση Σρέντερ, οι περισσότεροι από τους τούρκους μετανάστες πήραν υπηκοότητα κι έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλάζοντας τα πολιτικά δεδομένα στη χώρα.
Ο «έρωτας» της Γερμανίας με την Τουρκία κρατά αρκετούς αιώνες και πρόκειται για ένα δεσμό που δύσκολα θα σπάσει. 

Από το 1790 όταν υπογράφτηκε το Σύμφωνο Ειρήνης Οθωμανικής αυτοκρατορίας και Πρωσίας, κρατάνε οι οικονομικές σχέσεις .

Ο  ίδιος ο ΠΟΕ  ομολογεί ότι "το εμπόριο ενώνει. «Οι έμποροι είναι διστακτικοί να πολεμήσουν τους πελάτες τους», 
Η Τουρκία σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους συντάχτηκε με το Βερολίνο ενώ   ξεκάθαρα απειλεί τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πότε με τους εκβιασμούς για το Μεταναστευτικό και πότε με τις προκλητικές ενέργειες σε βάρος δύο κρατών – μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κι όμως,ο, ο πιο θερμός σύμμαχος της Τουρκίας είναι το Βερολίνο χωρίς κυρώσεις,  γιατί η η Γερμανία βρίσκεται πάντα απέναντι  απο την Ελλάδα και κατά συνέπεια απέναντι στην Ευρώπη, που την άφησε ανεξέλεγκτη δραγουμάνο .

 Βερολίνο-  Αγκυρα  μία σχέση  ζωής και θανάτου είναι τα λεφτά. Οι οικονομικές σχέσεις των δύο συμμάχων από την εποχή που Γερμανία και Τουρκία ήταν αυτοκρατορίες, είναι πολύ δυνατές.

 Η  Τουρκία έκανε εξαγωγές ύψους 16,6 δισ. ευρώ γεμίζοντας τη γερμανική αγορά με… Made in Turkey. Δεύτερη αγορά είναι η βρετανική με 11,2 δισ. ευρώ, γι΄αυτό οι  Βρετανοί -σάξονες συγγενείς έτσι και αλλιώς των Γερμανών κάνουν το παπί

Η  Γερμανία  απο την άλλη εξάγει προϊόντα ύψους 19,2 δισ. ευρώ προς την τουρκική αγορά. Τα γερμανικά προϊόντα που πηγαίνουν στην Τουρκία είναι μηχανήματα, οχήματα, φάρμακα, ηλεκτρικές συσκευές, υλικά για σιδηρόδρομους κ.λπ. Ετσι οι αιώνιο εραστές κάνουν ότι γουστάρουν ο Ερντογάν απειλεί την Δύση και την έχει γράψει στα παλιά του πασούμια, με τις ευλογιές της καγκελάριου Αγγέλας.

Ερντογάν-Μερκελ . εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος
Δείτε εδώ τσαχπινιές

Την περίοδο 2008-2018 οι άμεσες ξένες επενδύσεις προς την Τουρκία με γερμανική σφραγίδα ήταν περίπου 2,5 δισ. ευρώ, περί τις 80 χιλιάδες γερμανο-τουρκικές επιχειρήσεις λειτουργούν σε γερμανικό έδαφος, κάνουν ετήσιο τζίρο πάνω από 50 δισ. ευρώ και απασχολούν περίπου 500 χιλιάδες άτομα.

Και παράλληλα, 7.500 γερμανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στα Τουρκία
Κατά τα άλλα η η Angela, καταχειροκροτήθηκε στο κοινοβούλιο της Ευρώπης για την προσφορά της στην ενότητα και στην πρόοδο  της Ευρωπαικής Ενωσης, απ΄' όλα τα μέλη.
Καλά να πάθετε. την πατήσατε απο τους απατεώνες μαφιόζους της Ευρωοικογένειας
Καλές διακοπές Φραου Μέρκελ στον αγύριστο και εσύ και όλο το ερωτικό γαιτανάκι- συνάφι σου .
Καλό αλληλοφάγωμα στο πάτο με τα ρούβλια


 Γιατί αυτό το έκτρωμα δεν ήταν η Ευρωπαική Ενωση , ήταν μία μαφιόζικη συμμορία Γερμανία-Τουρκία-Ρωσία, Κίνα που ροκάνιζε την Ευρώπη με τις ευλογίες του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, είχε τα δικά της προβλήματα να λύσει και είναι πολλά τα θέματα της, (τα είδαμε στο House of Cards, και στο Homeland).
Καιρός να ξυπνήσουν απο τον λήθαργο, γιατί η αρκούδα με τον δράκο ετοιμάζονται να τους καταπιούν κι έχουν βάλει και το λυκόσκυλο την (τουρκία) να αλυχτάει .
Θέλατε να ρημάξετε την Ελλάδα, την λεηλατήσατε την ξεπουλήσατε, αλλά είμαστε σπόρος και φυτρώσαμε, και είμαστε εδώ πιο δυνατοί. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει , μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προ την δόξα τραβά, και αυτή την φορά θα αστραποβολήσει.

Υ.Σ
Σας επιστρέφουμε τις ευχές σας, με λεξιλόγιο πολύ ελληνικό.



Ήταν ένα μικρό καράβιπου ήταν αταξίδευτο
Οέ, Οέ, Οέ, Οέ.
Κι έκανε ένα μακρύ ταξίδιμέσα εις τη Μεσόγειο
Οέ, Οέ, Οέ, Οέ.
Και σε πέντε έξι εβδομάδεςσωθήκαν όλες οι τροφές
Οέ, Οέ, Οέ, Οέ.
Και τότε ρίξανε τον κλήρονα δούνε ποιος θα φαγωθεί
Οέ, Οέ, Οέ, Οέ.

Και o κλήρος πέφτει σ' όλα τα σκυλόψαρα , μυρμηγκοφάγους, γύπες, τα όρνια και τα Ορκ.
Arrivederci Roma!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου