Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Από την Αρχή.....

 

Πλανήτης Γη, ώρα μηδέν.


ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, γιατί η ζωή ποιοτικοποιεί, η επιβίωση ποσοτικοποιεί.

Η επιβίωση εξαργυρώνεται η Ζωή προσφέρεται! Γι΄αυτό πρέπει να επενδύσουμε στον πλούτο του "ΕΙΝΑΙ" και όχι στις εκπτώσεις του "ΕΧΕΙΝ"
«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΑΝ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ, ΟΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ.»

«ΟΠΩΣ Η ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΙ τις συγχορδίες της γης και των εποχών, θα μάθουμε μια μέρα να παίζουμε με τις καταστάσεις συνείδησης του σώματος, σύμφωνα με τις ποικίλες δυνάμεις που ασκεί πάνω του η ζωή». Ραούλ Βανεγκέμ, «Η μουσική του ζώντος.»


"Παρακολουθούμε έκθαμβοι την ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .

ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΣΑΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ενός απάνθρωπου παρελθόντος. Απ’ αυτό το παρελθόν, δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος που θέλει να απαλλαγεί. Στον ανελέητο πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα στο παλιό και το νέο, εσείς ξεπροβάλλετε καταμεσής του πεδίου της μάχης. 
Ένας πολιτισμός καταρρέει, ένας άλλος γεννιέται.

ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΟΣ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ προστίθεται μια ασύγκριτη ευτυχία: η παρακολούθηση της αργής ανάδυσης μιας κοινωνίας, όμοια της δεν έχει γνωρίσει ο άνθρωπος
ΜΕ ΜΟΧΛΟ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΣΗΛΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ

"Ο κυκλώνας της χρηματοοικονομικής κερδοσκοπίας έχει ολοκληρώσει την ισοπέδωση των αξιών του παρελθόντος, τόσο των ανθρώπινων όσο και των απάνθρωπων. Καμία πίστη, καμία ιδέα, καμία συμπεριφορά δεν αντιστάθηκε στο ρεύμα της οικονομίας. Όλα ακυρώνονται και ανταλλάσσονται έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, προς όφελος της μοναδικής απόλυτης αξίας: του χρήματος. Ένα χρήμα τρελό που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και ρημάζει τον πλανήτη με τη φρενήρη επιδίωξή του για βραχυπρόθεσμο κέρδος. Η παράλογη δικτατορία της κερδοσκοπίας εγκαθίδρυσε την κυριαρχία μιας εμπορευματοκρατίας των «τελευταίων ημερών», μιας εμπορευματοκρατίας που θυμίζει την Αποκάλυψη καθώς επιδίδεται σ’ έναν αγώνα δρόμου προς το κενό, τρελαίνοντας και βυθίζοντας στο σκοτάδι τα σώματα και τις συνειδήσεις.
Η εξέγερση των νέων γενεών ενάντια στις σημαίνουσες προσωπικότητες του πολιτισμού, που είχαν διαμορφώσει τις προκαταλήψεις μας, αφομοιώθηκε από το εμπορευματικό σύστημα για να εξυμνηθεί 
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ,Ο ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΑ ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ ΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΟΥ «ΠΛΟΥΤΙΣΤΕ».

Λες και ο θυμός της γης για μεγάλο διάστημα πληγωμένης από την εργασία και την απληστία προσδοκά τον αργό κατευνασμό του από την επίδραση μιας συμμαχίας που μέχρι σήμερα ήταν αδιανόητη. Λες και, απελευθερωμένη από την προαιώνια υποδούλωσή της, προαναγγέλλει την ανάσταση αυτού του ζωντανού και ελεύθερου όντος, το οποίο οι άνθρωποι έχουν ενταφιάσει εντός τους. Λες και το τέλος της εκμετάλλευσης του εδάφους και του υπεδάφους, που έχει επιβληθεί από τη θεϊκή εντολή του πνεύματος, σφραγίζει τη ΣΥΖΕΥΞΗ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ.

"Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Είναι αυτό που ο καθένας παραμένει και αυτό που μένει μέσα στον καθένα, όποια προσπάθεια κι αν κάνει για να το αρνηθεί ή να το αγνοήσει."

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ."




Για ένα κόσμο ΚΟΣΜΗΜΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου