Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Αλλού ο Πάπας......





....αλλού τα ράσα του. Αναστάτωση ,ελικόπτερα πετούσαν όλη την μέρα πάνω απο τον Αττικό ουρανό, αστυνομικοί επί ποδός, κλειστοί οι δρόμοι γιατί ένας ηλικιωμένος άνθρωπος αποφάσισε να κάνει βόλτες στην Μεσόγειο με τον κορωνοίό  και  όλες τις μεταλλάξεις του, χωρίς μάσκες  όλοι μετανάστες και όλη η κουστωδία, ας μας το εξηγήσει η επιστήμη γιατί δεν κολλάνε.

Ηρθε είδε και απήλθε
Ο  πολυταξιδευμένος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επιθεώρησε το νέο μανδρί με το νέο ποίμνιο των κατατρεγμένων και φτωχών γιατί αν αυτοί εκλείψουν δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης  και πως θα συνεχίσουν ζούν και να βασιλεύουν χωρίς αυτούς , αφού δεν έχουν μάθει να κάνουν και άλλη δουλειά.

 «Οποίος σας φοβάται δεν σας έχει κοιτάξει τα μάτια» είπε ο Πάπας ενώ τον φύλαγαν 3.500 στρατός.
και συνέχισε με τον συγκινητικό του λόγο 
«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές βρίσκομαι και πάλι εδώ για να σας συναντήσω. Είμαι εδώ για να πω από καρδιάς ότι είμαι δίπλα σας». 
Γιατί δεν τους παίρνει στο Βατικανό που είναι ο πιο πλούσιος οργανισμός επί  Γης και Ουρανού και έχει και δημογραφικό πρόβλημα , μόλις 35,000 κατοίκους και όλοι άνδρες.
 Με περιουσία 5.000 ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του σε πανάκριβες περιοχές του Λονδίνου, των Παρισίων και της Γένοβα. 
Εχει επενδύσει κατά καιρούς σε εταιρείες όπως η Gulf Oil και η Shell, καθώς και σε πολλές τράπεζες Τα τεράστια χρηματικά ποσά που της πρόσφερε ο Μουσολίνι με αντάλλαγμα την αναγνώριση του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος το 1929  επενδύθηκαν σε(offshore) φορολογικών παραδείσων από το Βατικανό με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας οικονομικής αυτοκρατορίας 500 εκ. δολαρίων.
Τεράστια τα έσοδα που διασφαλίζει από τους επισκέπτες και τους τουρίστες που επισκέπτονταν το Βατικανό και τα μουσεία του κάθε μέρα, πουλώντας  χάνδρες και καθρεπτάκια  αναμνηστικά,  γραμματόσημα και άλλα προϊόντα που βασίζονται στην πίστη.
Η Καθολική Εκκλησία  επίσης κέρδισε πολλά χρήματα λεηλατώντας τα ταμεία του Νέου Κόσμου πριν από περίπου 500 χρόνια.

 Από πορτιέρης -μπράβος σε κλαμπ του Μπουένος Άιρες δούλευε κάποτε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως ο ίδιος αποκάλυψε και μίλησε και για την εμπειρία του από το… καθάρισμα πατωμάτων και την δουλειά του σε εργαστήριο, όταν ήταν έφηβος.Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.
Ανακάλυψε την κλίση του για τον κλήρο αφότου εξομολογήθηκε σε έναν ιερέα που δεν είχε ξανασυναντήσει ποτέ. Γι΄αυτό άλλη φορά να μην μιλάτε σε αγνώστους.

Ρωτήθηκε για το πώς περνά την ημέρα του και είπε: «προσεύχομαι, πηγαίνω στη λειτουργία και μετά αρχίζω τη δουλειά». Στη δουλειά του περιλαμβάνονται να συναντά επισκόπους, ιερείς και λαϊκούς. Πολύ σκληρή δουλειά ομολογουμένως.
Η ερώτηση της ημέρας γιατί το Βατικανό δεν είναι μέλος του ΟΗΕ οεεοοο;;;;


"Και αν είσαι και παπάς με το σοπρέρο σου θα πας και μάλιστα Αργεντινικο"



1 σχόλιο:

  1. Σεμνά και ταπεινά

    Ο Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, αφότου εξελέγη Πάπας της Ρώμης με το όνομα του αγίου των φτωχών, του Φραγκίσκου της Ασίζης,
    Πτήσεις χωρίς χλιδή

    Μη φανταστεί κανείς κανένα χλιδάτο ιδιωτικό τζετ. Απλώς ένα ναυλωμένο αεροσκάφος Airbus διαδόχου της Alitalia.Μόνο στο κάλυμμα του προσκέφαλου κάθε καθίσματος είχε τοποθετηθεί ο θυρεός που συμβολίζει τη θητεία κάθε Πάπα.

    Μια ασπίδα σε φωτεινό μπλε χρώμα, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει ένας λαμπερός κίτρινος ήλιος με έναν κόκκινο σταυρό που συνδέεται με το ομόχρωμο χριστόγραμμα του Ιησού «IHS» - λογότυπο επίσης του καθολικού τάγματος των Ιησουιτών. Στη βάση του, το συγκεκριμένο παπικό οικόσημο συνοδεύεται από τη λατινική φράση «Miserando atque eligendo», δηλαδή «Τον σπλαχνίστηκε και τον επέλεξε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή