Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Οταν ο Ζεύς συνάντησε την Ηρα

 



Το Juno εκτοξεύτηκε στην κορυφή του Atlas V στο Αεροπορικό Σταθμό του Cape Canaveral (CCAFS), στη Φλόριντα στις 5 Αυγούστου 2011, εκτοξεύτηκε στον Δία σε μια αποστολή να κοιτάξει μέσα από τα πυκνά σύννεφα του γίγαντα αερίου και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος. Αποτελεί μέρος του προγράμματος New Frontiers της NASA

Από την άφιξή του στις 4 Ιουλίου 2016, το Juno παρείχε στους επιστήμονες έναν θησαυρό με δεδομένα σχετικά με την προέλευση του πλανήτη, τις εσωτερικές δομές, την ατμόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα. 

Το Juno είναι η πρώτη αποστολή που παρατηρεί τη βαθιά ατμόσφαιρα και το εσωτερικό του Δία και θα συνεχίσει να απολαμβάνει την εκθαμβωτική θέα των πολύχρωμων σύννεφων του πλανήτη και των φεγγαριών του Γαλιλαίου. Καθώς περιστρέφεται γύρω από τον Δία, το Juno παρέχει κρίσιμες γνώσεις για την κατανόηση του σχηματισμού του δικού μας ηλιακού συστήματος, του συστήματος Jovian και του ρόλου που διαδραματίζουν οι γιγάντιοι πλανήτες στη συναρμολόγηση πλανητικών συστημάτων αλλού

Αφού ταξίδεψε στο διάστημα για δύο χρόνια, ο Juno περνάει Γη για άλλη μια φορά, τον Οκτώβριο του 2013. Θα χρησιμοποιήσει τη βαρύτητα της Γης για  να προωθηθεί προς τον Δία– ένας ελιγμός που μερικές φορές ονομάζεται βαρυτική σφεντόνα.

Μόλις το Juno  έφθασε στον Δία  ακολούθησε μια ειδική τροχιά που ονομάζεται  πολική τροχιά, που παίρνει το διαστημόπλοιο πάνω από τους πόλους του Δία, διασχίζοντας τον πλανήτη με κατεύθυνση Βορρά-Νότου. Επειδή οι πολικές τροχιές είναι οι καλύτερες για τη χαρτογράφηση και την παρακολούθηση ενός πλανήτη, πολλοί δορυφόροι που μελετούν  τη Γή   ακολουθούν μια παρόμοια διαδρομή. Αυτός ο τύπος τροχιάς δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ γύρω από τον Δία.

Το Juno χρειάζεται 11 ημέρες για να ολοκληρώσει μια  περιφορά  ενώ ο Δίας χρειάζεται μόνο 10 ώρες για να γυρίσει γύρω από  από τον εαυτό του Οι σχεδιαστές της αποστολής σχεδίασαν την τροχιά έτσι ώστε το διαστημόπλοιο να περνά πάνω από διαφορετικό τμήμα του Δία κατά τη διάρκεια κάθε τροχιάς. Μετά την ολοκλήρωση των 33 προγραμματισμένων τροχιών της αποστολής, το Juno  έχει καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του Δία.

Στις 7 Ιουνίου 2021, το διαστημικό σκάφος Juno της NASA πέταξε πιο κοντά στο φεγγάρι του Δία  τον παγωμένο  Γανυμήδη από οποιοδήποτε διαστημόπλοιο σε περισσότερες από δύο δεκαετίες. Λιγότερο από μια μέρα αργότερα, το Juno πραγματοποίησε την 34η πτήση του δίπλα στον Δία.

Ο   νεφεληγερέτης Ζεύς  τράβηξε ένα πέπλο από σύννεφα γύρω του  και υποδέχθηκε  τη σύζυγός του -  Ηρα-  ην άφησε να κοιτάξει μέσα από τα σύννεφα και να αποκαλύψει την αληθινή φύση του . Οπλισμένος με ένα οπλοστάσιο επιστημονικών οργάνων, το Juno θα εξερευνήσει τέσσερις κύριες πτυχές του Δία: την προέλευσή του, το εσωτερικό του, ατμόσφαιρα και μαγνητόσφαιρα.



Πριν από το Juno, μόνο τρία άλλα διαστημόπλοια έχουν δει από κοντά τον Γανυμήδη, το μεγαλύτερο φεγγάρι του ηλιακού συστήματος. Το δίδυμο διαστημόπλοιο Voyager της NASA πέταξε δίπλα στο φεγγάρι το 1979 και ο Γαλιλαίος έκανε το προαναφερθέν κοντινό πέρασμα του Γανυμήδη το 2000. Το φεγγάρι είναι μεγαλύτερο από τον μικροσκοπικό πλανήτη Ερμή και είναι το μόνο γνωστό φεγγάρι που έχει μαγνητικό πεδίο.






Απεικόνιση καλλιτέχνη για το διαστημόπλοιο Juno που παρατηρεί τον Γανυμήδη κατά τη διάρκεια της πτήσης στις 7 Ιουνίου 2021 NASA


Το Juno βρίσκεται σε μια μακροπρόθεσμη αποστολή για να μάθει περισσότερα για το εσωτερικό και τον καιρό του πλανήτη και τον Ιανουάριο του 2021, η NASA επέκτεινε τις αποστολές έως τον Σεπτέμβριο του 2025.  Σε αυτή τη φάση ο Juno άρχισε να εξετάζει τα εσωτερικά φεγγάρια του Δία, τον Γανυμήδη , την Ευρώπη και την Ιώ . Ένα πέταγμα του Γανυμήδη συνέβη στις 7 Ιουνίου 2021, 17:35 UTC , σε απόσταση 1.038 km (645 μίλια), το πλησιέστερο διαστημόπλοιο που έχει έρθει  μετά από το Galileo το 2000.





Το διαστημόπλοιο Juno της NASA συλλαμβάνει το «γίγαντα ΔΕΛΦΙΝΙ» στα σύννεφα του Δία (Εικόνα: NASA)

 

"Το μυστήριο Μεγάλο Κόκκινο Σημείο του Δία είναι ίσως το πιο γνωστό χαρακτηριστικό του Δία", δήλωσε ερευνητής του Juno από το Southwest Research Institute στο Σαν Αντόνιο. "
"Η συλλογή δεδομένων του Μεγάλου Κόκκινου Σημείου είναι μέρος της έκτης επιστημονικής έρευνας του Juno που διέρχεται από τις μυστηριώδεις κορυφές σύννεφων του Δία. Το Perijove (το σημείο στο οποίο η τροχιά έρχεται πιο κοντά στο κέντρο του Δία) ήταν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, στις 6:55 μ.μ. PDT (9:55 π.μ. EDT). Την εποχή του perijove, ο Juno θα είναι περίπου 3.500 χιλιόμετρα πάνω από τις κορυφές του πλανήτη. Εντεκα λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Juno έχει καλύψει άλλα 24.713 μίλια (39.771 χιλιόμετρα) και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις κορυφές των κεραμιδιών που έχουν κυματιστεί από το μεγάλο κόκκινο σημείο του Δία. Το διαστημικό σκάφος πέρασε περίπου 5.000 χιλιόμετρα (9000 χιλιόμετρα) πάνω από τα σύννεφα Giant Red Spot. Και τα οκτώ από τα όργανα του διαστημικού σκάφους καθώς και το σύστημα απεικόνισης του, το JunoCam, ήταν ανοικτά κατά τη διάρκεια της πτήσης,για να δουν πόσο βαθιές είναι οι ρίζες της τεράστιας καταιγίδας, που την κάνουν τόσο ξεχωριστή και γιατί αυτή έχει διαρκέσει τόσο πολύ.

Κάθε νέο πέρασμα φέρνει το Juno πιο κοντά στην καρδιά της επικίνδυνης ζώνης ισχυρής ακτινοβολίας (καταιγίδας ηλεκτρονίων) που περιβάλλει τον αέριο γίγαντα, αν και μέχρι σήμερα το σκάφος τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις προσδοκίες των δημιουργών του.




Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα  (Το μάτι του Διός) στροβιλίζεται ανάμεσα στα σύννεφα του πλανήτη εδώ και αιώνες, και ήταν  ένα μυστήριο.

Ομηρικά προσωνύμια
Ηρα Θεά του γάμου, των γυναικών, του τοκετού και της οικογένειας  Θεά Λευκοχέρα , Βοώπις, σεβάσμια, χρυσόθρονη, Αργεία,Δολοφρονέουσα, Αδάμαστη
Ζευς  ο Νους υπέρτατος Άρχων του Ολύμπου Ζευς υψιβρόντης, Κρονίων, τερπικέραυνος, νεφεληγερέτης,Αιγιδοφόρος, αστραπηβόλος, Ολύμπιος, μελανοσύννεφος,Μέγα Μητίετα, βαθυγνωμος,Κρονίδης υπεριεχυρος, Κύδιστος=δοξασμένος, Μέγιστος, Ευρύοπας, Ερίγδουπος, ο Εφορος του Κόσμου.

Ζευς Ήρα, Το ζευγάρι, Ζεύγος των Συζύγων
Ο Νους του ανθρώπου ,του αρέσουν όλες οι όμορφες παρθένες σκέψεις και πρωτογενείς ιδέες,
ενώνεται μαζί τους γεννώντας όμορφα παιδιά στις Ολυμπιακές παραβολές αλληγορικά.




Ο Καθαρός Νους και η Γαλαξιακή Ψυχή


Mission juno

5 σχόλια:

  1. Ο Καθαρός Νους και η Γαλαξιακή Ψυχή μαζί στην Νέα εποχή του Ανθρώπου!
    Ο έρωτας και το πάθος δύο τιτάνων θεών όταν με τα φτερά της επιθυμίας συναντώνται πετώντας σε σύννεφο βροχής χρυσό.

    https://www.youtube.com/watch?v=Di_m63rx8zM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ψυχή δεν καταδέχεται εμπορικές συναλλαγές με τους θεούς , ούτε ζητιανεύει, γι΄αυτό και θέλει να αναιρέσει τις προγραμματισμένες κατευθύνσεις που τις έχουν επιβάλλει εδώ και 2.000 χρόνια στην εποχή των Ιχθύων, εγκλωβίζοντας τον ανθρώπινο νού.
    Τα φτερά του Έρωτα!
    Της Ήρας και του Διός οι μεταμορφώσεις και το παιγνίδι του φωτός
    https://iparea.wordpress.com/2011/07/01/%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Έρως του Διός
    https://texnotropion.wordpress.com/2015/03/09/%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν από την Ήρα-Ψυχή ο Ζεύς-Νους είχε άλλες οκτώ συζύγους, η ένατη είναι η Ήρα. Ο αριθμός εννέα σύμφωνα με τον Όμηρο τον Πυθαγόρα αλλά και τον Ησίοδο έχει βαθειά σημασία και υποδηλώνει το τέλος ενός κύκλου και την έναρξη ενός νέου, την ολοκλήρωση ενός γεγονότος με μία καινούργια αρχή ή την επιστροφή στην πηγή. ΕΝ-ΝΕΑ ΕΝΙ ΝΕΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ.

    Τα γεννηθέντα τέκνα του Διός από τις οκτώ Θέαινες προετοιμάζουν τον Παν-Συμπαντικό Νού για την τελική, οριστική και αμετάκλητο σύζευξη του Νού με την Συμπαντική Ψυχή της «Λοισθοτάτης» συζύγου Ήρας.
    https://www.youtube.com/watch?v=iHQJ6B7DP0U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο μεγαλύτερος πλανήτης σε μάζα και όγκο

    Χρόνος περιστροφής γύρω από τον εαυτό του, είναι 10 ώρες, ταχύτατος

    Χρόνος περιφοράς γύρω από τον ήλιο 12 έτη

    Μονάδα μέτρησης στο κινέζικο ωροσκόπιο

    Πατέρας θεών, ηρώων και ανθρώπων στην Ελληνική Μυθολογία

    Σύσταση Υδρογόνο Ήλιον Αμμωνία Μεθάνιο

    Χαρακτηριστικά μια μεγάλη ερυθρά κηλίδα , μόνιμος αντικυκλώνας

    Έχει 79 φεγγάρια, δορυφόρους, ο Γανυμήδης ο μεγαλύτερος, μεγαλύτερος και από τον Ερμή

    Η απόστασή του από τη Γη κυμαίνεται ανάμεσα στα 591.000.000 χλμ και 965.000.000 χλμ.
    Είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω και γνωστός από την αρχαιότητα και την παλαιά Ατλαντίδα
    Αποφάσισε τον καταποντισμό της λόγω κατάχρησης της εξουσίας της
    Σήμερα 11η Ιουνίου του 2019

    βρίσκεται κοντά μας 20 μοίρες

    στον Τοξότη στον οίκο της Αθηνάς

    λαμπερός αυτοσύστατος νους

    της κοσμικής υπερσυνείδησης


    Ζευ πάτερ λέει η Αθηνά από τα Έπη τα Ομηρικά, α Οδυσσείας
    80 τὸν δ᾿ ἠμείβετ᾿ ἔπειτα θεά, γλαυκῶπις Ἀθήνη:
    «ὦ πάτερ ἡμέτερε Κρονίδη, ὕπατε κρειόντων
    https://www.youtube.com/watch?v=m3n4iqaJ6EE

    ΑπάντησηΔιαγραφή