Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Τα αστέρια αποχαιρετούν το 2021

 





Με ένα σπάνιο αστρονομικό θέαμα  το Σύμπαν δίνει μία μοναδική παράσταση για τα μάτια μας και όχι μόνο. Πέντε πλανήτες ευθυγραμμίζονται  με το ποσειδώνα φιλική συμμετοχή ,μαζί  τους  και αστεροειδείς Παλλάς, και Δήμητρα (πλανήτης νάνος)

Ένα μοναδικό αστρονομικό θέαμα κορυφώνεται την Τρίτη (14/12) καθώς από τη Γη θα μπορούμε να δούμε την ευθυγράμμιση πέντε εκ των πλανητών του ηλιακού συστήματος: τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Δία και τον Ουρανό, σε συνδυασμό με τη Σελήνη.
Σαν κοσμήματα σε μια ουράνια χορδή με  το φεγγάρι κινείται κατά μήκος αυτής  περνώντας πρώτα την Αφροδίτη, μετά τον Κρόνο και μετά τον Δία. Ένα συναρπαστικό θέαμα!
Συγκεκριμένα, μεταξύ της 11ης και της 14ης Δεκεμβρίου,  με το ηλιοβασίλεμα να είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να δούμε  την αστρονομική συνόδο στο ηλιακό μας σύστημα.



Το αυξανόμενο φεγγάρι θα βρίσκεται κοντά στο Αλντεμπαράν στον νυχτερινό ουρανό στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2021 και θα έχουμε πανσελήνο – 18-19 Δεκεμβρίου 2021 – το φεγγάρι είναι μετρήσιμα μικρότερο στον ουρανό μας από το συνηθισμένο γιατί βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του γύρω από τη Γη, που ονομάζεται απόγειο







Η παράσταση θα συνεχιστεί με μία δεύτερη βροχή μετεωριτών στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.


Η βροχή των μετεωριτών των Ουρσίδων είναι ένα ουράνιο φαινόμενο που συχνά παραβλέπεται γιατί δεν είναι τόσο φανταχτερή όσο άλλες ετήσιες εκδηλώσεις βροχής μετεωριτών. Οι χαμηλών τόνων Ursids  είναι σημαντικό γεγονός γιατί συμβαίνει κάθε χρόνο κοντά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο.
Οι Ουρσίδες  ακτινοβολούν κοντά στο αστέρι Beta Ursae Minoris στον αστερισμό της Μικρής Άρκτου, αλλά η πραγματική πηγή είναι μία ουρά συντριμμιών που άφησε πίσω του ο κομήτης 8P/Tuttle,  που ανακαλύφθηκε το 1790 και ο οποίος περιφέρεται γύρω απο τον ήλιο κάθε 13,6 χρόνια .
 Οι Ουρσίδες ηχογραφήθηκαν για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1900.

Ο πλανήτης  Άρης ταξιδεύει πίσω από τον ήλιο από τη Γη εδώ και αρκετούς μήνες. Αλλά στα τέλη Δεκεμβρίου 2021 θα κατευθύνεται προς τη φωτεινή του εμφάνιση με την ολοκλήρωση σε ένα χρόνο από τώρα, τον Δεκέμβριο του 2022. Ο Άρης θα πρέπει να είναι ορατός πριν ο ήλιος ανατείλει την τελευταία μέρα  του 2021 31,12,
Το  μισοφέγγαρο που φθίνει θα βοηθήσει  στο να το  εντοπίσουμε  γιατί θα βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα, κοντά στον Άρη,
 Ενα δεύτερο κόκκινο αστρικό αντικείμενο δεν είναι  ο Άρης, αλλά ένα πραγματικό αστέρι, Antares , το πιο λαμπρό αστέρι στον Σκορπιού .
  Ετσι το Νέο έτος  σχηματίζονται ένα ενδιαφέρον ουράνιο τρίγωνο. Σελήνη- Αρης Αντάρης . 





Ο Σείριος  το πιο λαμπρό αστέρι στον ουρανό, μέρος του αστερισμού Canis Major the Greater Dog, ονομάζεται και το αστέρι της Πρωτοχρονιάς
Και τα 3 εξέχοντα αστέρια της Ζώνης στον ευδιάκριτο αστερισμό του Ωρίωνα του Κυνηγού δείχνουν προς αυτόν 

Μπαίνοντας ο 2022 θα φθάσει  στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό γύρω στα μεσάνυχτα. Αυτό ισχύει για κάθε Πρωτοχρονιά., ο Σείριος βρίσκεται ψηλότερα στον ουρανό τα μεσάνυχτα κάθε Πρωτοχρονιά. Οι αστρονόμοι το αποκαλούν αυτό ως μεσάνυχτα αποκορύφωμα του Σείριου. 





Ο Σείριος από το διάστημα. Είναι το πιο λαμπρό αστέρι σε αυτή την εικόνα, το γαλαζωπό, στα δεξιά της φωτογραφίας. Τα 3 αστέρια της Ζώνης του Ωρίωνα – θαμμένα στην ομίχλη κατά μήκος του ορίζοντα της Γης – εξακολουθούν να δείχνουν προς αυτό.  NASA .



Και  όμως η Γή γυρίζει.......


Ολοι οι πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος και ο κομήτης   του 2021 Leonard  σε μία μεγάλη  συμπαντική παράσταση αναγγέλλουν στην ανθρωπότητα την ψυχική ανόρθωση του Νέου Ανθρώπου .

 O Κομήτης LEONARD φωτογραφία του Steven Bellavia 



1 σχόλιο:


  1. Ταξιδεύοντας στο σύμπαν εν τω ομηρικώ πεδίω με σύγχρονο οδυσσειακό πνεύμα.Με διαστημόπλοιο την Γη και όχημα την ηλιακή συνείδηση, προς το κέντρο του Γαλαξία με 12 ταχύτητες οκτάβες σε ευθυγραμμιστική σκοπευτική βολή με την ώθηση της πρωταρχικής πηγής.Αναγνώστες του Ομήρου Ποιητή,Ταξιδιώτες του χωροχρόνου σε επικίνδυνη αποστολή

    https://www.youtube.com/watch?v=qKVpS5yFYac

    ΑπάντησηΔιαγραφή