Σάββατο 28 Μαΐου 2022

The Spectre walking

Rodrigo de Matos cartoonist


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ,(World Economic Forum - WEF), ένα ελβετικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα

Όπως σε κάθε συνέδριο, έτσι και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πραγματοποιούνται εκατοντάδες meetings, δημόσιες ομιλίες, συζητήσεις επίσημες και ανεπίσημες σε αίθουσες, διαδρόμους ή ακόμη και στον δρόμο, παρουσιάσεις και φυσικά διασυνδέσεις.

Πρόκειται για το πιο "κλειστό" υψηλού επιπέδου συνέδριο στον κόσμο, αφού κανείς δεν φτάνει εκεί χωρίς πρόσκληση και καθώς πουθενά αλλού δεν συναντώνται τόσοι άνθρωποι με τόση εξουσία και τόσα χρήματα γύρω από το ίδιο τραπέζι. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι  αποφάσεις  παίρνονται  ή  τι συμφωνήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο παγωμένο Νταβός.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ιδρύθηκε με σκοπό "να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της εποχής μας". Η έμπνευση ανήκει στον Ελβετό καθηγητή Κλάους Σβαμπ, ο οποίος τον Ιανουάριο του 1971 προσκάλεσε διευθυντικά στελέχη ευρωπαϊκών εταιρειών στο θέρετρο του Νταβός, προκειμένου να συζητήσουν θέματα στρατηγικής των επιχειρήσεων. 
Aυτός ο συμπαθέστατος καλοκάγαθος γεράκος που έχει στο μυαλό του μόνο το καλό της ανθρωπότητας  , κάνει σχέδια για το μέλλον,,, το δικό του;;;;; . Πάντως απο 1971 ο κόσμος πάει όλο και χειρότερα.



Ο Κλάους γεννήθηκε στη Γερμανία του Χίτλερ το 1938. Εκείνη την εποχή, ο πατέρας του ήταν επικεφαλής της «Escher-Wyss», μιας στρατηγικής επιχείρησης της ναζιστικής Γερμανίας, και είχε το δικό του στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου οι κρατούμενοι έπρεπε να εργαστούν δωρεάν για την «Escher-Wyss». . “..!!Αυτή η εταιρεία, η Escher-Wyss, χρησιμοποίησε επίσης καταναγκαστική εργασία για να παράγει μηχανήματα για την πολεμική προσπάθεια των Ναζί και επίσης υποστήριξε τις προσπάθειες των Ναζί να παράγουν βαρύ νερό για το πυρηνικό τους πρόγραμμα.Όχι μόνο το εργοστάσιο ήταν μεγάλος εργοδότης στην πόλη, αλλά το ναζιστικό κόμμα του ίδιου του Χίτλερ απένειμε στο παράρτημα του Escher-Wyss Ravensburg τον τίτλο της « Εθνικοσοσιαλιστικής Πρότυπης Εταιρείας »
 Είναι κάτοχος διδακτορικού στα οικονομικά ( summa cum laude) από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ και στη μηχανική από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, καθώς και μεταπτυχιακό στη δημόσια διοίκηση  του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
 Δεν είχαμε καμμία αμφιβολία ότι θα είχε περγαμηνές απο το  πανεπιστήμιο  των  προκατασκευασμένων ηγετών  του Χαρβαρντ.

Ενώ ο Schwab δήλωσε ότι οι υπερβολικά υψηλοί μισθοί διαχείρισης «δεν ήταν πλέον κοινωνικά αποδεκτοί»,  ο δικός του ετήσιος μισθός περίπου ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων. Σιγά μην έλειπαν τα βραβεία .Μεταξύ άλλων βραβείων, ο Schwab έχει απονεμηθεί με τη Γαλλική Λεγεώνα της Τιμής (διάκριση ιππότη), τον Μεγαλόσταυρο με το αστέρι του Εθνικού Τάγματος της Γερμανίας και το Ιαπωνικό Μεγάλο Κορδόνι του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου .  ​​Του απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Νταν Ντέιβιντ ,  και τιμήθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ως Ιππότης Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ και του Αγίου Γεωργίου καπάκι.
Το 2003 ο Schwab διόρισε τον José María Figueres ως Διευθύνοντα Σύμβουλο του WEF,  τον προβλεπόμενο διάδοχό του. Τον Οκτώβριο του 2004, ο Figueres παραιτήθηκε  λόγω της αδήλωτης είσπραξής του άνω των 900.000 δολαρίων ΗΠΑ σε αμοιβές συμβούλων από τη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Alcatel ενώ εργαζόταν στο φόρουμ.  Το 2006, η Διεθνής Διαφάνεια τόνισε αυτό το περιστατικό στην Έκθεσή της για την Παγκόσμια Διαφθορά

Οι οικονομικές εκθέσεις του WEF δεν ήταν πολύ διαφανείς, δεδομένου ότι ούτε τα έσοδα ούτε οι δαπάνες αναλύθηκαν. Η Schwab έχει επίσης προκαλέσει οργή για την ανάμειξη των οικονομικών του μη κερδοσκοπικού WEF και άλλων κερδοσκοπικών επιχειρηματικών εγχειρημάτων. Για παράδειγμα, το WEF ανέθεσε ένα συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην USWeb το 1998. Ωστόσο, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο κ. Schwab πήρε θέση διοικητικού συμβουλίου στην ίδια εταιρεία, αποκομίζοντας πολύτιμα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών.

Υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις δεν είναι πλέον «οι συντριπτικά κυρίαρχοι παράγοντες στην παγκόσμια σκηνή» και ότι «έχει έρθει η ώρα για ένα νέο παράδειγμα ενδιαφερόμενων μερών της διεθνούς διακυβέρνησης». Το όραμα του WEF περιλαμβάνει έναν «δημόσιο-ιδιωτικό» ΟΗΕ, στον οποίο ορισμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες θα λειτουργούν υπό κοινά κρατικά και μη κρατικά συστήματα διακυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το Διακρατικό Ινστιτούτο (TNI) , το Φόρουμ σχεδιάζει επομένως να αντικαταστήσει ένα αναγνωρισμένο δημοκρατικό μοντέλο με ένα μοντέλο όπου μια αυτοεπιλεγμένη ομάδα «ενδιαφερομένων» λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό των λαών.

 Η δεξαμενή σκέψης συνοψίζει ότι εισερχόμαστε ολοένα και περισσότερο σε έναν κόσμο όπου συγκεντρώσεις όπως το Νταβός είναι «ένα σιωπηλό παγκόσμιο πραξικόπημα » για την καταγραφή της διακυβέρνησης. 

Σε μια συνέντευξη του 2017, ο Schwab είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αναγνωριστεί ως νέος παγκόσμιος ηγέτης και ανέφερε επίσης τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό : «Πρέπει να πω, όταν αναφέρω τώρα ονόματα, όπως η κυρία (Ανγκελα) Μέρκελ και ακόμη και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, και ούτω καθεξής, όλοι υπήρξαν Νέοι Παγκόσμιοι ηγέτες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 

"Αλλά αυτό για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι τώρα είναι η νέα γενιά όπως ο Πρωθυπουργός  Trudeau ... Διεισδύουμε στο υπουργικό συμβούλιο. Έτσι χθες Ήμουν σε μια δεξίωση για τον Πρωθυπουργό Τριντό και ξέρω ότι το ήμισυ του υπουργικού συμβουλίου του, ή ακόμα και περισσότερο από το μισό του υπουργικού συμβουλίου του, είναι στην πραγματικότητα Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες»


Με την πάροδο του χρόνου η ατζέντα της ετήσιας συνάντησης διευρύνθηκε και έτσι άρχισε να προσελκύει επιφανείς πολιτικούς ή επιστήμονες, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ενδιαφέρει πλέον και ηγέτες χωρών και διεθνών οργανισμών.

Παρακαλώ προσδεθείτε γιατί η προσγείωση  θα είναι κάπως αβέβαιη ...... καθώς και το μέλλον .

Rodrigo de Matos cartoonist


Στο συνέδριο αυτό που λέτε, μεταξύ αχλαδιού και τυριού ελβετικού μιλούν οι ειδικοί happy travellers, όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον πλανήτη, η προσφυγική κρίση, η επιβράδυνση της κινεζικής, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, το μέλλον της Ευρώπης (ποιό μέλλον;;;) η θεραπεία του καρκίνου, η ισότητα των δύο φύλων (ακόμη συζητούν για την ισότητα),  για την ειρήνη, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, αφού υπολογίζεται πως περίπου 5.000 

Ελβετοί αστυνομικοί, στρατιώτες και προσωπικό ασφαλείας φρουρούν κάθε σπιθαμή.
Στα ενδιαφέροντα θέματα που συζητούν είναι και για το περιβάλλον και για την οικονομία ενώ σπαταλούν τεράστια ποσά για να κάνουν βόλτες μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι  το περιβάλλον που το μολύνουν με τα πολυτελή γιώτ και τα lear jets . 
Είναι  οι ίδιοι το πρόβλημα πάνω στον πλανήτη με τις επιλογές τους με τον τρόπο ζωής ,με την αλαζονεία την αμετροέπεια τους και την κατασπατάληση των ενεργειακών αποθεμάτων της γής, είναι  οι μνηστήρες θρονιασμένοι στο παλάτι της Γης που τρώνε και πίνουν μαζί με τους δούλους  που τους υπηρετούν , είναι "περιπατώντες νεκροί" γιατί η απουσία του πνεύματος είναι πάνω τους είναι εμφανής.
Eνδεικτικά και ενώ μιλούν για την οικονομική κρίση πληρώνουν, 51 δολάρια για ένα μπουρίτο, το οποίο συνοδεύεται από ένα μικρό μπολ με σάλτσα γουακαμόλε.
Για μία μερίδα τηγανιτές πατάτες, η τιμή στο ξενοδοχείο Belvedere είναι 21,50 δολάρια»
«Το 2015, το ίδιο ξενοδοχείο χρέωνε το χοτ-ντογκ 43 δολάρια», σχολιάζει το CNBC διευκρινίζοντας ότι, το «Steigenberger Grandhotel Belvedere» βρίσκεται σε μία προνομιακή θέση και θεωρείται «hotspot» των συνεδρίων του Νταβός.
Aπό το Νταβός δεν θα μπορούσε να λείψει και ο φιλάνθρωπος Σόρος , 92 χρονών παρακαλώ θέλει να μας σώσει οπωσδήποτε και κάθε φορά δίνει απο 1 δις δολλάρια  για διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.Εχω ένα θεματάκι μόνο , πρώτον που τα βρίσκει όλα αυτά τα δις και τα σκορπάει, και δεύτερον και το σημαντικότερο, τόσα φιλανθρωπικά και o κόσμος πάει απο το κακό στο χειρότερο. Μηπως να σταματήσει με αυτή την εμμονή του να μας σώσει;;;; και αυτός και  ο συνομήλικός του  ο  Schwab,   SPECTER WALKING.


"You live only 0nce" James Bond



O επικεφαλής της παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης SPECTER και αναφέρεται συνήθως με την κωδική ονομασία Number 1 σε αυτήν την οργάνωση. Ο χαρακτήρας γράφτηκε αρχικά από τον Fleming ως ένας σωματικά ογκώδης και ισχυρά δομημένος άνδρας, που στέκεται περίπου 6' 3" (1,90 m) και ζυγίζει 20st (280 lbs, 127 kg), που είχε γίνει πλαδαρός με τεράστια κοιλιά και θέλει να γίνει ο παγκόσμιος κυρίαρχος.


"Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα"
"Να μην ξεχάσω να θυμηθώ για τόσα πράγματα να μην ανησυχώ Εεεε ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου