Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Αλ-Μαμλάκα αλ-Αραμπίγια ας-Σαουντίγια





Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας (αραβικά:  Αλ-Μαμλάκα αλ-Αραμπίγια ας-Σαουντίγια) είναι χώρα στην Αραβική χερσόνησο.


Η αραβική έρημος και οι σχετιζόμενες ημιερημικές περιοχές και θαμνότοποι καταλαμβάνουν τη μεγαλύτερη έκταση της χώρας. Αποτελούν μια σειρά ερήμων στις οποίες βρίσκεται και η Ρουμπ αλ Χαλί («άδειο τετράπλευρο»)
Χαλί έστρωσε και ο υπουργός μας της Ανάπτυξης στους Σαουδάραβες στην Σαντορίνη , που ήρθαν για μπίζνες. 
Πανίσχυροι επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας που ήρθαν για μπίζνες στην Ελλάδα.
Κονταροχτυπιούνται για τα πεντοδόλαρα με τον Ερντογάν



Εν τω μεταξύ τι άλλο να πουλήσουν στην Σαντορίνη  έχουν πουλήσει και τις πέτρες, τα αεροδρόμια  ολα τα πήρε η Γερμανική Fraport, ξενοδοχεία, σπηλιές λαγκάδια , ηλιοβασιλέματα ξεπουλήθηκαν σε ξένα πανίσχυρα Funds.

Σαουδική Αραβία: «Τα κορίτσια να παντρεύονται από τα δέκα»
Ο πανίσχυρος μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι είναι επιτρεπτό τα κορίτσια να παντρεύονται από την ηλικία των δέκα ετών, ασκώντας κριτική σε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να αυξηθεί το κατώτατο όριο ηλικίας γάμου.
Ο Σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ αλ Σεΐχ είπε ότι ένα κορίτσι είναι έτοιμο να παντρευτεί ήδη από τα δέκα ή 12 χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με το Ισλάμ, ενώ τόνισε ότι ο ισλαμικός νόμος δεν καταπιέζει τις γυναίκες. «Ολοι όσοι καλούν για αύξηση του ορίου ηλικίας για γάμο κάνουν μεγάλο λάθος» σχολίασε σε ομιλία του στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Ριάντ.

Στις εκλογές του 2015 εξελέγησαν τα 2/3 των εδρών του συμβουλίου σε 284 δημοτικά συμβούλια με τόσο άντρες όσο και γυναίκες υποψηφίους και εκλογείς. Ήταν οι πρώτες εκλογές στη χώρα στις οποίες επιτράπηκε να ψηφίσουν και οι γυναίκες, οι πρώτες στις οποίες μπορούσαν να είναι υποψήφιες και οι πρώτες στις οποίες γυναίκες εξελέγησαν σε πολιτικά αξιώματα.


Ο πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούλιο του 2013 υπολογίζεται ότι ήταν 26,9 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 5,5 - 10 εκατομμυρίων μεταναστών οι οποίοι δεν έχουν λάβει τη σαουδική υπηκοότητα αν και ο πληθυσμός της χώρας είναι δύσκολος να υπολογιστεί με ακρίβεια, λόγω της τάσης των Σαουδάραβων ηγετών να διογκώνουν τεχνητά τα αποτελέσματα των απογραφών
Η Σαουδική Αραβία είναι το επίκεντρο της μουσουλμανικής θρησκείας και αυτό το μαρτυρούν και οι «ιερές» πόλεις: η Μέκκα (όπου γεννήθηκε ο Μωάμεθ) και η Μεδίνα (όπου είναι θαμμένος).

 

Δεν είναι ο υπουργός μας , μπορεί στο μέλλον όμως να τον δούμε με σεντονάκι  στην Μέκκα

 
Η ύπαρξη νομαδικών φυλών δυσχεραίνει τη σχολική εκπαίδευση. Εκτός αυτού, δεν υφίσταται κάποιος νόμος που να την καθιστά υποχρεωτική, ούτε που να ορίζει σε ποια ηλικία πρέπει να εγγράφονται τα παιδιά στο σχολεί­ο. Μετά το 1955 ξεκίνησε σοβαρή εκστρατεία για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, του οποίου ο δείκτης εξακολουθεί να παραμένει ανάμεσα στους υψηλότερους στον κόσμο. Η στοιχειώδης εκπαίδευση διαρκεί έξι χρόνια, όπως και η μέση, η οποία προετοιμάζει τους μαθητές για τις πανεπιστημιακές σπουδές. Η ανώτατη εκπαίδευση είναι μοιρασμένη ανάμεσα στο πανεπιστήμιο του Ριάντ (φιλολογία, θετικές επιστήμες, φαρμακευτική και ανώτερα εμπορικά μαθήματα) και στο πανεπιστήμιο της Τζέντα, που λειτουργεί από το 1967 και περιλαμβάνει σχολές σχετικές με τον οικονομικό και το διοικητικό τομέα. Το 1964 οργανώθηκε στο Νταχράν και ένα ανώτερο ινστιτούτο για έρευνες του υπεδάφους. Υπάρχει το ισλαμικό πανεπιστήμιο της Μεδίνας για τις θεολογικές σπουδές, όπως και άλλα πανεπιστήμια.
Από την ίδρυσή του το 1932, το σαουδαραβικό κράτος είναι απόλυτη μοναρχία με ισχυρή την επιρροή ενός ακραίου ισλαμιστικού σουνιτικού δόγματος: του Ουαχαμπιτισμού. Ο Ουαχαμπιτισμός, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, καλεί για την κυριολεκτική εφαρμογή του Κορανίου και περιλαμβάνει αυστηρή εφαρμογή θρησκευτικών κανόνων και πρακτικών.Κληρικοί που ηγούνται του νομικού συστήματος και θρησκευτική αστυνομία φροντίζουν για την τήρηση του Ουαχαμπιτισμού.
Οι δικαστές στη Σαουδική Αραβία είναι εκείνοι που ερμηνεύουν τη Σαρία κατά το δοκούν. Έχουν μάλιστα απόλυτη εξουσία στην επιβολή ποινών, καθώς δεν υπάρχει ποινικός κώδικας και άρα ούτε ξεκάθαρος τρόπος για τους κατηγορούμενους να ασκήσουν έφεση.

Οι αποκεφαλισμοί και ο ακρωτηριασμός με σπαθί γίνονται συχνά τις Παρασκευές μετά την προσευχή. Σε ακραίες περιπτώσεις, σταυρώνουν κάποιον αφού τον έχουν εκτελέσει.
Το 2019, είχε σημειώσει ρεκόρ με 185 εκτελέσεις, ερχόμενη τρίτη μετά την Κίνα και το Ιράν.
Ποιόν ενδιαφέρουν τώρα όλα αυτά , μπίζνες να γίνονται ..... όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα  είναι δουλειά του ΟΗΕ  να γράψει καμμιά εκθεση , άντε να κάνει και καμμιά ανακοίνωση ή καταγγελία ....σε ποιόν;;;; μα στον εαυτό του.
Στην Σαντορίνη λοιπόν έχουν πανηγύρια  και χαρές.... η ανάπτυξη έρχεται, θα γεμίσουμε με  πολλά ουάντι (ξερές κοίτες ποταμών που γεμίζουν μόνο όταν βρέξει)
Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις στενές σχέσεις Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας και μάλιστα ο ο Σαουδάραβας υπουργός Επενδύσεων έστειλε το μήνυμα όλο νοημα ότι " ο ουρανός είναι το όριο για αυτά που η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία μπορούν να κάνουν μαζί."   Δεν υπολόγισε  ίσως το ηφαίστειο .
Ο δικός μας υπουργός ,  έκανε λόγο για αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία με τον "οικονομικό γίγαντα που ξυπνά"   ( Η Ελλάδα  να δούμε πότε θα ξυπνήσει;;;;)Αναφερόμενος στους τομείς συνεργασίας, εστίασε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον τουρισμό, τη γεωργία, την περιβαλλοντική πολιτική, την ψηφιοποίηση, ναυτιλία.
Αναφέρθηκε και  στη συνομολόγηση των κοινών ιστορικών δεσμών    (των ποιών;;;;;)μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάδειξη  του πολιτισμού;;;;;;;; και της εθνικής κληρονομιάς ;;;;;;Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδος.

Καλώς τα πετροδόλαρα, απλώστε τα ξερά σας και πάρτε ότι θέλετε, τσάμπα είναι. Επενδύσεις με  παντόφλες.


"Ο άνδρας που θα παντρευτώ θα είναι από σόι σκληρό κολάρο θα φορεί μ’ολόχρυσο ρολόι Θα είναι όμορφος πολύ θα βάζει και κολώνια και θα μ’αφήνει να γυρνώ κι εγώ με παντελόνια"




1 σχόλιο:

  1. Ιερές ορθόδοξες μπίζνες...... ευλόγησον.....
    Σαντορίνη: Επίσκεψη Σαουδάραβων αξιωματούχων στον Μητροπολίτη Θήρας....... σίγουρα δεν πήγαν για να τον προσκυνήσουν
    https://www.protothema.gr/greece/article/1248748/sadorini-episkepsi-saoudaravon-axiomatouhon-ston-mitropoliti-thiras/

    ΑπάντησηΔιαγραφή