Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Η επιστροφή του Φωτός


Φωτό Κλειώ

ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ!!!
Τι θα πει ΦΩΣ ; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια. Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Μόνο οι σκοταδόψυχοι δεν αντέχουν το φώς γιατί έχουν μάθει να ζούν σε λιμνάζοντα  ύδατα  άρρωστων συναισθημάτων και να δρούν υπογείως.

Αποστολή ΔΗΛΟΣ στον Δρόμο των Λεόντων


Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι του Φωτός ο Απόλλων επιστρέφει στη χώρα που γεννήθηκε στην Ελλάδα. 

Τι είναι το φως; Είναι το ταξίδι της συνείδησης Ποιος είναι ο Απόλλων ο θεός του φωτός, ΤΟ ΦΏς ΤΗΣ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗΣ; Είναι η θύμηση της συνείδησης η Μνήμη του παρελθόντος του παρόντος και του μέλλοντος από τα παγκόσμια πεδία της Μνημοσύνης Τι σημαίνει Ελλάδα; Το κέντρο συναρμολόγησης της αντίληψης της Γαίας, το σημαίνον και σημαινόμενον. 

Εδώ δημιουργήθηκε ο όρθιος homo sapiens, μέσα από την Ελληνική Μυθολογία τα Ομηρικά Έπη και την πρώτη ανθρώπινη Δημοκρατία. 

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι επιστρέφει στη θέση του την Εποχή του Υδροχόου του Ανθρώπου και των Αλκίνοων Φαιάκων, όχι σαν ληστρική εξουσία αλλά ως σοφή ηγεσία, εγγύηση για της Γης, την αρμονία και ισορροπία. Με τα δύο αδέρφια του φωτός τον Απόλλωνα και την Αρτέμιδα σε θαυμαστή συνεργασία. Απόλλων Άρτεμις «ALPHA MISSION – 

ΔELOS» αποστολή Δήλος

Η Έλαφος της Αρτέμιδος για τα επόμενα 2000 χρόνια
Ο Άνθρωπος και το Ελεύθερο Πνεύμα του
τραγουδά σε πράσινα λιβάδια

ΕΛΛΑΣ Το Σημείο της Αντίληψης του πλανήτη
Ο χρυσός των Μήδων  διέβρωσε την Ελλάδα μέσω της εξαγοράς αυτής.
Ο χρυσός των Μήδων πάντα διαβρώνει την Ελλάδα με την εξαγορά συνειδήσεων, με την απώλεια μνήμης, την δημιουργία των Λωτοφάγων Μνηστήρων, Μνήμης στείρων και την επιβολή του μνημονίων . Η Μήδεια της Ανατολής είναι πάντα μία επιλογή για την Ελλάδα κακή γιατί σκοτώνει τα παιδιά της. 
 Όσοι την νυμφεύονται, παντρεύονται,  φέρνουν στην Ελλάδα ένα εκκολαπτόμενο δράκο καταστροφής γιατί ο δράκος τον χρυσό πάντα ακολουθεί. Και μόνο ο Απόλλων σκοτώνει τον δράκο-πύθωνα και το σκοτάδι του.

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι επιστρέφει στη θέση του την Εποχή του Υδροχόου του Όρθιου Ανθρώπου και των Αλκίνοων Φαιάκων, όχι σαν ληστρική εξουσία αλλά ως σοφή ηγεσία, εγγύηση για της Γης, την αρμονία και ισορροπία
Με τα δύο αδέρφια του φωτός τον Απόλλωνα και την Αρτέμιδα σε θαυμαστή συνεργασία.

Ετσι ο Απόλλων φωτίζει την συνείδηση, άπτεται αυτής με απαλότητα, δεν την κακοποιεί , δεν την τρομάζει , και χωρίς να γεννά τον φόβο υπό την απειλή της τιμωρίας κατάλληλος για να οδηγεί τα ποίμνια, τα κτήνη και τα άνευ λογικής όντα.
Ο Έλληνας είναι αδιαλείπτως συνδεδεμένος με την πηγή Φωτός, τον Πάλλοντα, Βάλλοντα Απόλλωνα , ακολουθώντας την Απολλώνιο διαδικασία και τα Απολλώνια φαεινά Σήματα που είναι « Η Πειθώ των Θεών», η σχέση Έρωτος με τον θείο Διάκοσμο και το λεξιλόγιο το ανήκον στον Απόλλωνα συνδετικό αρμό παρελθόντος/Μέλλοντος. Ο ΠΑΛ- ΜΟΣ προβάλλει την Ιδέα, την οποία συλ-λαμβ-ανει ο νούς του ανθρώπου , φωτίζεται και καθίσταται Απολλώνιος Ανθρωπος. ΒΟΛ-Η είναι η ΕΚ-ΤΟΞ-ΕΥΣΗ ερώτησης, η οποία αναμένει την ΛΗ-ΨΗ απάντησης.

ΑΡΤΕΜΙΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ , οι Δίδυμοι του Φωτός, εκπέμπουν ΣΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΣ, στην ίδια πάντα συχνότητα, προς όλες τις συνειδήσεις. Το φως του Α-ΠΟΛ-ΛΩΝΑ καθιστά ευκρινείς τις μακρινές δυσδιάκριτες αποτυπώσεις/ιδιότητες των ονομάτων των Θεών, για να επικοινωνούν μαζί τους και να μην λησμονηθούν ποτέ ξανά.
Ο Νούς λοιπόν φωτίζεται με το νοητόν Φώς των , και η φύση των σημάτων τους είναι διττή. Καθαρότης Ψυχής (Αρτεμις) και Νοητική Κάθαρσις (Απόλλων).



Ένα Νησί ,όπου εκδηλώνεται η μεγίστη πολιτική, κοινωνική, εμπορική και θρησκευτική δραστηριότητα καθ΄όλη την διάρκεια της αρχαιότητας. 
 Ο Απόλλωνας γεννήθηκε, κατά το μύθο, την 7η ημέρα του Θαργηλιώνος (Μάιος – Ιούνιος) στο όρος Κύνθος, το μοναδικό της Δήλου, και μια μέρα πριν από αυτόν γεννήθηκε η δίδυμη αδελφή του Άρτεμις. Σε ανάμνηση του γεγονότος καθιερώθηκαν εορτές ,τα Δήλια.
Η Δήλος ήταν καθιερωμένη σε όλον τον κόσμο τότε, σαν ύψιστο Ιερό και λατρευτικό κέντρο, γιατί εδώ γεννήθηκε το φως, που για τους Έλληνες ήταν πάντα το πολυτιμότερο αγαθό.

«Μα τη γη και τον πλατύ ουρανό και τα νερά της Στύγας», ορκίζεται η απελπισμένη Λητώ, «εδώ για πάντα θα είναι το Ιερό και ο βωμός του Φοίβου και εσένα πιο πολύ από όλους τους τόπους θα τιμήσει».

«αυτή που οι θνητοί ονομάζουν Δήλο, αλλά οι μακάριοι ολύμπιοι θεοί», που βλέπουν τον κόσμο από ψηλά, «τη λένε της μαύρης γης το φωτοβόλο αστέρι» (Πίνδαρος).

Απόλλων και οι Μούσες Richard Samuel 1778

Στη Δήλο τελείωσαν οι περιπλανήσεις της ετοιμόγεννης Λητούς, αλλά όχι και οι ωδίνες της, γιατί η Ήρα κρατούσε στον Όλυμπο την Ειλείθυια, τη θεά των τοκετών. Έπειτα από εννιά βασανιστικά μερόνυχτα παρεμβαίνουν οι άλλες θεές και στέλνουν στον Όλυμπο την Ίριδα, η οποία, με την υπόσχεση ενός περιδέραιου μήκους εννέα πήχεων από χρυσό και ήλεκτρο, δωροδοκεί την Ειλείθυια και την πείθει να πάει στη Δήλο. Μόλις έφθασε στο νησί η Ειλείθυια, η εξαντλημένη Λητώ «με τα δυο της χέρια αγκάλιασε τον κορμό μιας φοινικιάς, γονάτισε στο μαλακό λιβάδι» και γέννησε πρώτα την Άρτεμη και μετά τον Απόλλωνα. Μόλις γεννήθηκε ο ξανθός θεός «γέλασε η γη, η Δήλος πλημμύρισε χρυσό φως κι έγινε ένα ολάνθιστο λιβάδι, κύκνοι άρχισαν να τραγουδούν κι αλάλαξαν θαμπωμένες οι θεές». Η Θέμις, η Διώνη, η Ρέα, η Αμφιτρίτη κι άλλες θεές σπαργάνωσαν το θεϊκό βρέφος και το τάισαν με νέκταρ και αμβροσία, ενώ ο ίδιος ο Δίας παρακολουθούσε από την κορυφή του Κύνθου τη γέννηση των παιδιών του. Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση υπερκόσμιων δυνάμεων, που συνεργάζονται αρμονικά και συμπράττουν για να γεννηθεί το φως, φόρτισε για πάντα τη Δήλο με θετική ενέργεια.


Φωτό Κλειώ


Η Νήσος Δήλος βρίσκεται επιμελώς κρυμμένη από τους οφθαλμούς των βέβηλων, εντός του Ελληνικού αλφάβητου, που μαρτυρούν την Ουράνια προέλευση του και μάλιστα προερχόμενη από τους Δίδυμους του Φωτός.
Πρώτο όνομα της ήταν ΟΡΤΥΓΙΑ, και αποτελεί επίθετο της Αρτεμις, η οποία γεννήθηκε 20 Μαίου , πάνω στον αστερισμό Λαμπαδία 30 μοίρες στον Ταύρο μία μέρα πρίν τον αδελφό της Απόλλωνα, στις 21 Μαίου από ημίφως της Σελήνης/Αρτέμιδος, για να οδηγηθεί στο άπλετο ΦΩΣ του Ηλιου/Απόλλωνα.

Αλληγορικώς η Αρτεμις και ο Απόλλωνας ΔΗΛΟΥΝ την σταδιακή φώτιση της νόησης.
Είναι σαφές ότι ο χρόνος «μία Μέρα» είναι άδηλος σε διάρκεια, εφόσον ακόμη δεν έχει επέλθει ο φωτισμός του ΗΛΙΟΥ/ΑΠΟΛΛΩΝΑ και δεν αναφέρεται στην ηλιακή του ακτινοβολία της καθημερινής του εμφάνισης, την νόηση δια του φωτισμού στην άνοια, αφού οι αστέρες είναι φωτεινά ουράνια σώματα.

Κυνηγημένη απο την ζήλια της Ηρας η Λητώ γέννησε κάτω απο έναν φοίνικα τα δύο δίδυμα , πρώτα η Αρτεμις 20 Μαίου και μετά ο Απόλλων 21 Μαίου 


Η γέννηση της Αρτέμιδος και του Απόλλωνα Giulio Roman in 1530-1540.

Δήλος, η οποία εν μέσω του πελάγους της συναισθηματικής σύγχισης, όταν φωτισθεί από του Δίδυμους και νοήσει, εκ-δηλ-ούται δια του Λόγου και της Γραφής ΟΡΘΩΣ.
«…. Η μέν έφη: κύκνοι δέ θεού μέλποντες αοιδοί
Μηόνιον Πακτωλόν εκυκλώσαντο λιπόντες
εβδομάκις περί Δήλον, επήεισαν δέ λοχείη
Μουσάων όρνιθες, αοιδότατοι πετεηνών
(ένθεν ο παίς τοσσάσδε λύρη ενεδήσατο χορδάς
ύστερον, οσσάκι κύκνοι επ’ ωδίνεσσιν άεισαν):
όγδοον ουκέτ’ άεισαν, ο δ’ έκθορεν…» ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ , ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΛΟΝ.
Δηλ. «….Αυτά είπε η Ηρα και τότε κύκνοι, οι αοιδοί του θεού, αφού εγκατέλειψαν τον Μηόνιον Πακτωλόν ( της Λυδίας), περιήλθον με τραγούδια επτά φορές γύρω από την Δήλο και τραγουδούσαν τα πουλιά των Μουσών, που είναι τα περισσότερον καλλικέλαδα πουλιά για τον τοκετό της Λητούς. Εξ αυτού ο παίς, Απόλλων έδεσε βραδύτερον την λύρα με τόσες χορδές, όσες φορές οι κύκνοι ετραγούδησαν για τους κοιλόπονους της Λητούς. Ογδοη φορά δεν τραγούδησαν πλέον οι κύκνοι και εκείνος επήδησε έξω από την κοιλιά της μάνα της μάνας του.»


ΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ

Οι επτά κύκλοι που οι κύκνοι πραγματοποιούν προ της γεννήσεως του Φωτός των Διδύμων , είναι η προαναγγελία εκδήλωσης του αειζώου φωτός της Νόησης, στα σκοτεινά , ασταθή, συναισθηματικά ύδατα.

Πρώτο όνομα της ήταν ΟΡΤΥΓΙΑ, και αποτελεί επίθετο της Αρτεμις, η οποία γεννήθηκε 20 Μαίου , πάνω στον αστερισμό Λαμπαδία 30 μοίρες στον Ταύρο μία μέρα πρίν τον αδελφό της Απόλλωνα, στις 21 Μαίου από ημίφως της Σελήνης/Αρτέμιδος, για να οδηγηθεί στο άπλετο ΦΩΣ του Ηλιου/Απόλλωνα.

Αλληγορικώς η Αρτεμις και ο Απόλλωνας ΔΗΛΟΥΝ την σταδιακή φώτιση της νόησης.

Είναι σαφές ότι ο χρόνος «μία Μέρα» είναι άδηλος σε διάρκεια, εφόσον ακόμη δεν έχει επέλθει ο φωτισμός του ΗΛΙΟΥ/ΑΠΟΛΛΩΝΑ και δεν αναφέρεται στην ηλιακή του ακτινοβολία της καθημερινής του εμφάνισης, την νόηση δια του φωτισμού στην άνοια, αφού οι αστέρες είναι φωτεινά ουράνια σώματα.


Το δεύτερο όνομα είναι ΑΣΤΕΡΙΑ και δηλώνει εκ του ονόματος των γονιών της Πόλου Ουρανού και Φοίβης (καθαρής οντότητας) την Ουράνια καταγωγή της, που επικυρώνεται με το ίδιο της το όνομα. Πέφτοντας λοιπόν η Αστερία, σαν κομήτης εκ του οίκου της , αναγραμματικά, ΚΟΙΟΥ (πρώτη ονομασία του πατρός της), κομίζει εκ του ουρανού στην Γή τα ουράνια πράγματα εις τα γήινα, γι΄αυτό στο νοητό η Αστερία προετοιμάζει την ψυχή για την σταθερότητα της βεβαιότητας των γνώσεων του ουράνιου θόλου

Έτσι η Αστερία κατέστη από τον Ποσειδώνα άσειστος στο φυσικό πεδίο, συνδέουσα την φωτεινότητά της μετά της εκ-ΔΗΛ-ωμένης Δήλου, όχι μόνο φανερά αλλά και στερεά. Παλαιός χρησμός αναφέρει «…κινήσας και Δήλον ακίνητόν περ εώσαν…».Το τρίτο όνομα ΔΗΛΟΣ φανερώνει την διαδοχική αναβάθμιση των νοητικών λειτουργιών των ελλόγων όντων. Με την Νήσο Δήλο εκδηλώνεται το ΦΩΣ των ανώτερων πεδίων, που είναι η υψιπετής νόηση, η εκφραζόμενη δια του Λόγου και της Γραφής . Σε συνδυασμό τα γράμματα με τους αριθμούς, με μαθηματικά και σύνθεση των αντίστοιχων εννοιών, στην μόνιμη παρατήρηση και καταγραφή των ουράνιων φαινομένων, ο Ουρανός μας παραδίδει τα πολύπλοκα και πολυσύνθετα μυστικά του.

Δήλος, η οποία εν μέσω του πελάγους της συναισθηματικής σύγχισης, όταν φωτισθεί από του Δίδυμους και νοήσει, εκ-δηλ-ούται δια του Λόγου και της Γραφής ΟΡΘΩΣ.

Οι Έλληνες Φιλόσοφοι, Επιστήμονες και Μύστες έβλεπαν στην υποδειγματική μαθηματική-γεωμετρική τάξη των φαινομένων την απόδειξη ενός ΑΡΜΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και η επιθυμία τους να υπάρχει στο διηνεκές αυτή η αρμονία για τον Κόσμο τους ώθησε να αντιστοιχήσουν στο έδαφος τον ΟΥΡΑΝΙΟ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ.
Ο Ελλαδικός χώρος ήταν και είναι ισχυρός ενεργειακά και οι Ελληνες είχαν τις γνώσεις να αξιοποιούν αυτή την ενέργεια χτίζοντας ΑΣΚΛΗΠΕΙΑ και Ναούς.

Ο Ποιητής των Ελλήνων ο Ομηρος 

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ! Bernard Picart. Alegoria do Génio de Homero Rijksmuseum 


ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ! (Ανάλυση του πίνακα)
Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ Η ΜΟΥΣΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.
Η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΠΙΓΓΑ.

Κάτω πεσμένο ,"το κακό, ο φθόνος" αργοπεθαίνει εξαντλημένο και απελπισμένο μαζί με τους Μνηστήρες, τη μεγάλη κατάχρηση, την ανομία και την σκλαβιά του Πνεύματος.
Τα επόμενα 2000 χρόνια το Πνεύμα του Ομήρου θα πετά ΕΛΕΥΘΕΡΟ, με του Αετού τα Φτερά
χωρίς αλυσίδες και δεσμά, και η Ελλάδα θα ανάψει τα φώτα της καινούργιας Εποχής.

Ο θαυμαστός Ελληνικός Πολιτισμός και το θαύμα του φώτισε όλο τον κόσμο και τον φωτίζει ακόμη. Οι Έλληνες μαζί με την Ωραία Ελένη πήραν πίσω και την Γνώση και την Αυτογνωσία να ξαναφτιάξουν τον Εαυτό τους βλέποντας…… ορώντας.

Ερχονται οι μέρες του Φωτός....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου