Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Κόμματα στο γιουσουρούμ




Σε ατέλειωτα βαρετά συνέδρια χρεοκοπημένων, τρισάθλιων κομμάτων που λυμαίνονται τον τόπο δεκαετίες
Κόμματα και αποκόμματα  που έχουν το θράσος , χωρίς αιδώ να ζητούν να τους εμπιστευτούμε , αυτοί που ξεπούλησαν  τα πάντα, που είναι μέρος του μεγάλου προβλήματος 

"Παλιός γάϊδαρος, καινούργια περπατησιά δεν κάνει" Παροιμία


Μπ. Μπρεχτ: Η παρέλαση του παλιού καινούριου

"Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.
Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.

Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο.

Δηλώσεις που μείνανε δηλώσεις


Ο νεοπαλιοκομμένος πρόεδρος του νεοπαλιοπασόκ έβγαλε  πύρινο λόγο βγαλμένο απο τις  ένδοξες παλιές μέρες του '81
"Προχωράμε όλοι μαζί.  ( Δεν προχωράμε μαζί, εσείς πάτε χέρι χέρι με την διαπλοκή )
Όλοι μαζί αγκαλιάζοντας τις αγωνίες όλων των Ελλήνων (που είσασταν τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων;;;;)   Μαζί ανατρέπουμε κατεστημένα.  (είστε το ίδιο το κατεστημένο, και μέρος του προβλήματος)
Μαζί δίνουμε ελπίδα. (Την ελπίδα την σκοτώσατε, και δεν έχετε καμμία ελπίδα, στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας θα μείνετε)  Μαζί κάνουμε την κοινωνία πρωταγωνιστή. (μπούρδες )
Μαζί θα νικήσουμε."  ( Αι στο   @@@@@))
Ξέχασε να τονίσει ότι στο τέλος θα μας στείλει τον λογαριασμό , όπως έκαναν όταν υπέγραφαν τα μνημόνια 



"Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς"


"Μία διαδήλωση δέκα μικρόφωνα
και τα μεγάφωνα στη διαπασών
χιλιάδες δίποδα με μαγνητόφωνα
κι έχουν λουστεί με την ίδια λοσιόν
Ξεπουληθήκατε στο γιουσουρούμ
για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ"




Από τα καλαματιανά και τα τσάμικα της δικτατορίας στα ζειμπεκικα και τα τσιφτετέλια στα πολιτιστικά κέντρα της εποχής  οι γνωστές μπουζουκλερί της μεταπολίτευσης. 
Από το  συνέδριο του συριζαπασοκ που εκλέγει πρόεδρο τον Τσίπρα που διαγωνίστηκε τον εαυτό του, στο συνέδριο της Ν.Δ με πρόεδρο  της κληρονομικής Δημοκρατίας  γνωστής αυτοκρατορικής δυναστείας, σταθερά πάντα ο μέγιστος Υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις (έχει και πολλά παιδιά να διορίσει, γιατί είστε κακεντρεχείς δεν έχουν το δικαίωμα  όπως όλα τα ελληνόπουλα;;; ) .....στο συνέδριο του Πασόκ και πάσης Ελλάδος , και Πρόεδρο του αφροασιατικού πληθυσμού, Κατερινιώ Σακελλαροπούλου αγνώστου συζύγου, και γνωστού συντρόφου που έχει πάντα μαζί της στις επίσημες εκληλώσεις αλλά ποτέ την κόρη της. Αλήθεια πως την λένε την κόρη της , τίνος πατρός;;;; θα το μάθουμε ποτέ.
Η επιμόρφωση συνεχιζόταν με εντατικά μαθήματα βιντεοκασετών, στην μεγάλη άνοδο της  νέας κρατικοδίαιτης κοινωνικής τάξης , τα γνωστά παρασιτικά κιτς νεόπλουτα τζάκια και οι εργολάβοι  της ενημέρωσης, της ανάπτυξης και  της παράγκας.

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Πολλά , ατέλειωτα, όποια πέτρα και να σηκώσεις, το μεγάλο φαγοπότι.

Οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. από 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα.
Τα δάνεια της δεκαετίας του 80 δεν είχαν ξαναγίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους.

.«Σκάνδαλο καλαμποκιού» 1986 Η Ελλάδα δικάσθηκε ερήμην και καταδικάστηκε, βγαίνοντας ζημιωμένη κατά 600.000.000 δραχμές!
Σκάνδαλο 1,5 δις εις βάρος της ΕΤΒΑ και δύο θυγατρικών ναυτιλιακών εταιρειών της με την αγορά πλοίων από δύο άγνωστες κυπριακές εταιρείες φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζονταν χωρίς κεφάλαια και χωρίς μετόχους.
Το σκάνδαλο της αγροτικής ασφαλιστικής εταιρείας. .
Σκάνδαλο πλαστογραφίας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κώστας Ζώρας διώχθηκε για πλαστογραφία με σκοπό την παράνομη παράταση δύο νομικών συμβούλων της Τραπέζης της Ελλάδος.
«Υπόθεση Γιώργου Δρέγου» :ο πολυθεσίτης(ένας εκ των πολλών) δικηγόρος του Πασόκ. Ως νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων απαίτησε «λάδωμα» 15 εκατομμυρίων δραχμών από ιδιοκτήτη οικοπέδου για να συμπεριληφθεί το οικόπεδό του, στους σχεδιασμούς του Οργανισμού…..
ΠΡΟΜΕΤ 1:«οπικρός καφές»: 
ΠΡΟΜΕΤ 2: «τα σάπια ξύλα».
Σκάνδαλο ΑΓΡΕΞ: σειρά από κομπίνες και υπεξαιρέσεις αποκαλύφθηκαν και στις «Αγροτικές Εξαγωγές» (ΑΓΡΕΞ)
Αριστείδης Χρήστου. Ο χρυσοδάκτυλος της Εθνικής Τράπεζας που καταχράστηκε 147 εκατομμύρια δρχ. Στην υπόθεση εμπλέκονταν και η πρώην γραμματέας του Μένιου Κουτσόγιωργα.
Αθανάσιος Πόπωτας: Οχι του Κολοκοτρωνιτσίου, εκδότης φιλοπασοκικών εφημερίδων, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κατάχρηση 57 εκατομ. δρχ. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Εξαφανίστηκε για να μην εκτίσει την ποινή του. 
Πυρκάλ 1: η Πυρκάλ πουλούσε στο Ιράκ 112$ την οβίδα και στον ελληνικό στρατό 201$ !
Πυρκάλ 2: η αγορά του άχρηστου ναυπηγείου πλαστικών σκαφών στο Λαύριο έναντι του ποσού των 370 εκατομ. δρχ.!
ΚΥΔΕΠ: «το σκάνδαλο του σταριού». Ένα σκάνδαλο που ζημίωσε τους Έλληνες αγρότες με το ποσό των 910 εκατομμυρίων δρχ. Χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες, ως μεσάζοντες, για το ξεπούλημα των προϊόντων της ΚΥΔΕΠ με αποτέλεσμα να κερδίσουν δισεκατομμύρια οι δύο αυτές εταιρείες εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Μιχάλης Σταματελάτος. Ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Λαϊκής Ιονικής τράπεζας που υπεξαίρεσε 230 εκατομμύρια δρχ. Θεωρείται ότι τμήμα του ποσού δόθηκε για τις προεκλογικές ανάγκες υποψήφιων βουλευτών του Πασόκ.

Τόμπρας:παρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στα σκοτεινά υπόγεια του ΟΤΕ και της ΚΥΠ. Οι καταγραφές πωλούνταν στους «ενδιαφερόμενους» ή «στην Ομόνοια», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ….. εξυπηρετήσεις, εκβιασμοί, πολιτική ανωμαλία κ.ά.

Παραδίδουν «καμένη γη» το καλοκαίρι του 1985: ο κ. Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, διαπιστώνει ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών κλείνει με έλλειμμα 3,5 δισ.!«Χρεοκοπούμε, Πρόεδρε!», αναγγέλλει στον Α. Παπανδρέου. Οι «ακόμα καλύτερες μέρες»,  δεν θα έρθουν ποτέ. Την  σκληρή λιτότητα, ο τότε υπουργός οικονομίας  Σημίτης για να την κάνει πιο εύπεπτη την ονόμασε «σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας»
«Σκάνδαλο Κοσκωτά»:Το «σκάνδαλο Κοσκωτά» ήταν το σχέδιο για την οικονομική επικράτηση «νέων τζακιών» προσαρμοσμένων στις πολιτικές επιλογές του Πασόκ.   περιέχει ένα μεγάλο πακέτο παράπλευρων σκανδάλων, φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους].
Σκάνδαλο ΕΒΟ( Περιέργως εμπλέκεται και εδώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας.
Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους.

Αγροτικό Ζήτημα Μεγάλη ιστορία , θέλει πολλά κεφάλαια για να αναλυθεί

Σκάνδαλο off-shore εταιρειών…
 Στο Υπουργείο Οικονομικών,  οι ειδήμονες  αναζητούσαν πόρους  αφού  το Χρηματιστήριο,  είχε αρχίσει από τα μέσα του 2000 να καταρρέει.
Το πρώτο αυτού του είδους δάνειο αφορούσε την προείσπραξη εσόδων 740 εκ. ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. 
Για την ολοκλήρωση του δανείου δημιουργήθηκε off-shore εταιρεία στο Λουξεμβούργο για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών με την επωνυμία HELLENIC SECURITISATION, μέσω της οποίας εισπράχθηκαν από τις τράπεζες τα 740 δισ. ευρώ. Η προμήθεια που πλήρωσε το Δημόσιο για το συγκεκριμένο δάνειο ανήλθε στα 2,6 εκ. ευρώ.
Τον Δεκέμβριο 2000, με απόφαση πάλι του υπουργείου Οικονομικών εκχωρήθηκαν στην  off shore εταιρεία «ΑΡΙΑΔΝΗ» μελλοντικά έσοδα των Κρατικών Λαχείων, συνολικού ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση των προεισπράξεων συνεχίσθηκε τον Οκτώβριο του 2001  me μελλοντικά έσοδα από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την περίοδο ώς τον Ιανουάριο του 2007. Οι εταιρείες που ενεπλάκησαν στην προκειμένη περίπτωση ήταν η «ΑΙΟΛΟΣ» και «ΑΤΛΑΣ», με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες καταβλήθηκαν προμήθειες συνολικού ύψους 7 δισεκατομμυρίων δραχμών.
H επιχείρηση αυτή ονομάστηκε  «σύγχρονου χρηματοοικονομικού προϊόντος», στα αγγλικά  Special Purpose Vehicles (οχήματα ειδικού τύπου)  δηλ. ονόμαζαν SΡV. 
Είδες τι σου μαθαίνουν στα μεγάλα πανεπιστήμια !!!!
Με λίγα λόγια , δεσμεύουν εθνικούς πόρους μέχρι και 20 χρόνων , μεταφέροντας ταυτόχρονα τις δαπάνες στο μέλλον.Και η κατάσταση διαιωνίζεται  έτσι απο κόμμα σε κόμμα, τα ίδια κάνουν όλοι 
Δεν υπάρχει ούτε πρόγραμμα, ούτε σχέδιο, ολα είναι στον αέρα   σε επικοινωνιακά τρύκ όλων των ιδεολογιών και κομμάτων  που σε πάνε μπαλάκι του πινγκ πόνγκ , ταλαίπωρε  νεοέλληνα ψηφοφόρε που νομίζεις ότι έχεις δύναμη την ψήφο σου.

Ιερές μπίζνες  (ευλόγησον)με τη Μονή Τοπλού με εκχώρηση εκτάσεων-"φιλέτων" του Δημοσίου
Η μαγική λέξη "αξιοποίηση",  εκποίηση χιλιάδων στρεμμάτων του Δημοσίου,  σε  ημέτερους επενδυτές, δήθεν για  την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Οι συνηθισμένες μπούρδες 
Τα αποτελέσματα για το Δημόσιο ήταν πενιχρά έως μείον, με συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου,    και με το "φορολογικό παράδεισο" που έχει στρωθεί για αυτούς  οι επενδυτές  θησαυρίζουν.
Τους άνοιξε η όρεξη και η  ιστορία συνεχίστηκε και με άλλες μονές.

Το 2009 το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές και υπογράφει το 2010 το πρώτο μνημόνιο με δυσβάστακτους όρους . Σχηματίζεται συγκυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, που την διαδέχεται νέα κυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. 
Τα εξοντωτικά μνημόνια οδήγησαν στις εκλογές του 2015 σε εκλογική συντριβή. Κατατάχτηκε έβδομο κόμμα με ποσοστό 4,68% μετά τη  Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. . Οπαδοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσχωρούν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Για τα σκάνδαλα των άλλων κομμάτων σε επόμενα άρθρα .





Απόστολος Κακλαμάνης: Τα ποντίκια φεύγουν από το καράβι όταν τελειώνει το τυρί, ήρθε το βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και του μάζεψε.
«Κάθε σπίτι έχει τον απόπατό του» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

Οι απόπατοι.

Μέσα σε όλη αυτή την χαρούμενη ατμόσφαιρα ...........

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τον Γιούγκερ μετά την λήξη της ποτοαπαγόρευσής.
Στήνεται άγαλμα και μνημείο της Μέρκελ στην Ρωσία για την προσφορά της στην παγκόσμια ειρήνη.
Ο Νουρσουλτάν τους Καζακστάν παραλαμβάνει το χιλιοστό πρώτο βραβείο του Τάγματος της Νυφίτσας ,αν και εξαφανισμένος
Εν Σωτηρίω έτους 2032
Πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη και εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Υπουργός Εξωτερικών η αδερφή του εγγονού του Κυριάκου Μητσοτάκη
Δήμαρχος Αθηνών ο ανιψιός της αδερφής του Κώστα Μπακογιάννη Μητσοτάκη
Πρόεδρος ο Καραμανλής ο ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της γνωστής χειρουργού σύζυγου του
Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος ο Ιερώνυμος
Αρχιεπίσκοπος Πατριάρχης Β Ρώμης Βαρθολομαίος
Πατριάρχης Γ Ρώμης πασών των Ρωσιών Κύριλλος
Πάπας Α Ρώμης Φραγκίσκος
Πρόεδρος των ΗΠΑ η κόρη του Ομπάμα
αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις
πρόεδρος της Ρωσίας ο Πούτιν
πρόεδρος της Ουκρανίας ο Ζελένσκι
πρόεδρος Κίνας ο Σι Τζινπίνγκ
βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ η Β και διάδοχος ο Κάρολος
α β γ δ χ ψ ω παραλλάξεις του κορωνοϊού
ευλογιά των πιθήκων των χοίρων των πτηνών και των πελεκάνων
ο Πούτιν βομβαρδίζει τις Βρυξέλλες σε ειρηνευτική αποστολή
νοσοκομεία αεροδρόμια σχολεία και άμαχο πληθυσμό εκτός από ναούς εκκλησίες και τεμένη τα σέβεται.
ο πληθυσμός της Ελλάδος είναι 20 εκατομμύρια με τρία εκατομμύρια Έλληνες,
το δημογραφικό πρόβλημα έχει λυθεί επιτυχώς
Συνεχίζονται με επιτυχία τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κινάλ ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης είναι πλέον βουλευτής του Πασόκ και ο γιος του Τσίπρα βουλευτής επικρατείας στον Νέο ΣΥΡΙΖΑ, η σύζυγος του καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Ταιβάν.

"Γιόμα τα βάζω, γιόμα τα βγάζω… τι έχουν τα έρμα και ψοφάν;" Ελληνική παροιμία



ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ  ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ"

Ήταν οι πόρτες μου δίχως μπαχτσέδες
και μεντεσέδες κρατάνε τη γη
γίναν οι φτέρνες μου σαν τροχαλίες
και στον κουβά τους αράζεις εσύ
αλλάζεις συχνά κάθε τόσο στολή
αλλάζεις οσμή, αλλάζεις σασί
και η ελπίδα μας έχει θαφτεί
Σαν τον Ντορή μέσ' στο παχνί
Πάγωσε η ψείρα μου και παραπαίουσα
μ' ένα τικ τακ μου ματώνει τ' αυτιά
Όλα με πρόγραμμα όλα στο σχέδιο
πρωτοκολλήσανε τον έρωτα
και θες να πετύχω με μια μπαταριά
χίλια φλουριά, χίλια φλουριά
για να σου χαρίσω μαντάτα καλά
Να 'χεις αγάπη μου λεφτά
Ποντικοφάρμακο για τους μεγάλους
και μουρουνόλαδο για τα παιδιά
κι έπλεξες σώβρακα για τους φαντάρους
και θυσιάστηκες πατριωτικά
σου στέλνω μήνυμα μ' ένα ταμ ταμ
να μαγειρεύεις με βιτάμ
κι ήσουνα γόησα κι έκανες μπαμ
Γι' αυτό σε ψάχνω στα χαμάμ
Άδειο το βλέμμα σου, κούφιες οι ώρες μας
στα ενυδρεία σε χώσαν ζωή
συνηθισμένοι ο καθένας στο ρόλο του
κι η φαντασία μας έχει χαθεί
την ξεπουλήσαμε στο γιουσουρούμ
για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ
την ξεπουλήσαμε στο γιουσουρούμ
Για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ
Μία διαδήλωση δέκα μικρόφωνα
και τα μεγάφωνα στη διαπασών
χιλιάδες δίποδα με μαγνητόφωνα
κι έχουν λουστεί με την ίδια λοσιόν
Ξεπουληθήκατε στο γιουσουρούμ
για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ
κι ο εαυτούλης σας πέταξε βζούμ
Ταρατατατζούμ, ταρατατατζούμ
Ω εποχή μου θυμίζεις τον Καίσαρα
κι οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν
κι όσο γερνώ μπουσουλώ με τα τέσσερα
τα τροχοφόρα με προσπερνούν
Φεύγω και πάω να βρω στο Μπανκόγκ
τον σύντροφό μου τον Κινκ Κονκ
μες στο μυαλό μου βαράνε τα γκόγκ
Μοιάζω με μπάλα του πινκ πονγκ
Μας εκτελούνε με σφαίρες ντούμ ντούμ
σφαίρες ντούμ ντούμ, σφαίρες ντούμ ντούμ
κι εμείς ξεπουλιώμαστε στο γιουσουρούμ
Ταρατατατζούμ για ένα κουστούμ


Η μέρα της μαρμότας εν Ελλάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου