Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Στα αγριεμένα κύματα του Ποσειδώνος

 


Αλιείς ανθρώπων. Λάδι σε καμβά Άντριεν βαν ντε Βεν (1614) αλληγορικός πίνακας απεικονίζει την πάλη για προσηλυτισμό



.......σε οίνοπες πόντους άγριων κυμάτων. Εκεί που βυθίζονται τα περισσότερα πλοία του νου…

"Ολοι οι πόλεμοι είναι… “ιεροί πόλεμοι”, ποδηγετοκινούμενοι." Πετ Σκοτ
Ο δρόμος, ο λιγότερος ταξιδεμένος

Η ανακάλυψη του  πλανήτη Ποσειδώνα  στις 23 Σεπτεμβρίου 1846, συμπίπτει με την ίδρυση της θεοσοφίας, από την Έλενα Μπλαβάτσκυ και τον συνταγματάρχη Όλκοτ, στο Μεγάλο Μήλο, τη Νέα Υόρκη,  και την παρέλαση κατασκευασμένων Μεσσίων, αβατάρ και διδασκάλων.
Πάνω απο 100 χρόνια τα πλοία του νού της ανθρωπότητας μαρμάρωσαν στο κοίταγμα της Μέδουσας
πάνω στα ταραγμένα κύματα του Ποσειδώνα

Η κατάκτηση της Δύσης από την μυστικιστική Ανατολή……μέσω των θρησκειών της Λεμουρίας


Τα έργα και οι μέρες της θεοσοφίας δημιούργησαν τους δύο μεγάλους πολέμους τους μεγάλους οργανισμούς και τους μεγάλους ξεριζωμούς του τελευταίου αιώνα.
Η άνοδος του ναζισμού είναι δικό τους έργο και ο Χίτλερ ασχολήθηκε με τον αποκρυφισμό και όλες αυτές  τις νοσηρές  θεωρίες που καίνε τα εγκεφαλικά κύτταρα και κουρδίζουν μερικούς να το παίζουν Μεσσίες της ανθρωπότητας. 
Το όπιο , τα ναρκωτικά, τα παιδιά των λουλουδιών , τα κοινόβια  αλλά και οι πιο στυγνές δικτατορίες όλα είναι δικές τους επινοήσεις.

Οι άνυδρες θρησκείες της ερήμου

Χωρίς όαση λογικής
Τα δάση προηγούνται των λαών, οι έρημοι τους ακολουθούν. Σατωβριάνδος
Οι μεγάλες τεκτονικές και γεωλογικές μεταβολές της γαίας συνοδεύονται και από μυθολογικές ιστορικές και θρησκευτικές αλλαγές.
Η βύθιση του τελευταίου κομματιού της Ατλαντίδας έτσι όπως περιγράφεται στον Τίμαιο από τον Πλάτωνα άφησε τους ανθρώπους μόνους και διασκορπισμένους στις διάφορες περιοχές της ξηράς και στεριάς που αναδύθηκαν. Η κατασκευή του Λαβυρίνθου την εποχή του Ταύρου και του αιγυπτιακού ιερατείου μετά την εποχή των Διδύμων και του Ερμή του τρισμέγιστου Θείου ΘΩΘ, συνετέλεσε και στη δημιουργία πολυάριθμων θρησκευμάτων στοών διαδρόμων ταγμάτων και εξουσιαστικών θρησκειών.
Οι θρησκείες χαρακτηρίζονται από το ύψος- βάθος και το εμβαδόν, την επιφάνεια το πλάτος τους και, την εντροπία τους.
Οι ορεσίβιες θρησκείες όπως είναι η Ολυμπιακή έχουν μεγάλο ύψος, έχουν κορυφή και μικρή εντροπία.
Οι ποταμίσιες θρησκείες όπως ήταν οι θρησκείες της Μεσοποταμίας Σουμερίας Ασσυρίας Βαβυλωνίας των μεγάλων ποταμών του Τίγρη του Ευφράτη του Νείλου έχουν μεγάλη επιφάνεια και μεγάλη εντροπία. Για να εξισορροπήσουν την εντροπία κτίζουν πυραμίδες και μενίρ, αλλά δεν κρατούν πολύ.
Και υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία θρησκειών, οι άνυδρες, οι θρησκείες της ερήμου των μεγάλων και μικρών τρωκτικών που ροκανίζουν το καθετί στο πέρασμά τους. Ο ιουδαϊσμός χριστιανισμός μουσουλμανισμός, θρησκείες αντιπροσωπευτικές.
Το χαρακτηριστικό και των τριών αυτών θρησκειών είναι η έρημος στην οποία ζουν και αναπτύσσονται και η έλλειψη νερού, απουσία ανθρώπινου συναισθήματος. Αυτή η έλλειψη νερού, τις κάνει ευάλωτες σε οποιαδήποτε συμφωνία θα τους έδινε λίγο ύδωρ και χρησιμοποιούν, κλέβουν το νερό ( που τους λείπει ) των άλλων ανθρώπων με τη χειραγώγηση του θυμικού προκαλώντας συναισθήματα φόβου μίσους αγάπης ανησυχία αβεβαιότητας και απόλυτης υποταγής


Τι είναι η θεοσοφία

Ινδία, Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, Osho, Aivanhof, μάνδρες, Γκουρού, όλοι παρέλασαν τον 20ό αιώνα. Ολη η Αμερική  αλλά και ό υπόλοιπος δυτικός κόσμος καταλήφθηκε απο μία υστερία , σε ένα καναπέ να ομφαλοσκοπούν και ο καθένας είχε  από ένα απατεώνα τσαρλατάνο γκουρού, μέσα στην θολούρα των παραισθησιογόνων.

Η θεοσοφία είναι μία θεοκαταληψία πού ανήκει κυρίως στο ανατολικό ημισφαίριο της γης, στην αριστερή πλευρά του ανθρώπου και έχει τις ρίζες της στην παλιά Λεμουρία τότε που κυριαρχούσαν οι μονόφθαλμοι γίγαντες και τα δικέφαλα τρικέφαλα όντα, Beings, κυρίως ερμαφρόδιτα και προφανώς οι πρωτοεμφανιζόμενοι ανθρωπίδες τους έβλεπαν σαν θεούς, τους φοβόταν και τους προσκυνούσαν και προσπαθούσαν να τους εξευμενίσουν με θυσίες προσευχές και τάματα. 
Ο Ροδόσταυρος Μάξ Χέιντελ περιγράφει ανατριχιαστικά τις μεθόδους και τακτικές των Πατέρων της Φυλής που σταυρώνανε τους άφυλους Λεμούριους της μιας φυλής στα παλούκια για να αναπτύξουν την θέληση.
Η θεοσοφία αναβαθμίστηκε στην Ποσειδωνία με τα ιερατεία και επιβίωσε μέχρι την Ατλαντίδα.
Μετά τον καταποντισμό της, πέρασε στο δεξιό Δυτικό ημισφαίριο της γαίας στη δεξιά πλευρά και έγινε θρησκεία μεγάλη θρησκοληψία, ειδικά την εποχή των Ιχθύων και του Ποσειδώνα, οι τρεις θρησκείες της ΟΥΡ σε άγριο διωγμό του Οδυσσέα.

 Τα έργα και οι μέρες της θεοσοφίας δημιούργησαν τους δύο μεγάλους πολέμους τους μεγάλους οργανισμούς και τους μεγάλους ξεριζωμούς του τελευταίου αιώνα.
Στόχος η δημιουργία της μιας φυλής για χάρη της ειρήνης, λες και οι χειρότεροι πόλεμοι δεν είναι οι εμφύλιοι και του σεβασμού της διαφορετικότητας, λες και το αρσενικό το θηλυκό δεν είναι διαφορετικά φύλα και πρέπει να γίνουν ένα ίδια για να τα σεβόμαστε. Για αυτή τη διαφορετικότητα μιλάνε, μία φυλή και χωρίς φύλο, επιστροφή στη Λεμουρία των Beings.
Η θεοσοφία διακρίνεται σε δεξιόστροφη και αριστερόστροφη αναλόγως των κομματικών και ιδεολογικών πολιτικών αποκλίσεων.

 150 χρόνια παρέλασαν όλοι οι Μεσσίες απο τον πλανήτη για όλα τα γούστα  και ο δυτικός κόσμος πέτρωσε  στην επέλαση των ανατολικών δοξασιών

Θεοσοφία ή θεοσοφισμός είναι σύστημα αποκρυφιστικών δοξασιών με έντονα συγκρητικό αλλά και συνεκτικό χαρακτήρα, το οποίο στηρίζεται στην πεποίθηση ότι ψήγματα της θεϊκής ή αιώνιας αλήθειας μπορούν να αναζητηθούν σε όλες τις θρησκείες της Ανθρωπότητας. Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε κυρίως μέσα από τα γραπτά της Ελένα Μπλαβάτσκυ (Helena Petrovna Blavatsky), η οποία αποτελεί και την ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας το 1875.

Ισχυρίστηκε ότι είχε επισκεφθεί το Θιβέτ και μυήθηκε από ένα μυστικό τάγμα υπερόντων που ονομαζόταν The Masters.

Υποτίθεται ότι της δίδαξαν μια αιώνια φιλοσοφία, μια αρχαία σοφία που ο Μπλαβάτσκυ ισχυρίστηκε ότι ήταν η πηγή όλων των θρησκειών. Η Θεοσοφία βοήθησε στην εισαγωγή του Ινδουισμού και του Βουδισμού στη Δύση, αλλά η Μπλαβάτσκυ ανακατεύτηκε επίσης με πολλή εσωτερική μαγεία και κάποια παράξενη ψευδοεπιστήμη. Ανέπτυξε τη δική της εξελικτική θεωρία στην οποία το πνεύμα εξελίσσεται μέσα από διάφορες «ρίζες» (τους Λεμούριους, τους Άτλαντες, τους Τεύτονες).

Η αριστοκράτισσα  σοσιαλίστρια  
Το ινδικό παράρτημα ανέλαβε η Annie Besant   Μεταστράφηκε στη Θεοσοφία αφού σχολίασε το βιβλίο του Blavatsky The Secret Doctrine . Μετακόμισε στην Ινδία, ανέλαβε την Εταιρεία και επίσης ρίχτηκε στο ινδικό εθνικιστικό κίνημα.

Το δεξί της χέρι στο Society ήταν ο Charles Webster Leadbeater, ένας αποκρυφιστής εξερευνητής με σεξουαλική προδιάθεση για νεαρά αγόρια , παιδεραστής δηλ.
 Γύρω στο 1906 (ακριβώς τη στιγμή που τον ερευνούσαν για παιδεραστία), ο Leadbeater ανακοίνωσε ένα νέο μήνυμα από τους Δασκάλους: τον ερχομό του «Παγκοσμίου Δασκάλου», μιας φιγούρας που μοιάζει με τον Χριστό που θα βοηθούσε στην προώθηση της ανθρώπινης εξέλιξης.

Τα πέντε εμφανή σύμβολα στη σφραγίδα της Θεοσοφικής Εταιρείας είναι το Αστέρι του Δαυίδ, το Ανκ (☥), η Σβάστικα, ο Ουροβόρος, και πάνω από τη σφραγίδα είναι το Ωμ. Γύρω από τη σφραγίδα είναι γραμμένα τα λόγια: Δεν υπάρχει υψηλότερη θρησκεία από την Αλήθεια.
Ο Κρισνσμούρτι επισκέπτεται τις ΗΠΑ για πρώτη φορά, με τη μέντορά του Άννι Μπέζαντ


Η Έκτη Εποχή της Ανθρωπότητος
Λέει ο αεροσοφιστής ανθρωποσοφιστής θεοσοφιστής Ρούντλφ Σνάινερ για την Ρωσία και τον Ρώσικο «πολιτισμό» και τον «αληθινό» χριστιανισμό.

Ο Ρούντολφ Ζόσεφ Λόρενς Στάινερ (γερμ. Rudolf Joseph Lorenz Steiner, 27 Φεβρουαρίου 1861 – 30 Μαρτίου 1925) ήταν Αυστριακός φιλόσοφος και αρχιτέκτονας. Σχεδίασε συνολικά 17 κτίρια εκ των οποίων τα πιο γνωστά είναι το Πρώτο και το Δεύτερο Γκαιτεάνουμ. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός, κατά τις αρχές του 20ου αιώνα, με την ίδρυση του πνευματικού κινήματος της Ανθρωποσοφίας…..από τα πολλά πλοκάμια της θεοσοφίας


Ο ανατολικός μυστικισμός ενώνεται έτσι με τη χριστιανική γνώση της Δύσης για να σχηματίσει μια όμορφη ενότητα. Θα αποκαλυφθεί επίσης ότι αυτός που θα εμφανιστεί 3000 χρόνια μετά την εποχή μας ως ο Βούδας του Μαϊτρέγια θα έχει ενσαρκωθεί ξανά και ξανά στη Γη ως Μποντισάτβα, ως διάδοχος του Γκαουτάμα Βούδα. Μία από τις ενσαρκώσεις του ήταν αυτή του Τζεσούα μπεν Παντίρα, που έζησε εκατό χρόνια πριν από την αρχή της εποχής μας. 
Το ον που ενσαρκώθηκε στον Τζεσού μπεν Παντίρα είναι το ίδιο που μια μέρα θα γίνει ο Βούδας του Μαϊτρέγια και που από αιώνα σε αιώνα επιστρέφει ξανά και ξανά σε σώμα από σάρκα, όχι ακόμη ως ο ίδιος ο Βούδας αλλά ως Μποντισάτβα. Ακόμη και στην εποχή μας, από αυτόν που αργότερα θα είναι ο Βούδας του Μαϊτρέγια προέρχονται οι πιο σημαντικές διδασκαλίες σχετικά με το Ον Χριστό και τους Υιούς της Φωτιάς —τους Agnishvattas— του ινδικού μυστικισμού.

Ο Ρώσος Πορθητής

Η Άγκνι Γιόγκα είναι ένα νεοθεοσοφικό θρησκευτικό δόγμα που μεταδόθηκε από την Helena Roerich και τον Nicholas Roerich από τον όρο. Agni Yoga σημαίνει «Συγχώνευση με τη Θεία Φωτιά» ή «Μονοπάτι προς τη Συγχώνευση με τη Θεία Φωτιά». Αυτός ο όρος εισήχθη από τους Roerichs. Οι οπαδοί της Agni Yoga πιστεύουν ότι η διδασκαλία δόθηκε στην οικογένεια Roerich και τους συνεργάτες της από τον Master Morya , τον γκουρού των Roerichs και της Helena Blavatsky , μιας από τις ιδρυτές του σύγχρονου Θεοσοφικού κινήματος και της Θεοσοφικής Εταιρείας .
Η Agni Yoga έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταφορά της γνώσης των ασιατικών θρησκειών στον δυτικό κόσμο .


International Centre of the Roerichs, Moscow, Russia



Το Διεθνές Κέντρο των Ρέριχ είναι μια μη κυβερνητική δημόσια ένωση πολιτών και δημόσιων ενώσεων που έχει συσταθεί με βάση τα κοινά τους ενδιαφέροντα για τη μελέτη, τη διατήρηση και τη διάδοση της οικογενειακής κληρονομιάς Roerich. Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο μέλος της Ένωσης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπό το Τμήμα Δημοσίων Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών (αλίμονο θα έλειπε ο ΟΗΕ ). Διεξάγοντας τις δραστηριότητές του, αυτός ο διεθνής δημόσιος οργανισμός προχωρά «εφαρμόζοντας το δίκαιο των κρατών» στα οποία ενεργούν τα διαρθρωτικά τμήματα του, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών , τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς νομικές πράξεις που σχετίζονται με τη σφαίρα δραστηριότητας του Κέντρου. Οι γνωστές, με την βοήθεια του θεού, θρησκευτικές διακηρύξεις της ειρήνης της δικαιοσύνης κλπ …..όλων των παρασιτικών οργανισμών της εξουσίας αιώνες που τρώνε και πίνουν εις βάρος του ανθρώπου και της απούσας νοημοσύνης του.

Από τον ΡασΠούτιν στον Ρως-Πούτιν

Από τον Ιβάν τον τρομερό στον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας τον θλιβερό
μια ορθοδοξία δρόμος με λάβαρο τον δικέφαλο αετό.
Ο Ρασπούτιν πρωταγωνιστική μορφή και ….»άνθρωπος του θεού», στείλανε και στην Ελλάδα κόπια στο πλαίσιο της ρώσικης προπαγάνδας.
Ο τελευταίος τσάρος ανίκανος και ανόητος
και ο σημερινός, υπερφίαλος, όπως τον κουρδίζει η Ανατολική Θεοσοφία Ευρασία ως νέο Μεσσία.

Τα μεγάλα έθνη συμπεριφέρονται σαν γκάνγκστερ, ενώ τα μικρά σαν πόρνες.
Stanley Kubrick, 1928-1999, Αμερικανός σκηνοθέτης


Aπό την ταινία "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος,
πίθηκοι προσκυνούν μία τεράστια πλάκα ως θεό.

"Το πρόβλημα των θρησκειών και της θεοσοφίας είναι πάντοτε ένα πρόβλημα εμμονής ,απουσίας του ΝΟΥ σε θέση μεγάλης ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑΣ. Εκτός από την πίστη, οι πιστοί μαζί  με τους θρησκευτές τους ,ας αναζητήσουν και το ΗΘΟΣ που συνήθως ελλείπει παντελώς. Καμία δημοκρατία δεν μπορεί να θεμελιωθεί όταν απουσιάζει η ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΑΡΕΤΗ. Σχολεία και διδασκαλεία που δεν προάγουν την κριτική σκέψη, την νοημοσύνη , την κατανόηση ,το ήθος και την αρετή είναι άχρηστα σε ιστορική ομοιοκαταληξία." ΑΣΤΡΑΙΑ



Ο αμερικανικορωσικός πολιτισμός «της ειρήνης» υπό της αιγίδα της Θεοσοφίας. Τώρα ξέρεις ποιος γκουρού σε πηγαίνει βόλτα εδώ και μερικούς αιώνες με τις θρησκείες και τις θεοσοφίες του Μεσσία Χριστού Ματρέγια.


"ΓΚΟΥΡΟΥ θα γινω στο Θιβετ και στο παλιο μου το καντέτ αποσυρση θα κανω. Θα κλεισω τους λογαριασμους, θα βρισω εφοριακους, θα μπω στ' αεροπλανο. --Θα τρωω χορτα και βολβους, θα κυνηγαω κυνηγους, τα ζωα να γλιτωσω.. όμως, εσένανε οχιά, εγω την πρωτη τουφεκια, να ξερεις, θα στη δωσω... ΑΠ΄ΤΟ ΘΙΒΕΤ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.. ΚΡΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ...... Θα κανω γιογκα με κερια, θα αφησω πισω μου θεριά.. τις σαρκες μου να σωσω. Βιβλια μεταφυσικα θα' χω τα βραδια συντροφιά, συνηθειες θα σκοτωσω.."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου