Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Το Νουρσουλτανάτο





Πού βρίσκεται ο ηγέτης του έθνους του Καζακστάν και εμπνευστής της Αστάνα Νουρσουλτάν
το κέντρο της πανθρησκείας σύμφωνα με τα σχέδια της θεοσοφίας ; πολλά ερωτηματικά;;;;;;;;;


Η ειρήνη τους, κόστισε 200.000.000  καπιταλιστικά dollars, μόνο η πυραμίδα. 
 Ξόδεψαν πολλά δις για να χτίσουν μία στέππα για να  μαζεύονται  οι παγκόσμιοι θρησκευτικοί ηγέτες να  μιλούν για την φτώχεια, την πείνα, τον πόλεμο,   χωρίς να ντρέπονται, να φωτογραφίζονται, να  αλληλοβραβεύονται, να  βγάζουν δακρύβρεχτους  μακρόσυρτους λόγους για την Ειρήνη ,την ισότητα, την αδελφοσύνη, open borders, ενώ τους φυλάει ολόκληρος στρατός από security.

Η κορωνίδα της πόλης είναι το Παλάτι για την Ειρήνη και την Αρμονία. 
Πρόκειται για μία τεράστια πυραμίδα που έχει χτιστεί πάνω σε έναν τεχνητό λόφο σε σχέδια του Βρετανού σερ Νόρμαν Φόστερ. Τα εγκαίνια της πυραμίδας έγιναν το 2006. Χτίστηκε σε τέσσερα χρόνια και κόστισε 200.000.000 δολάρια. 
Ο Ναζαρμπάγιεφ θέλησε να κατασκευάσει ένα κέντρο συνάντησης των θρησκευτικών ηγετών της υφηλίου. Η πυραμίδα έχει ύψος 60 μέτρα. Στο εσωτερικό της στο πρώτο επίπεδο στεγάζει μια αίθουσα συναυλιών 1.500 θέσεων και το φουαγέ της είναι κατασκευασμένο από μαύρο γρανίτη που λαμποκοπάει. Δύο ακόμα όροφοι φιλοξενούν παρεκκλήσια για τις δεκαοκτώ βασικές θρησκείες της χώρας, που συνολικά ξεπερνούν τις 40. Στην οροφή και αφού έχει περάσει κανείς από έναν αιωρούμενο διάδρομο που περιβάλλεται από έναν κρεμαστό κήπο μπαίνει σε μια αίθουσα όπου οι θρησκευτικοί ηγέτες του κόσμου συναντώνται κάθε τρία χρόνια. Στους γυάλινους τοίχους της αίθουσας κυριαρχούν βιτρό που έχουν μοτίβα ιπτάμενων κύκνων.





Ο πύργος Bayterek είναι κτίριο ορόσημο για την Αστάνα. 
Ο μύθος λέει ότι ο πύργος αντιπροσωπεύει μια λεύκα, όπου το μαγικό πουλί Σαμρούκ γεννάει το αυγό του. Στη σφαίρα, στην κορυφή του Bayterek, υπάρχει ένα αποτύπωμα του χεριού του προέδρου της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.
Ιδού και τα δίδυμα,,,, πυλώνες,  πύργοι  .....Τα τείχη πάντοτε ψηλά από τα τείχη  της Βαβυλώνας μέχρι τα τείχη της Τροίας και οι ψηλοί πύργοι συνδέονται και με τις θρησκείες και με το χρήμα ΘΕΟ της εξουσίας.
Θεός και Χρήμα, η δίδυμη αρπακτική εξουσία






 Την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης  σε αυτή την στέππα υπήρχε μια πόλη 200.000 κατοίκων με το όνομα Τσελίνιγκραντ, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ισίμ.

Τεράστιες εκτάσεις και κίνητρα δόθηκαν σε χιλιάδες Ρώσους να μετακινηθούν, ωστόσο οι Καζάκοι ήξεραν. Οι λυσσαλέοι άνεμοι που φυσούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα ξερίζωσαν τα σπαρτά, ενώ η εντατική λίπανση με φυτοφάρμακα δηλητηρίασε το έδαφος. 
Το σχέδιο  ναυάγησε. 
Το  1994 ο πρόεδρος Ναζαρμπάγιεφ αποφάσισε να αναβιώσει την ιδέα. Το 1997 χιλιάδες κρατικοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη νέα πρωτεύουσα, περιοχή γνωστή σαν τόπος εξορίας (φιλοξενούσε σταλινικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αφού  ο Στάλιν εξόρισε χιλιάδες Γερμανούς του Βόλγα, Ινγκουσέτιους και Τσετσένους στις δεκαετίες του ‘30 και του ‘40. 
Πολλοί ρώσοι το αποκαλούσαν «σκουπιδοτενεκέ του Στάλιν»
Η μετακίνηση κράτησε περίπου δύο χρόνια. Ο πρώτος χειμώνας ήταν τρομερός. Οι κάτοικοι του Αλμάτι δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιο πολικό ψύχος. Καθώς, δε, δεν υπήρχαν κτίρια για να στεγάσουν τις χιλιάδες των κρατικών υπαλλήλων, ακόμα και ανώτεροι αξιωματούχοι ζούσαν σε στρατώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ηλικιωμένοι προτίμησαν να παραμείνουν στο Αλμάτι, με αποτέλεσμα η Αστάνα να δίνει την εντύπωση ότι κατοικείται αποκλειστικά από νέους ανθρώπους.

Η Αστάνα είναι η δεύτερη πιο κρύα πρωτεύουσα του κόσμου μετά την Ουλάν Μπατόρ στη Μογγολία. Εχει ακραία ηπειρωτικό κλίμα με ζεστά καλοκαίρια και μεγάλους, κρύους και ξηρούς χειμώνες. Οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού περιστασιακά φτάνουν τους 35 °C, ενώ από -30 °C ως -35 °C αγγίζει το θερμόμετρο μεταξύ των μέσων Δεκεμβρίου και των αρχών Μαρτίου.

Η πόλη κατέχει επίσης το ρεκόρ για τη χαμηλότερη θερμοκρασία του αέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στο Καζακστάν (-51 °C ) . Το ποτάμι της πόλης παγώνει κοντά στη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου και μένει έτσι μέχρι και τις αρχές Απριλίου. Οι άνεμοι δε, είναι λυσσαλέοι.

Το Καζακστάν μετονόμασε σήμερα την πρωτεύουσά του, την Αστάνα, σε Νουρ-Σουλτάν προς τιμήν   του Φαραώ Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδίως  έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια στην εξουσία.


Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε έξι δεκαετίες που αλλάζει το όνομα της πόλης και μερικοί κάτοικοι και προσωπικότητες της αντιπολίτευσης έχουν διαμαρτυρηθεί για την τελευταία μετονομασία της, η οποία επισημοποιήθηκε σήμερα με διάταγμα που υπογράφηκε από τον προσωρινό πρόεδρο Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ.
Η  ανεμοδαρμένη αυτή πόλη  ονομαζόταν προηγουμένως Ακμολίνσκ, Τσελινογκράντ και Ακμόλα, πριν γίνει Αστάνα, που σημαίνει «πρωτεύουσα», όταν το 1997 ο Ναζαρμπάγεφ μετέφερε εκεί την πρωτεύουσα της χώρας από το Αλμάτι.

Bata
Αυτή είναι μια σφαίρα που υπογράφεται από τους εκπροσώπους δεκαεπτά θρησκευτικών δογμάτων. και αντιπροσωπεύει την "ένωση όλων των θρησκειών την πανθρησκεία δηλ.


Η Πυραμίδα

Χτισμένη μεταξύ 2004 και 2006, η Πυραμίδα σχεδιάστηκε από τον διάσημο Βρετανό αρχιτέκτονα Norman Foster, ο οποίος δημιούργησε αυτό το σύγχρονο αρχιτεκτονικό αριστούργημα που έχει επιφάνεια περίπου 28.000 τετραγωνικών μέτρων (300.000 τετραγωνικά πόδια) και περιλαμβάνει επίσης όπερα, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, εκθεσιακούς χώρους. , μια γκαλερί, ένα κέντρο τύπου και ένα εθνικό κέντρο για τις διάφορες εθνοτικές και γεωγραφικές ομάδες του Καζακστάν.
Εντός του κτιρίου, ολόκληρος ο χώρος είναι οργανωμένος γύρω από ένα ψηλό κεντρικό αίθριο που συχνά απεικονίζει κινούμενα σχέδια που μετατοπίζουν έγχρωμα μοτίβα φωτός, ενώ υπάρχει ακόμη και ένας γυάλινος φακός στο πάτωμα που ρίχνει φως στο αμφιθέατρο, δημιουργώντας μια αίσθηση κάθετης συνέχειας από το χαμηλότερο επίπεδο στο υψηλότερο σημείο.
Υποστηριζόμενο από τέσσερις κεκλιμένους πυλώνες που αναφέρονται ως «τα χέρια της ειρήνης», η αίθουσα συνελεύσεων είναι όπου λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα από τα κύρια γεγονότα. Ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το κτίριο είναι ο σκληρός καιρός της Αστάνα που ποικίλλει πολύ χειμώνα και καλοκαίρι.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μηχανικοί έπρεπε να κατασκευάσουν έναν σκελετό από χάλυβα και σκυρόδεμα που να είναι αρκετά ικανός να αντέχει τις διαστολές και συστολές του υλικού κατασκευής.







O Λόρδος Norman Forster  Μέλος του Τάγματος της Αξίας Order Of Merit είναι ο Άγγλος αρχιτέκτονας ( δεν είχαμε καμμία αμφιβολία).  Αυτή η πυραμίδα είναι αφιερωμένη στην «αποκήρυξη της βίας» και «στο να ενώσει όλες τις θρησκείες του κόσμου".

Αυτή είναι η αίθουσα συνεδριάσεων για συνέδρια επανένωσης των θρησκευτικών ηγετών του κόσμου. με μια τεράστια εικόνα του ήλιου στο κέντρο του τραπεζιού



Bayterek
Το μνημείο αυτό έχει ως στόχο να ενσαρκώσει ένα παραμύθι για το μυθικό δέντρο της ζωής και ένα μαγικό πουλί της ευτυχίας. Το «δέντρο της ζωής», είναι ένας οδικός χάρτης που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούν τα πνεύματα όταν φεύγουν από τον υλικό κόσμο για τη μετά θάνατον ζωή. Η χρυσή σφαίρα στην κορυφή του μνημείου αντιπροσωπεύει τον ήλιο, την Ανώτατη Θεότητα. Μέσα στη χρυσή σφαίρα: η κορυφή του Bayterek

 Ενα χρυσό τρίγωνο με το αποτύπωμα της παλάμης του προέδρου Ναζαρμπάγιεφ στο κέντρο.





ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Το Μουσείο του Πρώτου Προέδρου, αφιερωμένο στην ανθρωπότητα με την ζωή και το έργο του Νουρσουλτάν
Αυτό το μουσείο έχει να κάνει με τις συνεισφορές του  πολυβραβευμένου Nazarbayev στην ανάπτυξη του Καζακστάν. Υπάρχει μια εκτεταμένη συλλογή δώρων και μια σύντομη έκθεση για την παιδική ηλικία του Nazarbayev



FOUNTAIN CIRCUS
Δεν θα μπορούσε να λείψει και ένα τσίρκο σε όλο αυτό το πανηγύρι .
Το τσίρκο του   Νουρσουλτάν μοιάζει με εξωγήινο διαστημόπλοιο έτοιμο να απογειωθεί.







Το χέρι του πολυχρονεμένου ΝουρΣουλτάν

Ο Πύργος της Βαβέλ χτίστηκε με λεηλασίες και αρπαγές ενός ξιπασμένου και ματαιόδοξου βασιλιά που ήθελε να αποκτήσει δόξα, μεγάλη περιουσία  και πολλά βραβεία......με τα γνωστά αποτελέσματα.


Το 2011, ο τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας , Βλαντιμίρ Πούτιν , ανακοίνωσε την υποστήριξή του στην ιδέα του Nursultan Nazarbayev για τη δημιουργία μιας Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Στις 18 Νοεμβρίου 2011, οι πρόεδροι της Λευκορωσίας, του Καζακστάν και της Ρωσίας υπέγραψαν συμφωνία με στόχο την ίδρυση της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης έως το 2015.Τώρα μέλη είναι  και το Κιργιστάν, η Αρμενία.

Η ευρασιατική ένωση των στρατών της Λεμουρίας

Οι κοινές αξίες και «ο πολιτισμός» των βεδουίνων ( ενδεδυμένων όμως με ατλαντικά δυτικά ρούχα )….. της Ευρασίας. Θρησκευτικές ελευθερίες, κοινό νόμισμα, ισότητα αδελφοσύνη, κλπ κλπ, ( τα γνωστά μότο των επαγγελματιών απατεώνων ) ισόβιοι πρόεδροι , πατριάρχες βούδες εκκλησιές τεμένη και θρησκευτική βασιλευόμενη δημοκρατία….επιστροφή στην παραδεισένια Λεμουρία θεοσοφία πανθρησκεία. Να δούμε όπως θα χειριστούν την τεχνολογία…άμα τους χαλάσει κάτι «στο μέλλον εν όψει». Προσευχές στον καθιστό Βούδα κάτω από το δένδρο της ζωής. Με το μαστίγιο και καρότο ….πολύ αποτελεσματικές.

Αγαλλιάστε…… η άγνοια είναι μεγάλη ευτυχία μακαριότητα και του πνεύματος πτωχεία


Rainbow - Gates Of Babylon
"The power of what has been before
Rises to trap you within
A magic carpet ride a genie maybe more
A city of heavenly sin
Sleep with the devil and then you must pay
Sleep with the devil and the devil will take you away
Oh gates of Babylon
You can see but you're blind
Someone turned the sun around
But you can see in your mind
The gates of Babylon
You're riding the endless caravan
Bonded and sold as a slave
A sabre dance removing all the veils
Getting as good as you gave
Sleep with the devil and then you must pay
Sleep with the devil and the devil will take you away"


Ο εξαφανισμένος κ. Νουρσουλτάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου