Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Η Ευρώπη στην αγκαλιά του Διός

 




Η ανοχύρωτη Χώρα των ανάξιων αρχηγών της ,τεμπέληδων  αξιωματούχων της που ροκανίζουν  τα τελευταία αποθέματά της σε παχυλούς μισθούς,  και των εκπολιτισμένων «Ρόκυ Μπαλμπόα» ανόητων κατοίκων της, τρώει το ξύλο της χρονιάς της από την Ρώσικη αρκούδα και ακόμη δεν έχει μιλήσει με Φωτιά, ο Κινέζικος Δράκος.ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί χωρίς ενεργειακές ισορροπίες απουσία λογικής αρμονίας.  Η Ντόλτσε Βίτα το μεγάλο φαγοπότι η μεγάλη διαφθορά και οι μεγάλες καταχρήσεις των πραιτοριανών αξιωματούχων της κάποτε θα τελείωναν. Βρίσκονται αντιμέτωποι σήμερα με τις ευθύνες τους όσοι «βραβευμένοι», κυβέρνησαν μέχρι τώρα με τόση ανευθυνότητα αμοραλισμό και έλλειψη συνείδησης. Τα βραβεία τους δεν έχουν καμία ουσιαστική αξία. Να τα επιστρέψουν. Δεν τους ανήκουν.







Σολτς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ευρώπη – Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτουΗ Ευρώπη ζει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», δηλώνει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern και τονίζει ότι «στο Κρεμλίνο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ακόμη ότι η κατάσταση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία». Προειδοποιεί δε σε δραματικό τόνο για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στο δυναμικό των ρωσικών πυρηνικών όπλων και στις απειλές του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, ο καγκελάριος τονίζει ότι «ενόψει του πολέμου, πρέπει να ληφθούν όλα υπ’ όψιν και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες σε ό,τι αφορά τον Πούτιν». Καθήκον της γερμανικής κυβέρνησης, λέει, είναι να αποτρέψει τη χρήση τέτοιων όπλων.
«Αυτός είναι και ο λόγος που οι αποφάσεις απαιτούν μυαλό σε εγρήγορση. Δεν πρέπει να ενεργούμε βιαστικά, με την ελπίδα ότι τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο άσχημα. Είναι όμως κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», αναφέρει ο Όλαφ Σολτς και προσθέτει ότι «διεθνώς, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια επικίνδυνη, ακόμη και δραματική κατάσταση». Πολλοί, όπως επισημαίνει, φοβούνται ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί και στις χώρες της ΕΕ.

Το εμπόριο της Ευρώπης εξαρτάται από την κινεζική οικονομία, για να μην αναφέρουμε τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες που κυριαρχούνται τόσο πολύ από το Πεκίνο.η Κίνα έχει επιβάλει ανεπίσημες οικονομικές κυρώσεις στη Λιθουανία, μέλος της ΕΕ — και οι Βρυξέλλες αγωνίζονται να βρουν την κατάλληλη απάντηση.



Το Πεκίνο επέλεξε μια έξυπνη τακτική. Οι Γερμανοί επενδυτές στη Λιθουανία πιστεύεται ότι προτρέπουν την κυβέρνηση να υποχωρήσει, ενώ οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι η λιθουανική κοινή γνώμη έχει στραφεί εναντίον του τζόγου της Ταϊβάν. Αλλά η πολιτική της Κίνας περιέχει επίσης κινδύνους που το Πεκίνο μπορεί να μην έχει πλήρως υπολογίσει. Στοχεύοντας την αλυσίδα εφοδιασμού της ΕΕ, οι Κινέζοι στοχεύουν στην ακεραιότητα της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς, η οποία είναι κεντρικής σημασίας για την οικονομία και τις στρατηγικές φιλοδοξίες της ΕΕ. Όπως αναφέρει η Janka Oertel του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων: «Εξευρωπαϊκώνοντας το πρόβλημα, η Κίνα το μετέτρεψε σε δοκιμασία για ολόκληρη την ΕΕ». Αυτό δεν είναι απλώς ένα θεωρητικό ζήτημα. Μερικοί Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η επόμενη χώρα στο στόχαστρο της Κίνας θα είναι η Τσεχική Δημοκρατία, της οποίας η κυβέρνηση και οι πολιτικοί ήταν επίσης φιλικοί προς την Ταϊβάν. Τα τσεχικά εργοστάσια διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην αλυσίδα εφοδιασμού της ΕΕ, επομένως η στόχευση εξαρτημάτων τσεχικής κατασκευής θα μπορούσε να δημιουργήσει όλεθρο στην ενιαία αγορά. Ορισμένοι ευρωπαίοι πολιτικοί εκνευρίζονται ιδιωτικά που οι Λιθουανοί ενήργησαν χωρίς να συμβουλευτούν την υπόλοιπη ΕΕ. Αλλά οι Λιθουανοί δεν έχουν παραβιάσει την πολιτική της ΕΕ για την «μία Κίνα». 

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποτέλεσμα πολλών λαθών του παρελθόντος.
Τα σημαντικότερα από αυτά τα λάθη εν τάχει είναι:
Ο χριστιανισμός, η χριστιανοποίηση της, ρήμαξε την Ευρώπη και όλο τον κόσμο στο Ρωμαϊκό Κολοσσαίο την αρένα του χριστιανικού φονταμενταλισμού των βασιλιάδων και των πατριαρχών της. Οι «χριστιανικές αξίες» για τις οποίες κοκορεύεται η σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία είναι φρούδες ελπίδες εξουσίες χωρίς ουσίες και υπήρξαν τελείως απάνθρωπες όπως σε όλες τις θεοκρατικές θρησκείες.
Ο θεοσοφισμός, ανατολικός και δυτικός αριστερός και δεξιός ναζιστικοποίησε την Ευρώπη και την κομμουνιστικοποίησε χωρίζοντας την στα δύο δένδρα του Σίνη του Πιτυοκάμπτη.
Ο μουσουλμανισμός και οι «θρησκευτικές ελευθερίες» στους δούλους του θεού, την οδήγησαν στις σημερινές αποστολές της αυτοκτονίας. Τι είναι πια οι ευρωπαϊκές χώρες; Αφροασιατικές αποικίες.
Ο κομμουνισμός, το υλιστικό Alter Ego της θεοσοφίας διέβρωσε όλες τις ανθρωπιστικές αξίες
και ο καπιταλισμός τις έντυσε με ψεύτικες Δημοκρατίες.

Η κρίση της Ευρώπης είναι στην ουσία κρίση ελληνιστική.
Η επιστροφή στις βασικές αρχές της λογικής και της φιλοσοφίας με μέτρο το άνθρωπο είναι η μόνη λύση για την Ευρώπη του μέλλοντος μας. 

Ελληνοποιείστε την Ευρώπη…. τώρα
Ελληνική φιλοσοφία Ελληνική Μυθολογία Ομηρικά Έπη, μέτρο λογική και αυτογνωσία.


Ο Ζευς μεταμορφωμένος σε ταύρο (εν υαλοπωλείο, γιατί τα έχει πάρει στο κρανίο με τόση ανοησία) αρπάζει την Ευρώπη  και κάνει μαζί της  πολλά υγιή παιδιά κάτω απο ένα πλάτανο στη Γορτυνία της Κρήτης.Fabre, François Xavier  Musée Fabre Montpellier - Γαλλία


Επιγραφή Γόρτυνας φωτό Κλειώ


Η Μεγάλη Επιγραφή της Γόρτυνας, η οποία ανακαλύφθηκε το 1884 στην αρχαία Γόρτυνα της Κρήτης από τον Ιταλό αρχαιολόγο Φεντερίκο Άλμπερ, αποτελεί την πρώτη κωδικοποίηση νομικού κειμένου του ευρωπαϊκού πολιτισμού, συντεταγμένου στην ελληνική γλώσσα.Η επιγραφή αποτελείται από 12 στήλες χαραγμένες πάνω σε 12 τετράγωνους λίθους και είναι γραμμένη βουστροφηδόν.

ο Όμηρος την αναφέρει ήδη στην Ιλιάδα Β646, ως <<Γόρτυνα τειχιόεσσαν>>.


Σύμφωνα με τον μύθο τ, στη Γόρτυνα κατέφυγε ο Δίας όταν, μεταμορφωμένος σε ταύρο, απήγαγε την Ευρώπη. Ο Δίας έφτασε στην Γόρτυνα με μορφή ταύρου και την Ευρώπη καβάλα στην πλάτη του και μόνο κάτω από τoν ιερό πλάτανο πήρε ανθρώπινη μορφή.

Αντίγραφο της Μεγάλης Επιγραφής της Γόρτυνας, ενός από τα σημαντικότερα ελληνικά επιγραφικά μνημεία, που αποτελεί δωρεά της Νομαρχίας της ιταλικής Περιφέρειας του Τρέντο στο Κοινοβούλιο μας. Η Επιγραφή εντοιχίστηκε σε κοιλότητα του τοιχώματος έξω από την αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου.

"Νύχτες ρομαντικές για την Πριγκίπισσα Ευρώπη  σε  διαλεκτική απολογία του Έρωτος , γιατί ο έρως είναι παιδί του κάλλους της ομορφιάς και ο λόγος είναι παιδί του Έρωτα.

Η Ουσία βρίσκει καταφύγιο και άσυλο στον Έρωτα.
Η ερωτική ασυλία του Είναι είναι κοσμολογικά κατοχυρωμένη και χωρίς δυνατότητα άρσεως.
Το λέγω αυτό με το οποίο αποκαλύφθηκε στους Έλληνες η ουσία της γλώσσας και των πραγμάτων.
Ως ερωτικός ο Ελληνικός λόγος είναι ενωτικός συμφιλιωτικός εξισωτικός λόγος ισοτιμίας.Η ερωτική εξομολόγηση φέρει στην παγκόσμια ενότητα αυτό το μήνυμα και αποτελεί κάλεσμα για την εφαρμογή της ανοικοδομήσεως της ανθρωπότητας του Λόγου, του λέγοντος τον λόγο τους Ερώντος και του Ερωμένου Λόγου.
Η πανανθρώπινη αυτή διακήρυξη της Ελληνικής γλώσσας, ως διακήρυξη πανερωτικής ενότητας , ως αυθεντικός πανερωτισμός, ως λόγος έρωςείναι η πρόταση ειρήνης και ενός επίγειου παραδείσου, του αυτεξούσιου αυτόνομου ανθρώπου αυτογνωστικού παναθρώπου, όπου η παρουσία του θεού ακόμη και υπαρκτού περιττεύει γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν διώκει τον θεό, αλλά τον προστατεύει.
Ο Όμηρος είναι ο πρώτος άνθρωπος που δέχτηκε το μήνυμα του λέγω και αυτός εγκαινίασε τον ποιητικό βαθύτατα ερωτικό λόγο.
Η ποίηση βγήκε από το Ελληνικό λέγειν όπως η Αθηνά από το κεφάλι του Διός.

Η κυρίαρχη Ελληνική πραγματικότητα είναι μία ερωτική ποίηση, μια ποιητική ερωτική.
Το Ελληνικό λέγω είναι η ενέργεια που προκύπτει από το τετράγωνο του φωτός της θεωρίας της σχετικότητας.
Όπως αυτό υπερβαίνει την ταχύτητα του φωτός, το λέγειν υπερβαίνει την ακτινοβολία την λάμψη του φωτός.
Όπως εκείνο δημιούργησε την φύση, το ελληνικό λέγειν δημιούργησε τον ανώτερο άνθρωπο.
Ο κόσμος μίλησε με το Ελληνικό λέγειν και αυτό που είπε ο κόσμος με το λέγειν,
Αυτό είναι ότι :
Το Είναι είναι Λόγος και ο Λόγος Έρως!
Η Ελληνική γλώσσα ομολογεί το εν αρχή ην ο Λόγος-Έρως.
Και ο Έρως ...Είναι του ανθρώπου!Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η έκπτωση από την ανθρώπινη γλώσσα του Ελληνικού λέγειν, του Ελληνικού λόγου, έκπτωση η οποία συμπαρασύρει υποχρεωτικά τον Έρωτα, ξεριζώνοντας τον από την καρδιά του σημερινού ανθρώπου.
Η γλώσσα της σημερινής ανθρωπότητας έχει πέσει στο επίπεδο των μαζικών μέσων ενημέρωσης.
Η εποχή αυτή είναι μεταδιαλεκτική μεταλογική και μεταερωτική.
Ο έρως και ο λόγος είναι σε αυτή την συγκυρία μία ατομική πράξη αντιστάσεως.
Αντιστάσεως στον ανέραστο και άλογο σημερινό κόσμο.
Και συγχρόνως μια οικουμενική διακήρυξη του δικαιώματος του ανθρώπου να αγαπά τον άνθρωπο.
Να αγαπά τον άνθρωπο ...περισσότερο και από τον θεό."
Ελεύθερη απόδοση από το βιβλίο του Η.Π. Νικολούδη "Έρως και Λόγος"

"Η Ελλάδα είναι και παραμένει η χώρα του Οδυσσέα και αυτό γιατί, πριν από 3.000 χρόνια, ο Όμηρος θέλησε να διαπαιδαγωγήσει τους νέους κατά το πρότυπο αυτού του ήρωα με τα τόσο ανθρώπινα προσόντα και αρετές, όπως η πρακτική νοημοσύνη, η περιέργεια που τον οδηγεί να ανακαλύψει νέους ορίζοντες, η αποφασιστικότητα που φτάνει ως την ανθεκτικότητα, η ικανότητα να παραμένει πιστός στις αξίες του. «Αυτές οι ιδιότητες έχουν διαποτίσει τον ελληνικό λαό έως και σήμερα. Αυτές οι σημαντικές αρετές μάς είναι οικείες γιατί κατά κάποιον τρόπο τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Είμαι βέβαιος πως το μέλλον μας επιφυλάσσει μια αγαστή συνεργασία για να υλοποιήσουμε από κοινού πολλά και φιλόδοξα έργα» Ο Λόγος του Βασιλιά Φίλιππος του Βελγίου κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Ελληνοποιείστε την Ευρώπη με την Ελληνική Μυθολογία Φιλοσοφία και τα Ομηρικά Έπη …..γιατί χανόμαστε.......Η Ελληνοποίηση της Ευρώπης επιστροφή στην αγκαλιά του Ζήνοος Διός με νοσταλγία, τα φτερά του έρωτα και της επιθυμίας έμφρονος Ανθρώπου

1 σχόλιο:

  1. Λ όγος και ...Έρως!

    Η διαλεκτική επι σκέφθηκε πρώτη την Ελληνική διάνοια, ήρθε στην ανθρώπινη νόηση
    με την Ελληνική γλώσσα και την σκέψη της γλώσσας με τον Πλάτωνα.Έτσι προφέρεται σε παγκόσμια πρώτη, αυτό που δεν θα ειπωθεί ποτέ
    παρά μόνο στα Ελληνικά και κατά την Ελληνική εκφορά σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.
    Ο άνθρωπος του χριστιανισμού είναι ο περιλάτητος δούλος του θεού δεν είναι φίλος του .
    Η αγάπη του πλησίον είναι ένα παρεκκλήσι του μητροπολιτικού ναού της αγάπης στον θεό.
    Αγαπούν τον πλησίον κατ εντολή του θεού.
    Ο χριστιανισμός αγαπά ως εντολοδόχος.
    Ο Ελληνικός έρως Είναι γενναιόδωρος και δίκαιος ανιδιοτελής και δωροδότης.
    Το χριστιανικό ιδανικό είναι να καταστεί άνθρωπος θεοφιλής για να σωθεί από την αμαρτία .
    Η γλώσσα δεν υπάρχει από την στιγμή που κάποιος αρχίζει να ομιλεί
    αλλά από την στιγμή που κάποιος τον ακούει και τον κατανοεί.
    Ο Οδυσσέας του διαλέγομαι μονολογεί όταν ομιλεί μέσα από διαλέγομαι του Οδυσσέα
    ως άνθρωπος που καθρεφτίζεται στο εαυτό του φτιάχνοντας τον κόσμο του λόγου και της λογικής.
    https://e-lions.blogspot.com/2009/11/blog-post.html?m=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή