Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Message in a bottle

 


2.5.2022  Μήνυμα από το Βέλγιο για την Ελλάδα του Περικλή και του Οδυσσέα

Η Ευρώπη σε κρίση…..ενεργειακή πολιτισμική οικονομική

Αντιφώνηση Βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα


Δήλωσε επίσης, συγκινημένος τόσο εκείνος, όσο και η Βασίλισσα, που βρισκόμαστε εδώ κοντά στην Ακρόπολη, στον τόπο όπου γεννήθηκαν αυτές οι δημοκρατικές αξίες πριν από 2.500 χρόνια και όπου μορφές όπως ο Περικλής δίδαξαν στους Αθηναίους τη δύναμη και την ελπίδα που μπορούν να αντλήσουν από τη δημοκρατία τους και από μια ζωή που διαπνέεται από αυτές τις αρχές.
«Σε έναν κόσμο όπου αυτές οι αξίες πλήττονται, δεν οφείλουμε, άραγε, να επιστρέψουμε στην κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, προκειμένου να τις εφαρμόσουμε ακόμα καλύτερα και κατά τρόπο υποδειγματικό»; διερωτήθηκε ο Βασιλιάς Φίλιππος και υπογράμμισε ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέδωσαν τόσα διδάγματα που παραμένουν πιο θεμελιώδη από ποτέ για τον κόσμο μας σήμερα: «Πως η δικαιοσύνη παραμένει η κρατίστη των αρετών τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Πως ο κόσμος που οικοδομούμε πρέπει να παραμείνει στο μέγεθος των ανθρώπων. Πως «για όλα τα πράγματα μέτρο είναι ο άνθρωπος», όπως γράφει ο Πρωταγόρας. Πως σε έναν κόσμο όπου το συναίσθημα είναι πανίσχυρο και κάποιες φορές οδηγεί στη βία, διατηρούμε την αδιασάλευτη πίστη μας στη λογική. Όπως έκαναν οι θεμελιωτές της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας – ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης – ακριβώς σε περιόδους πολιτικής κρίσης» τόνισε.
Ειδική αναφορά έκανε και στους πολυάριθμους Έλληνες της διασποράς, που έχουν ιδρύσει ενεργές κοινότητες και εμπλουτίζουν τις χώρες που τους έχουν υποδεχθεί, ενώ παράλληλα διατηρούν ισχυρούς τους δεσμούς με τη χώρα καταγωγής τους. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Βελγίου.
Όπως είπε: «Χαιρετίζω την αυθόρμητη σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αυθεντικής εγκαρδιότητας που συνδέει τους λαούς και τις χώρες μας. Βεβαίως, αυτοί οι δεσμοί είναι ιστορικοί, καθώς και οι δύο χώρες ανεξαρτητοποιήθηκαν την ίδια χρονιά, κάτι που θα μας ενώνει για πάντα ως σύγχρονα έθνη. Η ελληνική κοινότητα άνω των 40.000 ατόμων συνέβαλε τα μάλα στη βιομηχανική ανάπτυξη του Βελγίου και παραμένει ιδιαίτερα δραστήρια σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, από τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία έως το εμπόριο και την πολιτική ζωή. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας συμπληρώνεται από τη δυναμική συμμετοχή των βελγικών πανεπιστημίων στην αρχαιολογική μελέτη και έρευνα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ενώ, φυσικά, κάθε χρόνο πολλοί Βέλγοι πολίτες επισκέπτονται την Ελλάδα για να ανακαλύψουν τους ιστορικούς της θησαυρούς και να εξερευνήσουν την τόσο πολυποίκιλη φυσική της ομορφιά».
Περιγράφοντας τις δοκιμασίες, που πέρασε ο ελληνικός λαός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, πριν από λιγότερο από μια δεκαετία, υπογράμμισε ότι η χώρα μας και ο λαός μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αλλά εξήρε το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους, καθώς και την συνειδητή επιλογή τους, να παραμείνει η Ελλάδα στον πυρήνα του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτός ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του ελληνικού έθνους μεταφράζεται και στη συμμετοχή του σε όλους τους μηχανισμούς που μας ενισχύουν ως ήπειρο, συμπεριλαμβανομένου και του κοινού μας νομίσματος. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες που έγιναν για τον σκοπό αυτό και είδαμε με πόση αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα υπερνικήσατε τα εμπόδια, κατ’ εικόνα της οδύσσειας του ελληνικού λαού ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του έχει επιδείξει εκπληκτική ανθεκτικότητα» πρόσθεσε ο Βασιλιάς Φίλιππος.
Ολοκληρώνοντας την αντιφώνησή του, ο βασιλιάς του Βελγίου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι και παραμένει η χώρα του Οδυσσέα και αυτό γιατί, πριν από 3.000 χρόνια, ο Όμηρος θέλησε να διαπαιδαγωγήσει τους νέους κατά το πρότυπο αυτού του ήρωα με τα τόσο ανθρώπινα προσόντα και αρετές, όπως η πρακτική νοημοσύνη, η περιέργεια που τον οδηγεί να ανακαλύψει νέους ορίζοντες, η αποφασιστικότητα που φτάνει ως την ανθεκτικότητα, η ικανότητα να παραμένει πιστός στις αξίες του. «Αυτές οι ιδιότητες έχουν διαποτίσει τον ελληνικό λαό έως και σήμερα. Αυτές οι σημαντικές αρετές μάς είναι οικείες γιατί κατά κάποιον τρόπο τις μοιραζόμαστε μαζί σας. Είμαι βέβαιος πως το μέλλον μας επιφυλάσσει μια αγαστή συνεργασία για να υλοποιήσουμε από κοινού πολλά και φιλόδοξα έργα» σημείωσε.
Κλείνοντας επικαλέστηκε τους στίχους του Έλληνα ποιητή και νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη: «Το ταξίδι μοιάζει να μη χρειάζεται να τελειώσει ποτέ. Και είναι ευτυχές».

Πίσω απο τις λέξεις: 
Ελληνοποιείστε την Ευρώπη με την Ελληνική Μυθολογία Φιλοσοφία και τα Ομηρικά Έπη …..γιατί χανόμαστε

Συμφωνούμε κάτι από παραπάνω, είναι η μόνη λύση:

Η Ελληνοποίηση της Ευρώπης επιστροφή στην αγκαλιά του Ζήνοος Διός με νοσταλγία, τα φτερά του έρωτα και της επιθυμίας έμφρονος Ανθρώπου



Οι μυθολογικοί κύκλοι βιογεωχημικών στοιχείων, σε γεωπολιτικές ανατροπές
Όταν το Ζ, ο Ζευς, η Ζωή συναντά το Ν φτιάχνει την πρωτείνη της πρωταρχικής δομής
με την φωτιά του Πλούτωνος και το πρωταρχικό Πυρ του Ήφαιστου ακολουθώντας πιστά την εγγραφή
στα μυστικά μονοπάτια του DNA μαζί με τον αγγελιοφόρο ψυχοπομπό Ερμή το RNA.
Ζευς Ποσειδών Πλούτων τα τρία αδέρφια στη μεγάλη δημιουργία του κόσμου, όμορφο κόσμημα με μορφή και δομή.
Η όμορφη Ελληνική Μυθολογία, η ωραία γνώση, όμορφα μας τα εξηγεί με την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου ( αυτή που είχαν αρπάξει κάποτε οι Τρώες μαζί με τους θησαυρούς της Ελλάδος ) την Ωραία Ελένη, στην ώρα της και στη χώρα της, την Ελληνική γη.
Ωραία Ελένη, η δάδα λαμπάδα της Ελληνικής Μυθιστορίας

Ο κύκλος ( και η σφαίρα) είναι το σχήμα που επικρατεί στο σύμπαν των ουρανίων σωμάτων και των τροχιών τους, όπως και στο εσωτερικό των χημικών στοιχείων και των ηλεκτρονίων.

"Πάρε ένα κοχύλι απο το Αιγαίο και κρέμασε το ψηλά στο ουρανό, στην ακρόπολη του σύμπαντος
φλόγα υπερσυντέλικη, γνώση από φλοίσβο μυθολογικό.
 και μια θάλασσα πλατιά 
για να φτιάξεις την μεγάλη ενότητα……."



Έχετε μήνυμα από το Βέλγιο για την Ελλάδα του Περικλή και του Οδυσσέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου