Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Η χαμένη ουσία της Εξ-ουσίας

 

Μουσείο Ηρακλειδών. Φωτό Κλειώ



Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει φθάσει σε αδιέξοδο .
Εδώ στην Ελλάδα αυτό που μας συμβαίνει σαν έθνος δεν είναι η απώλεια του αρχαίου πολιτισμού αλλά η απώλεια της φλόγας που θα αναζωπυρώσει ένα νέο Ελληνικό πολιτισμό. Χράπη Στυλιανού "Ο δρόμος του ηγέτη"


Επιτακτική ανάγκη. Θέλουμε μία Πολιτεία Δικαίου με πλήρη διαχωρισμό εξουσιών.
Ο Θουκυδίδης χαρακτηρίζει με μια φράση τις πολιτικές εξουσίες ,όταν θέλει να χαρακτηρίσει μια πόλη ελεύθερη την αποκαλεί, αυτόνομο αυτόδικο αυτοτελή.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Τι είναι τα κόμματα;
Τα κόμματα είναι τα πιόνια της Ρωμαϊκής Συγκλήτου, τα άλογα που τα βάζει και τρέχουν στον ιππόδρομο και στην αρένα της πολιτικής ζωής του τόπου σε ένα σύγχρονο Κολοσσιαίο. 
Τα χρηματοδοτεί κιόλας, τα επιδοτεί, μερικά με extra Bonus και τα βάζει να τρέχουν και να ξεκατινιάζονται μεταξύ τους κατεβάζοντας το επίπεδο της πολιτικής του τόπου με σκοπό την εξουσία. Κουρδίζει τους εκάστοτε κομματάρχες, διαλέγει τους πιο ανόητους, τους πιο γελοίους, τους πιο διεφθαρμένους, τους πιο άχρηστους για να τους έχει του χεριού της και προσφέρει στο λαό άρτο και θεάματα χαμηλού επιπέδου μαζί με σύγχρονες τηλεταινίες και τηλεσειρές πολιτικής ορθότητος και θρησκευτικής αντινόησης.
Βρέξει χιονίσει, όποιο άλογο και να βγει στην κούρσα και όποιο κόμμα, η Ρωμαϊκή Σύγκλητος Στοά θα έχει κερδίσει σε ένα παιχνίδι στημένο και σικέ από την αρχή.

Τα κόμματα δεν εγγυώνται τη συμμετοχή στην άσκηση της εξουσίας, αλλά αντίθετα ενισχύουν την αρχομανία και τον επαγγελματισμό στην εξουσία προβάλλοντας τα ίδια πρόσωπα. Οι εκλογές δεν εγγυώνται τη συμμετοχή στην άσκηση της εξουσίας και εφαρμόζονται στον Κοινοβουλευτισμό, ακριβώς επειδή ο Κοινοβουλευτισμός είναι ολιγαρχικό πολίτευμα αρχομανία και τον επαγγελματισμό στην εξουσία προβάλλοντας τα ίδια πρόσωπα, υπογραμμίζει αξιοσημείωτα φανταστικά Κ. Καστοριάδης.

ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ
Πόσα κόμματα μπορεί να έχει μία χώρα των 10 εκατ. πόσους βολευτές, συμβούλους και παρατρεχαμένους πόσους προέδρους ανύπαρκτων οργανισμών, πόσα ιδρύματα χωρίς σκοπό και στόχο.
Τα κόμματα στην Ελλάδα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα συστηματικά και έγκριτα κόμματα παλαιάς κοπής που ανάγονται σε κάποιες δυναστείες και εναλλάσσονται εναλλάξ στον θρόνο και την εξουσία και, τα περιθωριακά κόμματα, που κινούνται σε ένα περιθώριο της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς, απλώς και μόνο για να καταλαμβάνουν ένα χώρο με αυστηρά οριοθετημένα και συγκεκριμένα τα ποσοστά τους και να θολώνουν τα νερά με την μελάνη και την σουπιά.
Φυσικά τα πάντα είναι πάντοτε υποκινούμενα από αριστερές δεξιές καπιταλιστικές κομμουνιστικές σοσιαλιστικές και φιλελεύθερες ιδεολογίες, όπως ήταν από την αρχή της Α΄ Ελληνικής Δημοκρατίας. Φιλορωσικά φιλογαλλικά φιλαμερικανικά φιλαγγλικά φιλογερμανικά φιλοπορτογαλλικά, φιλοκολομβιανά και λοιπά. 
Ποτέ  όμως δεν είναι φίλοι της Ελλάδος, της πατρίδας που τους ταίζει πάνω απο 100 χρόνια, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και κάνουν τα πάντα για αυτή. 
Οι διαφορές τους είναι για την εξουσία και όχι για την ουσία και για το καλό της χώρας και της πατρίδας και του λαού της. Τον λαό τον θυμούνται μόνο για να τον χειραγωγούν σαν πρόβατο και να τους ψηφίζει. Φυσικά όλα τα κόμματα έχουν καλές έως άριστες σχέσεις με την εκκλησία και την ορθοδοξία την καταχθόνια εξουσία, διαφορετικά δεν μπορούν να επιβιώσουν.



Κοντολογίς λοιπόν τι θα μπορούσαν να κάνουν τα κόμματα της Ελλάδος, εκτός από το αυτονόητο, να είναι φιλελληνικά;
Θα μπορούσαν να ανεξαρτοποιηθούν από τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο, πλήρως και πάσει θυσία.
Οι διαφορές τους να είναι επί της ουσίας και όχι για την εξουσία, και για το καλό της Ελλάδος και του λαού της. Δεν χρειαζόμαστε πολλά κόμματα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό που έχουμε, ούτε τόσο αριθμό βουλευτών.
Θα μπορούσαν να πάψουν να είναι τόσο ανθελληνικά, τόσο κοντόφθαλμα και να εκλέγουν καλύτερους αρχηγούς, όχι ανθρώπους πιόνια και μαριονέτες, σαν αυτούς που έχουν τώρα.
Η αντιπολίτευση να είναι ουσιαστική και να μην είναι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση
και να ανεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής και σκηνής του τόπου που είναι άθλιο.
Το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου φαίνεται από το επίπεδο των αρχηγών των κομμάτων, των οπαδών τους, των ταινιών των τηλεσειρών και των διαλόγων.


Τον Κοινοβουλευτισμό τον κατασκεύασαν οι Βρετανοί. Τον κατασκεύασαν στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την αγγλική μοναρχία. Οι Βρετανοί όμως μιμήθηκαν το αυτοκρατορικό πολίτευμα των Ρωμαίων και των Βυζαντινών και τη Δημοκρατία τη μιμήθηκαν επιφανειακά. Κυρίως σφετερίστηκαν το όνομά της, γιατί πάντα έδινε ελπίδες στους ανθρώπους. Ο Κοινοβουλευτισμός , μιμείται τη Δημοκρατία, σφετερίζεται βέβαια το όνομά της, αλλά και είναι το λιγότερο απομακρυσμένο από τη Δημοκρατία πολίτευμα. Δεν είναι Δημοκρατία αλλά μια ολιγαρχική πολιτειακή παραλλαγή. Στον Κοινοβουλευτισμό εξακολουθεί να υπάρχει ο αέναος αγώνας για την εξουσία, όπως γενικά σε κάθε ολιγαρχικό πολίτευμα.Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.




Μουσείο Ηρακλειδών Φωτό Κλειώ


Πολιτική και Εξουσία

Κάθε πολιτική δράση προϋποθέτει και μια πολιτική σκέψη.
Κάθε πολιτική σκέψη εμπεριέχει και μια σαφή γνώση.
Κάθε σαφής γνώση στηρίζεται σε μια θεωρία και πρακτική, καλή.
Δεν υπάρχει πράξη που να μην είναι πολιτική
σε ένα κόσμο αλληλεπίδρασης,

Ακόμη και οι αμέτοχοι,οι αδιάφοροι και χωρίς καμία γνώση , δούλοι του συστήματος και του θεού, και όχι, «πολίτες» του καθαρού ΝΟΥ, δρουν πολιτικά, αντιδρώντας και επιλέγοντας να είναι ΥΠΗΚΟΟΙ σε ένα σύστημα που τους χειραγωγεί, γιατί τους περιφρονεί βαθιά.
Για κάθε δράση υπάρχει και μια αντίδραση, αλλά, και για κάθε αντίδραση υπάρχει μια εξουσία που εκπορνεύεται και εκπορεύεται από κέντρα γνωστικά.
Όταν είναι σοφή, την λέμε πολιτική ΗΓΕΣΙΑ και περιέχει απαραιτήτως, την ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.

Μουσείο Ηρακλειδών Φωτό Κλειώ



Ο άνθρωπος, ως πολιτικό δίποδον ον, παρ΄όλο που έχει και «το ζώον» μέσα του, τη ζωώδη φύση γίνεται ΠΟΛΙΤΗΣ μέσα από την διαδικασία οργάνωσης μιας ΠΟΛΗΣ και την καλλιέργεια της πολιτικής αγωγής.
Η έξοδος από τα σπήλαια της παλαιολιθικής εποχής συνεπάγεται και την πρώτη δημιουργία οικισμού εγκαταλείποντας την ιδιότητα του περιφερόμενου νομάδα τροφοσυλλέκτη με όλα τα βασικά εργαλεία όπλα του, επιβιώνοντας στην άγρια φύση Δύσης και Ανατολής.
Η οργάνωση της ζωής σε μια πόλη κράτος έδωσε τη σειρά της σε μια ΠΟΛΗ ΧΩΡΑ ΕΘΝΟΣ.
Η λέξη ΕΘΝΟΣ είναι αρχαία ομηρική, χρησιμοποιείται τους τελευταίους αιώνες μετά την δημιουργία των Εθνών Κρατών με τη σημασία των ομόδελφων συμμετεχόντων πολιτών.
Το πολίτευμα και η ιεραρχία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την άσκηση εξουσίας σε ένα κράτος δικαίου ευνομίας ή βίας νοθείας και διαφθοράς με μεγάλη κατάχρηση εξουσίας.
Ο Περικλής στον επιτάφιο λόγο του ομιλεί για το είδος των πολιτών που δεν είναι αποδεκτοί σε μια πολιτεία ιδανική.
Αυτό σημαίνει πως ο πολίτης αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του, των λόγων του και συμμετέχει υποχρεωτικώς στα κοινά.
Δεν υπάρχει πράξη που να μην είναι «πολιτική» μέσα σε μια σύγχρονη χώρα κράτος.
Από το να ψηφίσεις ή να μη ψηφίσεις, από ποιο καρτέλ πολυεθνική θα ψωνίσεις και τι είδους κείμενο και φωτογραφία στο προφίλ σου θα αναρτήσεις είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.
Ακόμη και αν εσύ δεν ασχολείσαι, η κάθε είδους πολιτική ασχολείται μαζί σου και επηρεάζει την ζωή σου, εν γνώσει ή εν αγνοία σου.
Ο εκφυλισμός της κομματικής ληστείας και αρπαγής οδήγησε στην απαξίωση και της πολιτικής ζωής του τόπου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, στην οποία συνέβαλε και το χαμηλό επίπεδο της παιδείας και η έλλειψη καλλιέργειας επί των ουσιαστικών θεμάτων της κοινωνικής ανθρωπολογίας.
Τα σχολεία πια και τα πανεπιστήμια αντί να φτιάχνουν ΠΟΛΙΤΕΣ σωστούς με γνώσεις ΖΩΗΣ, βγάζουν αμόρφωτους ανθρώπους, άνεργους και χωρίς καμία ουσιαστική καλλιέργεια πνεύματος νου και ψυχής, παπαγάλους και δουλοπάροικους ολκής.


Οι περισσότεροι νέοι είναι ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,απογοητευμένοι από τα κόμματα και την αβιωσιμότητά τους, εγκαταλείπουν την συμμετοχή .
Αυτό σημαίνει πως αφήνουν την τύχη της χώρας και το μέλλον τους στον κάθε άρπαγα ληστή.
Η εξουσία ήταν μέχρι τώρα πρωτίστως θρησκευτική και ΑΝΤΙΝΟΙΚΗ. Ο εκάστοτε ανερχόμενος «πρόεδρος» θα επισκεφτεί πρώτα το βατικανό, το πατριαρχείο, και μετά των ΗΠΑ, την πολυεθνική συμμορία για να πάρει την «ευλογία». Κατόπιν σαν ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ θα ανοίγει πολλά μέτωπα για να διασπά την προσοχή του άνοου κοινού και με εντολές της ΣΚΙΑΣ και ενός spectre Φαντάσματος θα κυβερνά.


Ο καλός πολίτης κάνει και τον καλό ηγέτη και βοηθά στο να κυβερνηθεί μια Πολιτεία σωστά.

Είναι υπερήφανος, γενναίος ανδρείος αποφασιστικός καλλιεργημένος και κυρίως την Άμαξα του Εαυτού σαν Ηνίοχος αρμονικά κυβερνά.

Όσοι ενδιαφέρονται να είναι ΠΟΛΙΤΕΣ μιας όμορφης Πολιτείας, ας τα μελετήσουν προσεκτικά. Ο όχλος , ΟΧΛΟΣ παραμένει και τίποτα δεν καταλαβαίνει από όλα αυτά γιατί απουσιάζει η ουσία η ΦΑΙΑ.
Και φυσικά αναδείξουν τα Ομηρικά Έπη μαζί με όλη την ελληνική φιλολογία και φιλοσοφία ως τη   τη βασική διάπλαση εκπαίδευση και παιδεία των Ελληνοπαίδων και κοινό σημείο τόπο συνάντησης των Ελλήνων.





"Το παράπονο"
«Δώσε σε ένα άνθρωπο εξουσία και θα δεις τον πραγματικό του χαρακτήρα»
Η εξ -ουσία χωρίς ουσία σαν αθέμιστος ΚΥΚΛΩΠΑΣ:


Αυτοί οι άνθρωποι της εγωμανίας γίνονται πάντα μια εξουσία και την εξασκούν στην κατάχρηση της, είτε καταλήγουν στον πατέρα αφέντη, είτε στο τυπολάτρη διευθυντή , είτε στον βουλευτή, είτε στρατηγό τον σοβαροφανή, με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους ,και περισσή σπουδαιοφάνεια. Η ενέργεια στο σώμα τους δεν ρέει αρμονικά, όπως μας περιγράφει ο Όμηρος παραστατικά.

Φυσικά δεν διστάζουν να θυσιάσουν και τα  καλύτερα παιδιά για να μην αφήσουν την καρέκλα και το θρονί και ποτέ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους που τους ακολουθεί.

Το σκήπτρο της εξουσίας όπως και το δακτυλίδι της εξουσίας θέλουν τον σωστό άνθρωπο να κρατηθούν και να φορεθούν με δέρμα, ένδυμα ενδελεχούς γνώσης και αυτογνωσίας.
"Πριν αποκτήσουμε εξουσία πρέπει να αποκτήσουμε σοφία για να τη διαχειριστούμε καλά".

Το καινούργιο αίτημα  της Νέας Εποχής  που ανατέλλει είναι σοφή ηγεσία και ο σώφρων πολίτης οπλίτης συμμετέχων στην κυβερνητική ουσία.

Το καινούργιο σύνταγμα θα πρέπει να είναι αναρτημένο στα σχολεία στα δημόσια κτίρια και στα σπίτια απλό κατανοητό απ΄ όλους και όλοι να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και τις ευθύνες τους χωρίς μεσάζοντες δικολάβους και αμφίνομες δικονομίες για ένα ΜΕΛΛΟΝ της Ελλάδος λαμπρό και ας προετοιμασθούμε για πιο χαρμόσυνο γεγονός μιας ανθρώπινη ύπαρξης που είναι πάντα μαζί αγκαλιά με την αξιοπρέπεια και την τιμή.


....και πολύ αργήσαμε δεύτερη ζωή δεν έχει για κανέναν...

Η Δημοκρατία της Αλκίνοης Αρετής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου