Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Κινέζικο τσάι με λεμόνι





"Ένας αληθινός πολεμιστής, όπως και το τσάι, σε ζεστό νερό δείχνει πόσο δυνατός είναι." Κινέζικη παροιμία


Το συνέδριο του ΚΚΚ, που διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια, αναμένεται φέτος να ανανεώσει την ηγετική ομάδα της Κίνας εξασφαλίζοντας παράλληλα στον Σι Τζινπίνγκ μια νέα θητεία.
Στο συνέδριο σερβιρίστηκε   σε συντονισμένη χορογραφία μόνο τσάι, λιτά και σεμνά, και απαγορευόταν τα αναψυκτικά.

Ο Mr X

Ο Xi Jinping είναι ο μόνος ηγέτης του οποίου το κύπελλο αντικαθίσταται αντί να ξαναγεμίζει. 
Ένας συνοδός έφερνε στον Σι ένα επιπλέον φλιτζάνι, του έπαιρνε το παλιό του κύπελλο και έβαζε το νέο στο τραπέζι του. Ο λόγος για αυτό παραμένει άγνωστος.   
Επίσης έκανε σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και στον τρόπο που σερβίρεται το τσάι στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.
Το τσάι χρησιμεύει ως πολιτιστικός πρεσβευτής για την Κίνα ως ένα υγιεινό ποτό που προέρχεται από την Κίνα και είναι πλέον δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Η σχέση του Xi με το τσάι μπορεί να ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην επαρχία Fujian.
Το τσάι Tanyang Congou, το οποίο κέρδισε το χρυσό βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Παναμά-Ειρηνικού.


Ο Xi πρότεινε την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας τσαγιού με τοπικά χαρακτηριστικά μέσω της ταξινόμησης των φύλλων τσαγιού, της φύτευσης μεγάλης κλίμακας και της επιστημονικής διαχείρισης. Ηγήθηκε των προσπαθειών για τη βελτίωση των ποικιλιών τσαγιού και της ποιότητας των φύλλων τσαγιού.

Ο Xi χρησιμοποίησε επίσης το τσάι ως μεταφορά για να εισαγάγει τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό και να επεξηγήσει την κινεζική φιλοσοφία σε διπλωματικές περιπτώσεις.

Σε μια ομιλία που έκανε στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπριζ του Βελγίου, το 2014, είπε: «Η Κίνα αντιπροσωπεύει τον ανατολικό πολιτισμό με σημαντικό τρόπο, ενώ η Ευρώπη είναι η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Οι Κινέζοι λατρεύουν το τσάι και οι Βέλγοι λατρεύουν την μπύρα. Για μένα, ο μέτριος πότης τσαγιού και ο παθιασμένος λάτρης της μπύρας αντιπροσωπεύουν δύο τρόπους κατανόησης της ζωής και γνώσης του κόσμου, και τους βρίσκω εξίσου ανταποδοτικούς».

Ο Xi χρησιμοποίησε επίσης το τσάι ως μεταφορά για να εισαγάγει τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό και να επεξηγήσει την κινεζική φιλοσοφία σε διπλωματικές περιπτώσεις.

Τον Μάιο του 2020, ο Σι έστειλε μια επιστολή συγχαρητήρια για την πρώτη Διεθνή Ημέρα Τσαγιού, δηλώνοντας ότι η Κίνα, ως σημαντικός παραγωγός και καταναλωτής τσαγιού, θα εργαστεί για να εμβαθύνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές γύρω από το τσάι και να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή με το τσάι.


Το 2017, ο Economist τον ανακήρυξε ως τον πιο ισχυρό άνθρωπο στον κόσμο. Το 2018, το Forbes τον κατέταξε ως το πιο ισχυρό και ισχυρό άτομο στον κόσμο , αντικαθιστώντας τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε καταταχθεί έτσι για πέντε συνεχόμενα χρόνια. Πραγματιστής, σοβαρός, προσεκτικός, σκληρά εργαζόμενος, προσγειωμένος και χαμηλών τόνων». Ψύχραιμος στην επίλυση προβλημάτων και «φαινομενικά αδιάφορος για τα υψηλά αξιώματα» και την καλοπέραση
Στο όνομα Xi Jinping, Xi είναι το επώνυμο και Jinping είναι το όνομα.




 
Ο  Xi Jinping κατέφυγε στην ύπαιθρο σε ηλικία δεκαπέντε ετών στο χωριό Λιανγκτσιαχέ όπου έζησε για επτά χρόνια ως εργάτης σε φάρμα και έζησε σε ένα σπίτι-σπηλιά.Σύμφωνα με άτομα που τον ήξεραν, αυτή η εμπειρία τον έκανε να αποκτήσει γνώση των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν οι αγρότες.Μετά από λίγους μήνες το έσκασε για το Πεκίνο. 
Συνελήφθη όμως σε μια εκστρατεία που στόχο είχε τον εντοπισμό των λιποτακτών, και αφού μεταφέρθηκε αρχικά σε στρατόπεδο, επέστρεψε στο Λιανγκτσιαχέ. Από το 1975 έως το 1979, ο Σι σπούδασε χημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Τσινγκχου του Πεκίνου. 
Η ιδεολογία του Σι αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Κίνας.

Ο εντυπωσιακός κ. Xi (Σι), σεμνός διακριτικός, με άριστη γνώση της τέχνης του πολέμου και έχοντας εντρυφήσει στην πραγματεία του Σουν Τσου και του Σουν Μπιν, λαϊκός ηγέτης 2,5 δις Κινέζων και πρόεδρος Γενικός Γραμματέας 90 εκατομμυρίων μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Ταξιδεύει ελάχιστα μόνο για σοβαρό λόγο, καθόλου Happy Traveller, διπλωμάτης όπου χρειάζεται , σιωπηλός, στοχαστικός, μιλάει όταν χρειάζεται και λέει τα απαραίτητα χωρίς πολλές φανφάρες και κορώνες. Αυτάρκης απλός αυτοδημιούργητος, ουσιαστικός, ατσάλινος, αλλά όχι ατσαλάκωτος, ( έζησε σε ένα σπήλαιο επτά χρόνια χωρίς ηλεκτρικό, με το φως των κεριών) ήρεμος, αυτοκυριαρχούμενος, φιλοσοφημένος, ουσιαστικά μορφωμένος, δεν ζαλίζει τον τύπο με την προσωπική του ζωή, την γυναίκα του και το παιδί, ούτε με τα σκυλάκια του ούτε με τα γατάκια του, ούτε που πάει διακοπές και κάνει τα μπάνια του, δεν ξέρουμε τι τρώει και αν μαγειρεύει καλά τα κινέζικα φαγητά. Χωρίς συνοδεία από παπάδες και ιμάμηδες και προκλητικές πολυτέλειες, επιδείξεις αργόσχολων ανιαρών αρχηγίσκων.
Δεν προσεύχεται γονατιστός πιστός σε κανένα Άγιο και Θεό, ούτε τον καλοπιάνει, αλλά είναι πιστός στο κινεζικό όνειρο για το Έθνος της Κίνας με τον Δρόμο του Μεταξιού χερσαίο και θαλασσινό. Κάτοχος της Γνώσης του Δράκου και της Σκέψης του. Μπροστά του οι εκφυλισμένοι διεφθαρμένοι αχυράνθρωποι της Δύσης, Βασιλείς, Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί μοιάζουν αστείοι και γελοίες καρικατούρες σε παιγνίδι μαριονετών. Ποιος θα συγκριθεί μαζί του;
Ο Πρόεδρος Xi έχει υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή σε θέματα ασφάλειας καθώς και εξωτερικές υποθέσεις, προβάλλοντας μια πιο εθνικιστική και διεκδικητική Κίνα στην παγκόσμια σκηνή. Το πολιτικό του πρόγραμμα απαιτεί μια Κίνα πιο ενωμένη και πιο σίγουρη για το δικό της σύστημα αξιών και την πολιτική δομή της. Ξένοι αναλυτές και παρατηρητές έχουν πει συχνά ότι ο κύριος στόχος της εξωτερικής πολιτικής του Xi είναι να αποκαταστήσει τη θέση της Κίνας στην παγκόσμια σκηνή ως μεγάλη δύναμη .

Απευθυνόμενος σε μια περιφερειακή διάσκεψη στη Σαγκάη στις 21 Μαΐου 2014, κάλεσε τις ασιατικές χώρες να ενωθούν και να σφυρηλατήσουν έναν τρόπο από κοινού, αντί να εμπλακούν με τρίτες δυνάμεις, που θεωρούνται ως αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Τα θέματα στην Ασία πρέπει τελικά να ληφθούν από τους Ασιάτες. Τα προβλήματα της Ασίας πρέπει τελικά να επιλυθούν από τους Ασιάτες και η ασφάλεια της Ασίας πρέπει τελικά να προστατεύεται από τους Ασιάτες», είπε στη διάσκεψη.

Ο Σι έχει προωθήσει τη «διπλωματία των μεγάλων χωρών» δηλώνοντας ότι η Κίνα είναι ήδη μια «μεγάλη δύναμη» και απομακρύνεται από τους προηγούμενους Κινέζους ηγέτες που είχαν μια πιο προληπτική διπλωματία. Έχει υιοθετήσει μια γερακίσια στάση εξωτερικής πολιτικής που ονομάζεται « διπλωματία πολεμιστή του λύκου ( ΔΡΑΚΟΥ) », ενώ οι σκέψεις του για την εξωτερική πολιτική είναι συλλογικά γνωστές ως « Σκέψη Xi Jinping για τη διπλωματία ». Τον Μάρτιο του 2021, είπε ότι «η Ανατολή ανεβαίνει και η Δύση παρακμάζει»
Στυλ διακυβέρνησης
Γνωστός ως πολύ μυστικοπαθής ηγέτης, λίγα είναι γνωστά δημοσίως για το πώς ο Σι λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις ή πώς ήρθε στην εξουσία. Οι ομιλίες του Xi γενικά δημοσιεύονται μήνες ή χρόνια μετά την εκφώνησή τους. 
Ο Xi επίσης δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη Τύπου από τότε που έγινε ο πρωταρχικός ηγέτης, εκτός από σπάνιες κοινές συνεντεύξεις τύπου με ξένους ηγέτες. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Σι προτιμά τη μικροδιαχείριση στη διακυβέρνηση, σε αντίθεση με προηγούμενους ηγέτες όπως ο Χου Τζιντάο που άφησε λεπτομέρειες για τις σημαντικές πολιτικές σε κατώτερους αξιωματούχους. Τα Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Xinhua News Agency είπαν ότι ο Xi «εξετάζει προσωπικά κάθε σχέδιο σημαντικών εγγράφων πολιτικής» και «όλες οι αναφορές που του υποβλήθηκαν, ανεξάρτητα από το πόσο αργά το βράδυ, επιστράφηκαν με οδηγίες το επόμενο πρωί». Ο Σι ζήτησε από τους αξιωματούχους να ασκήσουν αυτοκριτική , η οποία, σύμφωνα με τους παρατηρητές, είναι για να φαίνονται λιγότερο διεφθαρμένοι και πιο δημοφιλής μεταξύ των ανθρώπων

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο Σι επισκέφτηκε το Γκουανγκντόνγκ στο πρώτο του ταξίδι έξω από το Πεκίνο από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του Κόμματος. Το κύριο θέμα του ταξιδιού ήταν να ζητήσει περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ενισχυμένο στρατό. Ο Σι επισκέφτηκε το άγαλμα του Ντενγκ Σιαοπίνγκ και το ταξίδι του περιγράφηκε ότι ακολουθεί τα βήματα του ταξιδιού του Ντενγκ στο νότο το 1992 , το οποίο έδωσε την ώθηση για περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα, αφού οι ηγέτες των συντηρητικών κομμάτων εμπόδισαν πολλές από τις μεταρρυθμίσεις του Ντενγκ μετά το 1989 . Διαδηλώσεις και σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν . Στο ταξίδι του, ο Σι υπαινίχθηκε με συνέπεια στο σύνθημά του, το «Κινεζικό Όνειρο». «Αυτό το όνειρο μπορούμε να πούμε ότι είναι το όνειρο ενός ισχυρού έθνους. Και για τον στρατό, είναι ένα όνειρο ενός ισχυρού στρατού», είπε ο Σι στους ναυτικούς. Το ταξίδι του Xi ήταν σημαντικό καθώς αποχώρησε από την καθιερωμένη σύμβαση για τις ταξιδιωτικές ρουτίνες των Κινέζων ηγετών με πολλούς τρόπους. Αντί να δειπνήσουν έξω, ο Σι και η συνοδεία του έφαγαν κανονικό μπουφέ ξενοδοχείου. Ταξίδεψε με ένα μεγάλο φορτηγό με τους συναδέλφους του και όχι με ένα στόλο λιμουζινών και δεν περιόρισε την κυκλοφορία στα σημεία του αυτοκινητόδρομου που ταξίδευε.

Ο Σι εξελέγη πρόεδρος στις 14 Μαρτίου 2013, σε ψηφοφορία επιβεβαίωσης από το 12ο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο στο Πεκίνο. Έλαβε 2.952 υπέρ, μία ψήφο κατά και τρεις αποχές
Ο Σι υποσχέθηκε να πατάξει τη διαφθορά σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη του στην εξουσία στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος. 
Στην εναρκτήρια ομιλία του ως γενικός γραμματέας, ο Σι ανέφερε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς ήταν μια από τις πιο σκληρές προκλήσεις για το κόμμα. Λίγους μήνες μετά τη θητεία του, ο Xi περιέγραψε τον Κανονισμό των οκτώ σημείων , απαριθμώντας κανόνες που αποσκοπούν στον περιορισμό της διαφθοράς και της σπατάλης κατά τη διάρκεια των επίσημων κομματικών εργασιών. στόχευε σε αυστηρότερη πειθαρχία στη συμπεριφορά των στελεχών του κόμματος. 
Yποσχέθηκε επίσης να ξεριζώσει «τίγρεις και μύγες», δηλαδή υψηλόβαθμους αξιωματούχους και απλούς κομματικούς λειτουργούς.
Τα τελευταία χρόνια, κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες του ΚΚΚ, όπως ο Σι, εστίασαν στην αποκατάσταση αρχαίων κινεζικών φιλοσοφικών μορφών όπως ο Χαν Φέι στο κύριο ρεύμα της κινεζικής σκέψης παράλληλα με τον Κομφουκιανισμό .
 Σε μια συνάντηση με άλλους αξιωματούχους το 2013, ανέφερε τα λόγια του Κομφούκιου , λέγοντας ότι «αυτός που κυβερνά με την αρετή είναι σαν το Πολικό Αστέρι, διατηρεί τη θέση του και το πλήθος των αστεριών αποτίει φόρο τιμής». 
Ενώ επισκέφθηκε τη Σαντόνγκ , τη γενέτειρα του Κομφούκιου, τον Νοέμβριο, είπε στους μελετητές ότι ο δυτικός κόσμος «υπό κρίση εμπιστοσύνης» και ότι το ΚΚΚ υπήρξε «ο πιστός κληρονόμος και υποστηρικτής της εξαιρετικής παραδοσιακής κουλτούρας της Κίνας ».

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, η ηγεσία του Xi έχει χαρακτηριστεί από την αναβίωση της αρχαίας πολιτικής φιλοσοφίας Legalism . Ο Xi έχει υποστηρίξει επιπλέον τον νεοκομφουκιανό φιλόσοφο Wang Yangming , λέγοντας στους τοπικούς ηγέτες να τον προωθήσουν. 

Ο Xi  φρόντισε επίσης σε μια αναβίωση του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού, αποσπώντας το μονοπάτι του ΚΚΚ, το οποίο του είχε συχνά επιτεθεί. Έχει αποκαλέσει τον παραδοσιακό πολιτισμό την «ψυχή» του έθνους και το «θεμέλιο» του πολιτισμού του ΚΚΚ. Το Hanfu , το παραδοσιακό φόρεμα των Χαν Κινέζων, έχει δει μια αναβίωση κάτω από αυτόν, που συνδέεται με την αναβίωση του παραδοσιακού πολιτισμού.
Ο Σι έχει πει ότι «μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να σώσει την Κίνα».  και  ότι ο σοσιαλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά είναι ο «μόνος σωστός δρόμος για την πραγματοποίηση της εθνικής αναζωογόνησης».

Xi από την πρώτη του ομιλία ως αρχηγός του κόμματος , το 2012: «Η λαχτάρα των ανθρώπων για μια καλή και όμορφη ζωή είναι ο στόχος για τον οποίο πρέπει να αγωνιστούμε».







 Εν τω μεταξύ 30 εκατομμύρια Κινέζοι θα βρίσκονται υπό πλήρη ή μερικό αποκλεισμό από τον κορονοϊό. 
Οι αγοραστές ακινήτων σε όλη τη χώρα βρίσκονται "στα οδοφράγματα", καθώς οι κατασκευαστικές εταιρείες αδυνατούν να ολοκληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Μία σπάνια εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Κίνα κάνει το γύρο του κόσμου, με το μοναχικό διαδηλωτή να γίνεται «ήρωας» για τους πολίτες και να δαιμονοποιείται παράλληλα απο το καθεστώς. Ζήτησε την παραίτηση του Σι Τζινπίνγκ και κατήγγειλε τα αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού




Ο μοναχικός διαδηλωτής

Με εκατό κανονιοβολισμούς και μια πομπώδη παρέλαση με δεκάδες χιλιάδες πολίτες και στρατιωτικούς, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα γιόρτασε την εκατονταετηρίδα του στην πλατεία Τιενανμέν το καλοκαίρι του 2021. 

Ο Σι ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι ο "στόχος του αγώνα των πρώτων εκατό ετών" είχε εκπληρωθεί: Η οικοδόμηση μιας κοινωνίας με "μέτρια ευημερία στο κινεζικό έδαφος" και η "ιστορική λύση του προβλήματος της απόλυτης φτώχειας".

 18ο Συνέδριο του Κόμματος το 2012, (κάποιοι πίστευαν ότι μπορεί να ήταν το τελευταίο), όταν  ο Σι ανέλαβε τα καθήκοντά του εκείνη την εποχή, ήταν επικεφαλής ενός αναστατωμένου Κ.Κ. που ήταν γεμάτο διαφθορά και απειλούνταν με αποσύνθεση.

Περίμεναν κάποιο που θα καταπολεμούσε τη διαφθορά, επιθυμούσαν οι Κινέζοι, που θα ένωνε το κόμμα και θα εδραίωνε την εξουσία του, ονειρεύονταν οι σύντροφοι του.



Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, οι οποίοι κατέστησαν δυνατή τη ραγδαία οικονομική άνοδο της Κίνας χαλαρώνοντας επίσης τον έλεγχο του Κόμματος στην οικονομία και την κοινωνία, ο Σι έχει δεσμευτεί για τον απόλυτο έλεγχο του Κόμματος σε όλες τις σφαίρες της ζωής.

Η Κίνα πρέπει να λάβει "βαθιά" διδάγματα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, προειδοποίησε. 

Ο βαθμός στον οποίο το Κόμμα ανησυχούσε για την απώλεια της εξουσίας εκείνη την εποχή φαίνεται από το υποχρεωτικό διάβασμα που λέγεται ότι υπήρχε για τα ηγετικά στελέχη εκείνη την εποχή:

 Το έργο του Alexis de Tocqueville "L' Ancien Régime et la Révolution" (σ.σ. "Το αρχαίο καθεστώς και η επανάσταση, Αλέξις Τοκβιλ) σχετικά με τα αίτια της Γαλλικής Επανάστασης, η οποία έριξε το απολυταρχικό καθεστώς.


Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Σι Τζινπίνγκ, τότε ακόμη αντιπρόεδρος, βρίσκεται στο ξενοδοχείο Marriott Wardman Park στην Ουάσινγκτον. Καλεσμένος από τον Τζο Μπάιντεν, τότε επίσης αντιπρόεδρο, πραγματοποιεί περιοδεία στις ΗΠΑ με αντιπροσωπεία. Μπροστά στα μέλη του Οικονομικού Συμβουλίου ΗΠΑ-Κίνας, ο Σι λέει από τη σκηνή: "Μόλις ανοίξει, η πόρτα των τοπικών ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δεν μπορεί να κλείσει από καμία δύναμη. Αντιθέτως, θα ανοίγει όλο και πιο πολύ". Μεταξύ άλλων, ζητά περισσότερες εξαγωγές τεχνολογίας από τις ΗΠΑ προς την Κίνα.

Το Marriott Wardman Park είναι κλειστό από το 2020. Το ίδιο και οι πόρτες των ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ σε κάποιο βαθμό. Οι ΗΠΑ επέκτειναν τον απαγορευμένο κατάλογο των εξαγωγών τεχνολογίας. Και τέσσερις ημέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος στο Πεκίνο, ο Μπάιντεν ρίχνει δημοσίως το γάντι στο Πεκίνο.

Οι δύο αντίπαλες μεγάλες δυνάμεις βρίσκονται σε συγκρουσιακή πορεία, λέει ο πολιτικός σύμβουλος Σκοτ Κένεντι. Τόσο στο Πεκίνο όσο και στην Ουάσιγκτον υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτό είναι αναπόφευκτο. 

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι λίγο πιο προσεκτικός, μιλώντας για μια αναγκαία "διαφοροποίηση". Ο Σολτς θα ταξιδέψει πιθανότατα στην Κίνα με επιχειρηματική αντιπροσωπεία τον Νοέμβριο, πριν από τη συνάντηση των ηγετών της G20 στο Μπαλί στα μέσα Νοεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας τόσο σύντομα μετά το συνέδριο του κόμματος δεν είναι αδιαμφισβήτητη στο Βερολίνο. Μοιάζει πολύ με "business as usual" στην πολιτική της Γερμανίας για την Κίνα. Υψηλόβαθμοι κύκλοι στο Βερολίνο είναι πεπεισμένοι ότι το Πεκίνο θα είναι πιο επιθετικό πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά στην τρίτη θητεία του Σι από ό,τι πριν.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο εθνικισμός που τροφοδοτείται από το Κ.Κ. χρησιμεύει επίσης για να αποσπάσει την προσοχή από τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα στο εσωτερικό. 

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η αυξανόμενη αντιπαράθεση με τη Δύση και η αυξανόμενη αποδέσμευση επιδεινώνουν τα προβλήματα της κινεζικής οικονομίας.


Τον Μάιο του 2020, ο Σι έστειλε μια επιστολή συγχαρητήρια για την πρώτη Διεθνή Ημέρα Τσαγιού, δηλώνοντας ότι η Κίνα, ως σημαντικός παραγωγός και καταναλωτής τσαγιού, θα εργαστεί για να εμβαθύνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές γύρω από το τσάι και να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή με το τσάι.

…από τον Δρόμο του Δράκου,     από τον κ. Xi στον κ. Ψι...... ένα φλυτζάνι τσαι δρόμος

τι ρόφημα θα μας σερβίρει ο Mr Ψ την τρέχουσα διχιλιετία;;;;;;

"Κρασί παλιό και λάδι νιό." Ελληνική παροιμία


"My Friend The Wind My friend the wind will come from the hills When dawn will rise, he'll wake me again My friend the wind will tell me a secret He shares with me, he shares with me"





Η Τέχνη του Δράκου
Ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου ο κ. Xi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου