Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Πισίνες, καμπινέδες και ψηφοφόροι

 

....Την εποχή των εκλογών


"Η αργία εγέννησε την πενίαν.Η πενία έτεκεν την πείναν.Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου" Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Εκεί που έκανα αμέριμνη βουτιές στην ταπεινή μου πισίνα ,που την έχτισα πετραδάκι πετραδάκι με την δουλειά μου συνειδητοποίησα ότι σε ένα μήνα έχουμε εκλογές.
Ερχονται εκλογές και έχουν βγεί παγανιά όλοι οι πολιτευτάδες μικρέμποροι, λαδέμποροι να ξαναπουλήσουν το σκάρτο εμπόρευμα τους με επιδόματα πενίας στους εξαθλιωμένους υποτελείς των πολυχρονεμένων αρχόντων με τα παλάτια , τα 10 μπανια ,τα γήπεδα γκολφ και τις μεγάλες πισίνες
Κόμματα διαπλεκόμενων που μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια , που μετακινούνται με μεγάλη άνεση από την γαλάζια στρούγκα στην κόκκινη , στην ρόζ, στην πράσινη στην μαύρη και καλούν το κοπάδι για άλλη μια φορά , σε μία κατ' επίφαση δημοκρατία , που έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Μία ολιγαρχία-οικογενειοκρατία κυβερνάει εδώ και δεκαετίες αυτόν τον τόπο. Η δημοκρατία τους ,γεννάει και θρέφει την ανισότητα, την αδικία τη διαπλοκή, τη φτώχεια, τη βία και την πνευματική ένδεια.
Ευτυχώς γλυτώσαμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις στις πλατείες, τις πλαστικές σημαιούλες να ανεμίζουν, την οχλαγωγία, τα κορναρίσματα. Τώρα μαζεύονται στα καφενεία γιατί με το ζόρι μαζεύονται τα ψηφαλάκια, γιατί οι νέοι δεν θέλουν ούτε να τους βλέπουν ούτε να τους ακούνε,
Εξάλλου οι περισσότεροι έχουν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους και έχουν μετακομίσει σε άλλον πλανήτη.
Οσο για τους συνταξιούχους , πόσοι έχουν απομείνει;;;έχουν αποδημήσει στον παράδεισο που τους τάξανε. Αλλωστε πολλές φορές το έχουν ευχηθεί ξεδιάντροπα κάτι τελειωμένοι υπουργοί, ότι με αυτό τον τρόπο θα λύσουν το συνταξιοδοτικό. Τι έχει απομείνει τρείς και ο κούκος.
Ολα τα κόμματα μεγάλα και μικρά και αποκόμματα είναι χρεωκοπημένα κυριολεκτικά και μεταφορικά,  έχουν κουράσει απίστευτα την κοινωνία δεν εμπνέουν κανέναν σεβασμό , γιατί δεν έχουν ούτε όραμα ούτε στόχο ούτε προοπτική και πάνω απ' όλα δεν έχουν αγάπη για αυτόν τον τόπο που τον ρήμαξαν τον ξεπούλησαν και τον ξεζούμιζαν.
Τι απομένει;;;; να αυτοκαταργηθούν. Ετσι και αλλιώς έχουν αρχίσει να αλληλοτρώγονται μέχρι τελικής πτώσης.
Και επειδή κάτι πρέπει να ψηφίσουμε αποφάσισα να ψηφίσω με πρώτο κριτήριο τις πισίνες .
Ποιός έχει την πιο χλιδάτη , δεύτερο κριτήριο τους καμπινέδες ποιός έχεις τους πιο πολλούς και τρίτο κριτήριο η τοποθεσία. Τι να διαλέξω Σούνιο, Λαγονήσι, κυκλαδίτικα νησιά.... Κόκκινη πλατεία να προσκυνήσω το μαυσωλείο του Φαραώ Λένιν........ μπα μάλλον θα πεταχτώ μέχρι το Παρίσι...

"Στον σκοταδισμό η  πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο" Αλμπέρτ Καμύ



 





Η Ελλάδα στο στόμα του λύκου-δράκου
Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε , απο τους γιδοβοσκούς ,βελάζοντας.

Ένας άγονος λαός που τρέχει στα γήπεδα και ουρλιάζει. Ένας λαός που τρέχει στις εκκλησίες και προσκυνάει γονατιστός άγονους πατριάρχες. Ένας λαός που εξορίζει τα παιδιά του και τα σκοτώνει. Ένας λαός που σέρνεται στα πορνεία και στα μπαρ και εκλιπαρεί για την δόση του.
 Ένας λαός που βγάζει γελοίες σέλφι φωτό στα social media μαζί με τα κεφτεδάκια συνταγές μαγειρικής και τα κατοικίδιά του και ψηφίζει τους χειρότερους να τον κυβερνούν….. τους ίδιους και τους ίδιους.
 Ένας λαός που έχει πρωθυπουργό τον πατέρα και τον γιο, υπουργό την αδελφή και το ανεψιό δήμαρχο και τους κουμπάρους σε όλες τις θέσεις κλειδιά της εξουσίας.
Αυτός «ο λαός» έχει τους κυβερνήτες που του αξίζουν και τη μοίρα που του αξίζει και είναι συνένοχος στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας του σε μια κοινωνία που βαριά νοσεί. 
Ναι, είναι στου λύκου και του δράκου και δεν είναι αμνός ούτε αρνί, είναι γεωσκώληξ και η πολυεθνική μπότα θα τον λιώσει και θα τον καταπιεί.

Μία λύση υπάρχει να γίνει από σκουλήκι να γίνει πεταλούδα , ο Πεταλούδας και να αναζητήσει την Ελευθερία του με της αυξημένης Αντίληψης….. τα Φτερά.



Χορεύοντας με τους λύκους

4  λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για την λύση των προβλημάτων τους.

Τι να κάνει ο αμνός εκτός απο το να βελάζει;;;;;;;;;

Μέγα αναδύεται το ερώτημα των ημερών και ο προβληματισμός:
Τι να ψηφίσω; Μέσα σε όλο αυτό το παράλογο, άνευ νοήματος, πλήθος των υποψηφίων.
Στην Ελλάδα της συνεχούς κρίσης, όλοι είναι υποψήφιοι για να την σώσουν, όταν δεν μαγειρεύουν, δεν τραγουδάνε στα ριάλιτι, δεν πηγαίνουν στα γήπεδα, στην εκκλησία, στις επιχορηγούμενες ΜΚΟ στα καφενεία και δεν τα σπάνε με μανία.
Τι να ψηφίσω;
Μέσα σε αυτό τον ευτελισμό της πολιτικής του τόπου.
Μέσα σε όλο αυτό το παγκόσμιο σκηνικό της φτώχειας και της οικονομικής κατάρρευσης ενός αποτυχημένου συστήματος.
Σίγουρα η αποχή δεν είναι λύση, ούτε η αδιαφορία για ευνόητους λόγους.
Πρέπει να είμαστε μέρος της αλληλεπίδρασης ως κοινωνικά και πολιτικά όντα αφού μας επηρεάζει και διαμορφώνει την πραγματικότητα μας.
Ας το κάνουμε λοιπόν όσο καλύτερα μπορούμε με βάση τη λογική και την αρμονία. Την ισορροπία του οικοσυστήματος.
Το πρώτο που προέχει είναι η αυτογνωσία και η ευφυΐα, ακόμη καλύτερα και η σοφία, έστω και κάποια ψήγματα.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι είμαστε. Αν είμαστε αμνοί δεν μπορούμε να ψηφίσουμε λύκους για τα δικαιώματα μας, ούτε τον βοσκό. Είναι  θανάσιμο κουτό.
Το δεύτερο είναι να αποφύγουμε το κοντόφθαλμο συμφέρον. Για λίγα ψίχουλα σύνταξης και για μια θεσούλα καμαρότου στον δημόσιο δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις το δικαίωμα σε ανθρώπους να οδηγήσουν ένα πλοίο σε μια δύσκολη πορεία. 

Ανθρώπους που έχουν παραδεχτεί ανερυθρίαστα πως δεν ήξεραν να οδηγούν πλοίο και δεν ξεκολλούν από την καρέκλα της εξουσίας αρπαγμένοι με νύχια και με δόντια και με ισχυρή φρουρά να τους φρουρεί.
Σε αυτό το πλοίο, φίλε μου, αν ο καπετάνιος δεν γνωρίζει, ούτε τη διαδρομή, ούτε τους υφάλους, όλο το πλήρωμα θα βυθιστεί μαζί με τους καμαρότους και τις καμαριέρες που έχουν πάρει προεκλογικά πουρμπουάρ …και θα είσαι και θα είμαστε μέσα μαζί.
Το τρίτο πράγμα και το πιο σημαντικό είναι να μελετήσεις προσεκτικά το βιογραφικό, σε όλες τις περιπτώσεις υποψηφίων.
Να δεις το βιογραφικό των ανθρώπων που ζητούν τη ψήφο σου. Αυτό που λένε καταθέτουν οι ίδιοι , δεν χρειάζεται να παριστάνεις τον Σέρλοκ Χομς για να βγάλεις συμπεράσματα, αν διαθέτεις ψήγματα ευφυίας. Ας δεν διαθέτεις, κανείς δεν μπορεί να σε σώσει από την βλακεία και αυτό σου αξίζει.
Δες λοιπόν, τι έχουν σπουδάσει, αν έχουν σπουδάσει και πως, ποια πτέρυγα έχει πληρώσει ο ντάντυ Godfather για πάρουν πτυχίο και να κάνουν μεταπτυχιακό, αν το πτυχίο είναι πλαστό. 

Όχι, πως χρειάζεται απαραίτητα. Ο Κολοκοτρώνης δεν είχε κανένα πτυχίο, είχε όμως ψυχή και δεν ήτανε απατεώνας να δηλώνει στοιχεία ψευδή. Οι πιο πολλοί, επειδή δεν τολμούν να γράψουν και τελείως ψέματα θα δεις λένε «σπούδασα» και όχι αποφοίτησα, δηλ, απλώς περάσανε και αν, βόλτα σε κανένα σεμινάριο. 

Άλλο σπουδάζω, και άλλο τελειώνω ένα πανεπιστήμιο, αποφοιτώ ή μια σχολή.
Δες τα περιουσιακά τους στοιχεία, κρυφά και φανερά, το πόθεν έσχες και πως τα απέκτησαν. Επίσης, δες και τα χρέη τους, τα δάνεια τους, τι χρωστάνε και σε ποιους.
Και φυσικά, αν πιστεύεις πως άνθρωποι που έχουν αποκτήσει περιουσία με τόσο αδιαφανή τρόπο και χρωστάνε της (Μιχαλούς) μπορούν να κάνουν κάτι για σένα και την Ελλάδα, ψήφισε τους, αυτοί σου αξίζουν.
Δες ακόμη, σε τι έχουν δουλέψει και που έχουν εργαστεί και πως έχουν αποκτήσει έντιμα μία δραχμή. Όχι αόριστα «εργάστηκα σε εταιρίες » σε ποια συγκεκριμένη εταιρία; Πως ζει; Με ποιο εισόδημα;
Δες τη διαδρομή, την πορεία. Τι έχει κάνει τι έχει πει. Πόσο αξιόπιστος είναι. Που είναι μέλος. Αρκετοί είναι μέλη σε συλλόγους και άλλα ιδρύματα συναφή, απειράριθμα. Άλλοι είναι μέλη και «πρόεδροι» σε συλλόγους «μαϊμού».
Κατανοείς πως ο χρόνος δεν φθάνει ούτε για ένα το πολύ, τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση εξωτερική. Σε όσα περισσότερα κλαμπ και λέσχες είναι μέλος κάποιος, τόσο μεγαλύτερη σχέση έχει με τη διαφθορά και την διαπλοκή, ειδικά, αν έχει βραβευθεί. Αν είναι και η εκκλησία κοντά η φιλανθρωπική, είναι βέβαιον. Ειδικά οι φιλανθρωπίες ελεημοσύνες είναι ένδειξη σχεδόν απόδειξη μεγάλης εγκληματικότητας και παρανομίας.
Κατόπιν δες πόσες κολοτούμπες έχει κάνει ο υποψήφιος, σε πόσα κόμματα έχει τρέξει για βολευτεί και θα καταλάβεις πόσο αναξιόπιστος είναι και ποιος τον χρηματοδοτεί.
Στα συλλογικά προβλήματα δεν υπάρχουν προσωπικές λύσεις.
Αυτό είναι σωστό, όμως άνθρωποι που δεν έχουν λύσει τα προσωπικά τους προβλήματα πως θα λύσουν τα συλλογικά;
Απλώς θέλουν να λύσουν το προσωπικό τους πρόβλημα μέσα από το συλλογικό, εις βάρος μας, όχι για χάρη της συλλογικότητος.
Ένα μεγάλο συλλογικό πρόβλημα είναι το Εθνικό και εδώ έχουμε την Σκύλλα και την Χάρυβδη και στη μέση η άβυσσος να καραδοκεί,
Τους απάτριδες εθνομηδενιστές αριστερής αποκλίσεως με τα ανοικτά σύνορα «μπάτε σκύλοι και αλέστε και αλεστικό μη δίνετε» πράγμα καθόλου λογικό, και από την άλλη τους υπερεθνικιστές, δεξιάς κλίσεως, ειδικά τους «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», πράγμα πολύ υποκριτικό.
Στη μέση ένα μείγμα φιλελευθερισμού ανούσιου αχρωματισμού.
Συμπερασματικά θα λέγαμε πως είναι πολύ δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα τι να ψηφίσω και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε ένα παιγνίδι «σικέ» στημένο, αλλά θα πρέπει να ψάξουμε για αυτές, για τις μη χειρότερες, ως βέλτιστες.
Όταν ψηφίζουν 4 λύκοι και ένα πρόβατο, το «έξυπνο πρόβατο» θα ψηφίσει με τρόπο που οι λύκοι να φαγωθούν μεταξύ τους καθώς και οι συμμορίες που το διοικούν.
Τον δε βοσκό και καλόν ποιμένα να τον αποχαιρετίσει με ένα τραγουδάκι για τον Αετό.


"Φωνάζουν οι κλέφτες" Ελληνική ταινία

Λία: Δεν ξέρεις τι θα μπει κομπίνα; Κοίτα φίλε μου, ζει στην Ελλάδα και δεν ξέρει τι θα πει κομπίνα. Α, εσύ είσαι τελείως αστοιχείωτος. Στουρνάρι! Κομπίνα, παιδί μου, θα πει πολιτική. Να μαλακώσεις εσύ, να μαλακώσει ο άλλος, να τη βολέψουμε.

Τιμολέων: Πώς να τη βολέψουμε;

Λία: Να τα... μπουρδουκλώσουμε, βρε παιδάκι μου.  Πές τα και λίγο φλού. Μαλάκωσε λίγο με τις ιδέες σου. Κράτα κι εσύ μια πισινή.
Πισινή θα πει πολιτική. Σήμερα  όλοι κρατούν μία πισινή  . Είναι, πώς να το πω, η εποχή των... πισινών!».


Δημοκρατία και Δικαιοσύνη
Εκλογές Τι να ψηφίσω

1 σχόλιο:

  1. Ελλάδα, η χώρα της πισίνας
    ε χώρα της πισίνας εξελίσσεται πλέον η Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρειών του κλάδου, ξεπερνούν τις 100.000 οι πισίνες σε όλη τη χώρα, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο κατασκευάστηκαν 6.000 καινούργιες.
    Παρά τα 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, οι «παραλίες» στις αυλές κερδίζουν έδαφος, ακόμη και σε απόσταση αναπνοής από τις αμμουδιές.

    «Έχουμε τη δεύτερη πιο δυναμική αγορά στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία. Η διαφορά ωστόσο είναι ότι καμία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν διαθέτει το μήκος της ακτογραμμής και τις αναρίθμητες παραλίες των νησιών της Ελλάδας»
    https://www.tanea.gr/2007/02/24/greece/ellada-i-xwra-tis-pisinas/

    ΑπάντησηΔιαγραφή