Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Νοτόθεν




"Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" 1940 Rene Magritte ΜΟΥΣΕΙΟ MAGRITTE ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΧΑΡΑΖΕΙ η μέρα της επιστροφής στην ΟΜΟΡΦΙΑ και την ΑΘΩΟΤΗΤΑ, πίσω από την ανταριασμένη αχλήν, και ο Νέος Ανθρωπος βγαίνοντας απο το σπήλαιο της λήθης θα προχωρήσει συνειδητά πλέον, συνθέτοντας την ζωή του απο την αρχή, σύμφωνα με τον ΗΡΑΚΛΕΙΤΙΚΌ ΝΌΜΟ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ.
Η άγνοια δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τους ανθρώπους γιατί η ανθρωπότητα έχει επιτέλους ενηλικιωθεί και η Γνώση έχει δοθεί.
Πέρασαν αιώνες με προσπάθειες, λάθη, αγώνες, οδύνη και πισωγυρίσματα.
Ο άνθρωπος πρέπει να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει πραγματικά, την κληρονομιά του.
ή όλοι θα ζήσουμε καλά ή κανένας.!
Δεν υπάρχουν πιά ,άλλα περιθώρια για κανέναν…
Ο δρόμος για την μεγάλη ανατροπή στο επίπεδο αντίληψης, περνάει μέσα από ένα μονοπάτι με… καρδιά!!!
ΤΟ ΚΛΕΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΝΟΤΟΘΕΝ ΕΝΟΣ ΓΥΡΙΣΜΟΥ!


Ο Νόμος της Εναντιοδρομίας του Ηράκλειτου που μπορεί να θεραπεύσει τη Δυσαρμονία που βασιλευει στην ψυχή του ανθρώπου αλλά και κατά συνέπεια στην Κοινωνία.
Για τον Jung, ο Νόμος της Εναντιοδρομίας είναι ο πιο σοφός ψυχολογικός νόμος, αφού εξυπηρετεί την πορεία του ανθρώπου προς την αυτοπραγμάτωσή του, μέσα από τον επαναπροσδιορισμό και την εκ νέου νοηματοδότηση της ζωής του. Σύμφωνα με το Νόμο της Εναντιοδρομίας, όταν μία ενεργειακή ροή, ένα ψυχικό δυναμικό αναπτυχθεί μονομερώς και παγιωθεί ως τρόπος ή στάση ζωής – χωρίς τη συμπλήρωση του αντιθέτου του- θα φτάσει στο ανώτατο σημείο ανάπτυξης και εκδήλωσης και μετά θα ακολουθήσει μία διαμετρικά αντίθετη πορεία από την αρχική, για να μπορέσει η εκδηλωθείσα ψυχική ενέργεια να συμπεριλάβει και να αφομοιώσει το αντίθετό της
 Κάθε ενέργεια έχει πάντα δύο πόλους και σκοπός  της Εναντιοδρομίας είναι η ισορροπία των δύο αυτών αντίθετων πόλων, και μπορεί να εκδηλωθεί και σε κοινωνικό επίπεδο, σε σημαντικές ιστορικές μεγάλες αλλαγές, πέραν του ατομικού γίγνεσθαι.
Αν  η κυρίαρχη τάση σε μια κοινωνία , είναι η τάση προς  με τη μορφή του πλουτισμού και μιας στείρας συναισθηματικά- τεχνολογικής εξέλιξης, τότε η Εναντιοδρομία θα εκδηλωθεί ως μια παράλογη, ασυνείδητη, μαζική καταστροφή, ως μοναξιά, απομόνωση και απειλή για την ασφάλεια του πολιτισμού και τη λειτουργία της κοινωνίας. 

 Ο Jung είχε πεί πως σε κοινωνικό επίπεδο η Εναντιοδρομία μπορεί να προσλάβει μια τόσο βίαιη και απειλητική μορφή έκφρασης, ώστε να μπορέσει να αφυπνίσει όσο το δυνατό περισσότερες συνειδήσεις. Μπορεί να πάρει ακόμα και την μορφή ενός πολέμου-«ο πόλεμος είναι ο πατέρας των πάντων» είχε πεί ο Ηράκλειτος. Από τον πόλεμο ξεκινούν όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου