Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Το Νού σου στo παιδί






Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟ..... ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ .... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΝΙΑΥΤΟΥ!!!


"Υπερασπίσου το παιδί
Γιατί αν γλιτώσει το παιδί
Υπάρχει ελπίδα" 

Το παιδί και το μυαλό είναι πάντα ο στόχος της διεφθαρμένης εξουσίας

….. τρια κλικ αριστερά και δεξιά της μεγάλης διαφθοράς και φαυλοκρατίας


Η εξουσία θυσιάζει πάντα και τους πάντες αρκεί να παραμείνει στον θρόνο την καρέκλα και την εξουσία. Όπως ένας πίθηκος ποτέ δεν αφήνει την μπανάνα και το βάζο. Κάνει θυσίες και μιλάει για θυσίες συνεχώς. Ποτέ όμως δεν θυσιάζει την καρέκλα και τον θρόνο της από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι στο γονίδιο του πιθήκου.Θυσιάζει τα παιδιά αρσενικά και θηλυκά ( τώρα τα έχει κάνει άφυλα ) γιατί φοβάται μην πάρουν την εξουσία. Θυσιάζει τα παιδιά της για να σώσει τον κόσμο μία πάγια τακτική, όταν δεν τα διώχνει, Θυσιάζει και πνίγει τους ανθρώπους επειδή είναι λάθος κακοί και αυτή είναι πάνσοφη » καλή «.
Η εξουσία ποτέ δεν θυσιάζει τα λεφτά της ούτε και τα μοιράζεται. Δίνει μόνο ψίχουλα ελεημοσύνες και φιλανθρωπίες ασυμμάζευτης υποκρισίας. Όλοι οι μεγάλοι μαφιόζοι εγκληματίες, εκτός από κακόγουστοι, είναι πάντα φιλάνθρωποι ξεκινούν από κει. Και… συνήθως ευσεβείς νονοί.
Ποτέ δεν θυσιάζει τον εγωισμό της, την απληστία της, την αμετροέπεια της και την έλλειψη αυτογνωσίας της. Κυκλοφορεί με χρυσούς θρόνους και βαριές χρυσοποίκιλτες χειροποίητες ενδυμασίες, ακριβά κοσμήματα και πουλάει θεολογίες κάτω από έναν ευνουχισμένο ουρανό με τις θρησκείες. Ακολουθούν οι μανδαρίνοι στις αυλές των κομμάτων και οι κομματολογίες.


Οσα παιδιά δεν τα διώξαμε στο εξωτερικό, μπήκαν στο τρένο να πάνε να σπουδάσουν. Οσα επέζησαν, πήγαν να διαμαρτυρηθούν για αυτά που πέθαναν… Αυτά τα δείραμε».

Η εξουσία τρώει τα παιδιά της από αρχαιοτάτων χρόνων και δίνει μπόνους στους μισθούς της στα κόμματα και στα ιερατεία.
Και όταν δεν τα τρώει σαν τον Κρόνο με πατριαρχικές ανισόρροπες κοινωνίες, τα ευνουχίζει όπως ο Κρόνος τον Ουρανό με ακρωτηριασμένες θρησκείες ευνούχων, τα εξορίζει τα μεταναστεύει αναγκαστικά όπως ο Λάιος τον Οιδίποδα με Σοφόκλιες τραγωδίες, τα αυτοκτονεί όπως ο Θησέας τον Ιππολύτο με ένα άθλιο σύστημα Παιδείας και τα σκοτώνει τα τεμαχίζει όπως ο Ιάσονας όταν παντρεύεται τη Μήδεια με ανατολικές ιδεολογίες σε αργοναυτικές εκστρατείες.



Μήδεια , του William Wetmore Story, 1865-8, Metropolitan Museum, Νέα Υόρκη


Ο Λάιος έχει την ασιατική νοοτροπία του Κρόνου που επειδή φοβάται για την εξουσία (όπως ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του ) και τα διώχνει τα εξορίζει από την Πολιτεία.
Με τον ίδιο τρόπο για τον ίδιο λόγο που εκάστοτε κυβερνήσεις και κυβερνήτες διώχνουν τους Έλληνες και τα καλύτερα παιδιά από την Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια …. για να μην μιλήσουμε για τα πολύ παλιά και μυθολογικά.

Μία Ελλάδα που βγήκε από δύο παγκόσμιους πολέμους και από ένα εμφύλιο αλλά με τραύματα πολλά. Οι κυβερνήσεις άρχισαν να διώχνουν τους Έλληνες ως μετανάστες για να χτίσουν πολυκατοικίες στη Γερμανία και ουρανοξύστες στη Νέα Ατλαντίδα γιατί λέει ……δεν είχε η Ελλάδα να τους θρέψει, ήταν φτωχή.
Αντί λοιπόν να κάνουν μία πολιτική θα μπορούσε να φέρει ανάπτυξη στην Ελλάδα για να κρατήσει το ανθρώπινο δυναμικό εδώ διώχνουν ότι έχει απομείνει. Χωρίζουν οικογένειες παιδιά εξορίζουν τα καλύτερα μυαλά, διώχνουν το καλύτερο δυναμικό τους καλύτερους ανθρώπους και συνεχίζουν το έργο αυτό έως σήμερα αποτελεσματικά. 
Μόνο στις ξαπλώστρες τα καταφέρουν στον τουρισμό να μιλούν όλοι Έλληνες σερβιτόροι και καμαριέρες άπταιστα τις ξένες γλώσσες ως υπηρετικό προσωπικό.
Μετά αναρωτιούνται τι έχουν τα έρμα και ψοφούν και γιατί η Ελλάδα έχει δημογραφικό πρόβλημα. Κάνουν συνέδρια με άγονους παπάδες ( ξέρουν αυτοί από την γονιμότητα του κρίνου ) για να λύσουν το πρόβλημα αυτό φέρνοντας άλλους πρόσφυγες και μετανάστες….. από κάλπικο ανθρωπισμό.

Διορίζει τους κολλητούς της, γιους της, εγγονούς, ανεψιούς κουμπάρους , την πελατία της, σε θέσεις αργοσχολίας και δίνει προεκλογικά επιδόματα και ψίχουλα φιλανθρωπίας, τα οποία μετά τις εκλογές θα τα πληρώσουμε με νέες χρεοκοπίες

Έχουμε πανεπιστήμια σε αυτό το χάλι που βρίσκονται, από τα οποία τα παιδιά των Ελλήνων τελειώνοντας δεν μπορούν να βρουν δουλειά και καταφεύγουν σε ανούσια μεταπτυχιακά χωρίς αντίκρισμα ξορκίζοντας την ανεργία ή παίρνοντας τα μάτια τους για την ξενιτιά.
Αντί να φτιάξουν πανεπιστήμια σωστά που να λειτουργούν αποτελεσματικά, να βγάζουν τόσους πολιτικούς μηχανικούς όσους χρειάζεται η χώρα γεωλόγους βιολόγους μαθηματικού φιλολόγους οι οποίοι τελειώνοντας την τριτοβάθμια πτυχίο εκπαίδευση και μόνο με αυτό το πτυχίο θα μπορούν να ζήσουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά μεταθέτουν το πρόβλημα επ΄ αόριστον για να περνούν καλά αρπαγμένοι γερά από ..τη καρέκλα της εξουσίας.
Χωρίς καμία αιδώ, έχουμε υπουργούς βουλευτές και πρωθυπουργούς που στέλνουν τα παιδιά τους σε κολέγια ιδιωτικά απαξιώνοντας στη δημόσια εκπαίδευση που όφειλαν να έχουν φτιάξει και στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά, τα περισσότερα της πλάκας κυριολεκτικά.
Εκτός από αυτό, έχουμε πρωθυπουργούς της Ελλάδος που έρχονται από κολέγια ιησουίτικα και οικονομολόγους της κακιάς ώρας τιτλούχους με πλούσια ντοκτορά που βουλιάζουν την Ελλάδα σε μνημόνια και δανεικά.
Τι έχουνε κάνει όλοι αυτοί οι πρωθυπουργοί οι υπουργοί και οικονομολόγοι πτυχιούχοι; Τίποτα συνεχίζουν να βουλιάζουν την Ελλάδα στα μνημόνια και να παίρνουν δάνεια και δανεικά διώχνοντας των Ελλήνων τα παιδιά γιατί φοβούνται μήπως χάσουν τον μήνα που τρέφει τους άλλους εννιά.
Ο Λάιος είναι μία θλιβερή περίπτωση ανθρώπου. Είναι γιος του Λάβδακου που φέρει την κατάρα των Λαβδακίδων.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης του Πολίτη προς την Πολιτεία οδηγεί σε μία φαυλοκρατία διαφθοράς πεσιμισμού και απογοήτευσης.
Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό και για τον Πολίτη και για την Πολιτεία από το να αποκατασταθεί η σχέση αυτή και να αρχίσει με τον τρόπο του σωστό από το Δημοτικό. Πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά οι ενήλικοι πολίτες και οι κυβερνήτες θα γνωρίζουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους, δεν έχουν μόνο δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις και όταν αυξάνουν τα δικαιώματα και τα προνόμια αυξάνουν και υποχρεώσεις.


Τα παιδιά της εξουσίας όταν καταλάβουν την εξουσία το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να σκοτώσουν τον πατέρα βγάζοντας τα μάτια τους, για αυτό καλό είναι και πριν επαναληφθούν αυτές οι τραγωδίες, οι Πατεράδες οι Πατέρες και οι Πατριάρχες της εξουσίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτό το χάλι της κοινωνίας και να παραδώσουν την εξουσία σε μια σοφή δίκαιη και σωστή ηγεσία για μια εύνομη καθαρή και αξιοκρατική Πολιτεία.

Και για μια σύγχρονη Ιδανική Ελλάδα των Ονείρων μας ….πρότυπο Ηθική Πολιτεία σε μια Ιθάκη με Αλκίνοο Φαιά Ουσία !



Τα λάθη του Λάιου και το brain drain της Ελλάδος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου