Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Το τρένο της μεγάλης αλλαγής

 




Οι μεγάλες Εποχές χαρακτηρίζονται και από μεγάλες συλλογικές συνειδήσεις της αμαξοστοιχίας στα συλλογικά τρένα της ιστορίας, αλλά και από διάφορα δυναμικού των εποχών. 
Η ατομική συνείδηση των πολιτών ευθυγραμμίζεται με τη συλλογική συνείδηση του τρένου οδηγώντας το τρένο στο σωστό προορισμό, διαφορετικά εκτροχιάζεται και οι μεγάλες τεκτονικές και γεωπολιτικές αλλαγές μπορεί να εξαφανίσουν ένα είδος, όταν απειλεί ολόκληρο το οικοσύστημα.
 Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν γιατί το μεγάλο οικοσύστημα της Γαίας έχει ρυθμιστικούς παράγοντες που δεν επιτρέπουν την υπερβολή την αμετροέπεια την απληστία την αδικία και προπαντός την ανοησία. Δεν την επιτρέπει γιατί ο στόχος της ιστορίας είναι η εξέλιξη της συνείδησης και οτιδήποτε δεν εξελίσσει τη συνείδηση ή την χαμηλώνει, πεθαίνει από το θερμοδυναμικό θάνατο εξαιτίας της εντροπίας. Αυτό μας διδάσκει η εξαφάνιση των δεινόσαυρων αλλά και διαφόρων λαών. 
Η Γη υπήρξε και χωρίς τον άνθρωπο, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά από το τελευταίο ανόητο δίποδο ον.

Η ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων. Θουκυδίδης

Η ιστορία κάνει κύκλους, πάνω, κάτω, τριγύρω στο χορό της συνείδησης στο οδυσσειακό ταξίδι της, στο χώρο και στο χρόνο της μεγάλης Σκηνής του Σύμπαντος σε χορογραφία Απόλλωνος άμα τη εμφανίσει του ανθρώπινου είδους ως homo sapiens.
Η Εποχή του Κριού θα άρχιζε με οδηγό της αμαξοστοιχίας, τον Άρη, πριν 4.000 χρόνια και με τον Κριό να σώζει την Έλλη και τον Φρίξο. Ο Ιάσων θα κυνηγούσε το Χρυσόμαλλο Δέρας και έφερε την Μήδεια στην Ελλάδα, με όλη την Μηδική νοοτροπία και τους Μηδίσαντες. Ο Ορφέας, θρησκευτικός ηγέτης Μωησαίος αποκεφαλίζεται από τις Μαινάδες γιατί το παράκανε με την αθανασία της Ευρυδίκης και την εμμονή του σε αυτό το θέμα. Ο Οδυσσέας πολεμάει έξω από τα τείχη της Τροίας και πάνω από τα Τείχη της, τον βλέπει ο Πρίαμος σαν κριάρι και ο Αλέξανδρος πολιορκητικός κριός πολεμάει στις λασπώδης περιοχές της μικρής και μεγάλης Ασίας τους Αυτοκράτορες της Λεμουρίας.
Ο Ηρακλής πιάνει τον τρικέφαλο γίγαντα Γηρυόνη κυνηγώντας τον σε Δύση και Ανατολή και φτιάχνει το σώμα του πολεμιστή homo sapiens: νους υγιής εν σώματι υγιεί.
Η Εποχή των Ιχθύων με οδηγό της αμαξοστοιχίας τον Ποσειδώνα αρχίζει, με του Οδυσσέα την επιστροφή. 
Ψαράδες και δίχτυα παντού, ψαρεύουν στην κοσμική θάλασσα της αντίληψης ταλαιπωρημένους ναυαγούς και τους τραγουδούν γλυκά τραγούδια των Σειρήνων. Τους λένε αυτά που θέλουν να ακούσουν και ο χριστιανισμός ανεβαίνει στην εξουσία οικοδομώντας το Σπήλαιο του, μεγάλος τύραννος και αθέμιστος. Η μεγάλη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία των λευκών λύκων, Ανατολική και Δυτική θα ακολουθήσει των γκρίζων Λύκων την Οθωμανική. 
Και η Βρετανική και η Γερμανική και η αυτοκρατορία της αρκούδας η Ρώσικη με τα δικέφαλα πουλιά θα ανεμίζουν λάβαρα ασυμμάζευτα της θρησκοληψίας.
Νέες πυραμίδες χτίζονται στη Νέα Ατλαντίδα με τον καημό της θεοσοφικής μασονίας για την Αθανασία. Το σώμα καταστρέφεται σε υπερβολική νηστεία και προσευχή σκελετωμένο και αδύναμο και είσαι υπερβολική απληστία και λαιμαργία υπέρβαρων άρχοντων, μαζί με αυτό καταστρέφεται και η γονιμότητα στα μεροβίγγεια πάρτι να την ψάχνουν τώρα ματαίως σε άγονα συνέδρια.
Ο Ηρακλής όμως  θα ξαναδώσει τον Ουρανό στο Ατλάντα και θα επιστρέψει τα Μήλα στη θέση τους. Ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη στην πατρίδα του με τη βοήθεια της Ενάρετης Σοφίας.

Το καινούριο τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές για τον κάθε Πολίτη της Γαίας. Κάποιοι θα το κοιτάζουν με το βλέμμα της αγελάδος να τους προσπερνά.



Η ανθρωπότητα κάθε 2000 χρόνια αλλάζει συχνότητα.
Αυτο συνεπάγεται αλλαγή στο επίπεδο της αντίληψης.

Τα επόμενα 2000 χρόνια θα εκπέμπει από τον Υδροχόο, οι αισθήσεις ,ιδιαίτερα η όραση, θ’αμβλυνθνούν
Τώρα βρίσκεται σ’ενα μεταίχμιο και μένει να γίνουν κάποιες ξεκαθαρίσεις και αποσαφηνίσεις μέχρι να περάσει στη φάση της ενηλικιώσης της για ν’αναλαβει τις ευθύνες της.

Ο κραδασμός των Ιχθύων τελείωσε.
Να μην κλαψουρίζουν μερικοί. Καποτε θα τελείωνε. ..

Ο φόβος του Πατέρα και η λατρεία του Υιού ολοκληρώθηκε.
Έχουν κάνει οι θρησκείες τον κόσμο ομορφότερο;
Αν κρίνουμε από την κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος σήμερα, τους εκπροσώπους των θρησκειών και όλους τους μεγάλους θρησκευτικούς πολέμους που έχουν ρημάξει τον κόσμο, μάλλον έχουν αποτύχει οικτρά.
Έχουν σεβαστεί οι θρησκείες στον κόσμο;
Η ιστορία αποδεικνύει το αντίθετο. Όσο περισσότερο για το σεβασμό στο θεό μιλούν, τόσο λιγότερο σέβονται τον άνθρωπο, ειδικά τον όρθιο και εξακολουθούν να διεκδικούν το απυρόβλητο.
Όλες οι θρησκείες αποτελούν τη νηπιακή κατάσταση της ανθρωπότητας και αναφέρονται σε αυτή, για αυτό μιλούν στους ανθρώπους σαν να είναι νήπια μωρά και χαζά παιδιά.
Είναι καιρός να ενηλικιωθούν οι άνθρωποι και οι θρησκείες να καταργηθούν και να παραμείνουν ως απλή φιλοσοφία στην αλληγορική τους σημασία.
Δεν ξέρουμε αν σωθεί ο θεός, ίσως και να μη το χρειάζεται, προφανώς, αλλά σίγουρα έτσι θα σωθεί ο άνθρωπος και η ομορφιά και ο έννοος κόσμος μαζί τους.
Γιατί αλλιώς η Γη θα μας ξεράσει επειδή  εμείς είμαστε ο ιός πάνω σε αυτή.

Ο άνθρωπος μπορεί τώρα να κατανοήσει τον θεό με την πλέον αφηρημένη και απρόσωπη έννοια , που είναι η έννοια του Πνεύματος, ‘πανταχού παρόν και τα πάντα πληρόν’
Είναι, η ενέργεια που ρέει παντού , ο Θεός χωρίς προσωποκεντρικες θεωρίες και προβολές.

Αυτό επίσης σημαίνει πως ο Θεός
Είναι Αγάπη, Σοφία και Χαρά
και…είναι πάντα μέσα μας ,όπως και… η Βασιλεία των Ουρανών.

Ο δρόμος για τον Ουρανό, περνάει άραγε,μέσα από ένα μονοπάτι με… καρδιά?

Η επόμενη Εποχή μας βρίσκει με οδηγό της αμαξοστοιχίας, την Άρτεμη. Νέα ελεύθερη και ωραία με κοντό χιτώνα να τρέχει σε οικολογικά δάση και να παίζει τόπι στις καθαρές πιστοποιημένες ακρογιαλιές. Νέα αντίληψη για τη μητριαρχία και την πατριαρχία που ορίζεται και καθορίζεται από μία ενάρετη σύζυγό του Αλκίνοου, την Αρήτη και μία καθαρή εύνομη και πολιτισμένη Πολιτεία με κήπους με Βουλή με Αλκίνοους αρχηγούς και υπουργούς, με σωστή ψυχαγωγία των πολιτών, με δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις.


Η εποχή του Υδροχόου και… η ωραία κοιμωμένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου