Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Παντοπωλείο η Αφθονία

 



....και του πουλιού το γάλα    
"Και ορνιθών φέρει γάλα».Ποιητής Μένανδρος

Και το καλάθι της νοικοκυράς θα γεμίζει απο σήμερα με τα νέα μέτρα, αλλά όπου ακούς πολλά καλάθια κράτα και μικρό κεράσι.



Ως γνωστόν, αν και κάποιοι  που σπούδασαν σε σπουδαία οικονομικά πανεπιστήμια δεν το πιστεύουν,  τον 21ον αιώνα ακόμη υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί στον πλανήτη Γή. 
Ναι  μετά από τόσες θεωρίες κομμουνιστικές σοσιαληστικές, φιλελεύθερες καπιταλιστικές, επαναστάσεις, πρωτομαγιές, pride parades,εμφυλίους, οργανισμούς, παγκόσμιες τράπεζες, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σπίτι να μείνουν και υποσιτίζονται ενώ κάποιοι έχουν χιλιάδες σπίτια που μια ζωή δεν φθάνει για να μείνουν και τρώνε μέχρι σκασμού και πετάνε  το φαγητό στα σκουπίδια. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους happy travellers  και υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν  12ωρα για  να παίρνουν ένα επίδομα της πείνας.
"Χάθηκαν τα αυγά  πάνε και τα καλάθια"

Τα μακαρόνια  λοιπόν μάθαμε πρόσφατα ότι τα τρώνε οι πλούσιοι και το Υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει ένα κατάλογο για τους πληβείους "Πώς να τρώτε έντομα και ζωύφια"
Εξωτικά φαγητά και συνταγές
Γρύλοι, μεταξοσκώληκες, σκορπιοί και ταραντούλες—όλο πρωτείνες και ιχνοστοιχεία με καταπληκτική γεύση .. Τα λιγουρευεστε;;;;; γρύλοι ψητοί με σως και λαχανικά
Επίσης τα έντομα αλέθονται και γίνονται αλεύρι με το οποίο κάνεις ζυμαρικά και ψωμί. Αντε βρε υπάρχουν λύσεις, που είστε όλο γκρίνια. Θα το κάψουμε το πελεκούδι κυρ. Στέφανε.




"Αλαργινός ο κήπος, δωριανά τα λάχανα." Λαική παροιμία

Φαγητό με το δελτίο  και κουπόνια και η ζωή που περνά και χάνεται και όλα γύρω σου αλλάζουν και όλο τα ίδια μένουν..... είναι η παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών βρε κουτό ,που έκαναν όλη την γή τουρλουμπουκι........ κάντε υπομονή κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε σαν έναν Εφιάλτη που πέρασε.

ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ (ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΕΠΙΣΙΤΙΚΗΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ  ΑΞΙΑΚΗΣ,ΚΛΠ)
Αναζητώντας λύσεις και διέξοδο από την κρίση μια σύγχρονη παρέα φίλων και γνωστών φθάνει στη μαγική χώρα του μάγου Οζ και στην Σμαραγδένια Πολιτεία του.
Η Ντόροθυ, το Σκιάχτρο, ο Τενεκεδένιος Άνθρωπος και το Λιοντάρι.
Το τρυφερό χιουμοριστικό διαχρονικό παραμύθι του Λ. Φρανκ Μπάουμ με την δύναμη της αλληγορίας, μας διδάσκει το χιούμορ, την φαντασία,την παρέα, την φιλία, την συντροφιά, την έμπνευση, τη τέχνη, την κρίση, την εικονική πραγματικότητα, την μοναξιά, με τη μεγάλη, ενός δημιουργού, διορατική ματιά.
Ίσως, ο συγγραφέας με την ευαισθησία του να προέβλεψε, την κρίση τότε των ΗΠΑ και το κραχτ του 29, αλλά ίσως και η ιστορία να επαναλαμβάνεται σε διαστήματα τακτικά.
Βρισκόμαστε στο κυκλώνα μιας παγκόσμιας κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική, με επίκεντρο την Ελλάδα, όπως πάντα στο κέντρο των εξελίξεων και ζητούνται άνθρωποι, να βλέπουν τον κόσμο με, του παιδιού την καθαρή ματιά, τα Σκιάχτρα να βάλουν μυαλό, οι Τενεκεδένιοι Άνθρωποι να αποκτήσουν καρδιά και τα δειλά Λιοντάρια θάρρος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στη πατρίδα τους μέσα από ένα δρόμο μονοπάτι, που να τα έχει όλα αυτά.
Οι μάγοι του Οζ με αλχημείες, στη αχυρένια πολιτεία, χρηματοπιστωτικές, φτιάξανε ένα άθλιο σύστημα σύγχρονων δουλοπάροικων, που τους καλλιεργούν σαν μπαταρίες στα χωράφια του ΦΒ και του διαδικτύου, εντός και εκτός αληθινής πραγματικότητος ουσίας και ζωής σε τράπεζες, χρηματοσπιστωτικά συνέδρια και μηχανές.
Υποστηρίζουν πως:
2 και 2,κάνουν 5. Την νύχτα κάνουν μέρα και την μέρα νύχτα
Ο γαίδαρος πετάει ,όταν, από τα συνεχή,μέτρα, δεν ψοφάει.
Το ψάρι είναι κρέας, βοδινό.
Ο πόλεμος, είναι η ειρήνη των αγορών
Το ίδιο πείραμα με τους ίδιους παράγοντες, θα δώσει διαφορετικά αποτελέσματα.
Οι ίδιοι ανίκανοι ,άνθρωποι που δημιούργησαν το πρόβλημα, οι ίδιοι, είναι ικανοί και να το λύσουν;;;;;;;;
Αγάπη είναι να μισείς ό,τι είναι όμορφο, φωτεινό,λαμπερό, καθαρό και σοφό;;;;;
Η λιτότητα είναι η πολυτέλεια των συνέδρων των πολυεθνικών;;;;;
Δικαιοσύνη είναι το δίκαιο των τραπεζών;;;;;;
Και ισότητα είναι η οικονομική εξαθλίωση και εξίσωση των φυλών;;;;;


Πρέπει να γίνουμε όλοι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, να μην έχουμε πατρίδα,
γιατί πατρίδα μας, είναι η γη;;;;;;

Δεν θα την έχουμε και αυτή, και δεν θα την έχουν  ούτε αυτοί.

Γιατί;

Γιατί μπορούν να τυπώνουν χρήμα χωρίς αντίκρυσμα αλλά  δεν μπορούν να φτιάξουν  μια Γη και ένα σπόρο ζωντανό, ... έτσι όλο αυτό το πλαστικό σύστημα σε ένα βράδυ καταρρέει.
Η Γη Δήμητρα είναι ο ΤΑΥΡΟΣ που δεν σκοτώνεται ποτέ, αλλά σε ταυροκαθάψια πιάνεται για να την αναζωογονεί και ο μάγος Πλούτωνας, φυλάει στο ΣΠΟΡΟ για να γεννηθεί τη κατάλληλη στιγμή, στη Απολλώνια, περιστροφή της πολικότητας Ταύρου- Σκορπιού, με το ζενίθ, τον Βορρά, στον Σκορπιό, ναδίρ, Νότος, στον Ταύρο, πύλη εισόδου της Ανατολής, στον Υδροχόο, και πύλη εξόδου της Δύσης, στον Λέοντα.


Να υπενθυμίσουμε πως ο βασιλιάς,( από άλλο παραμύθι), που τον χειροκροτούν ηλιθίως μερικοί, είναι γυμνός, και όλοι αυτοί οι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ συμβουλάτοροι και οι πληρωμένοι οικονομικοί δολοφόνοι, έξω απο το ρεύμα της ζωής και άσχετοι με την πραγματικότητα  είναι ήδη "νεκροί" πάντα ήταν.
Ζωντανοί είναι μεγάλοι ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, γιατί είχαν και έχουν εξαργυρώσιες ΠΡΑΞΕΙΣ, Αθανασίας που δεν κερδίζεται σε χαρτάκια με χαρτοφυλάκια, άνευ ουσίας.
Η μεγάλη οικολογική καταστροφή, η ύβρις που έγινε στη μητέρα γη, η εκμετάλλευση της, η αισχροκέρδεια, η ασέβεια, η παράλογη αναπτυξιακή τεχνολογία, η υπερδομή και των μηχανών, η κατασκευή, χωρίς μέτρο και χρήση σοφή,  η άνευ ορίων υπερτουρισμός, δεν θα μείνει αποινί.
Οι φυσικοί πόροι τελείωσαν και κανένα τυπωμένο χαρτάκι χωρίς αντίκρυσμα, δεν μπορεί να σώσει 8 δισ. ανθρώπους, χωρίς αξία και τιμή.

Όταν ο Πλούτωνας θα πάρει την Περσεφόνη αγκαλιά για να χορέψει ένα παθιασμένο ερωτικό χορό, ένα καινούργιο είδος ΑΝΘΡΩΠΟΥ θα αναδυθεί από αυτά τα χαλάσματα που σαρώσουν, τη Δήμητρα,γη.
Αυτό το είδος, που θα ΘΥΜΑΤΑΙ, πόσους σπόρους έχει ένα ρόδι μέσα στη καρδιά του και στον πυρήνα του, της γης, την ψυχή.
Όλοι οι μεγάλοι πόλεμοι αρχίζουν και τελειώνουν εδώ, στο μέσον της Γης,στην Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Γιατί;

Διότι, ένα σώμα ισορροπεί, όταν το κέντρο ισορροπίας του, ευσταθεί.





Οι μάγοι της χρηματοπιστωτικής κρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου