Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Το παπάκι πάει στην ποταμιά

Τρία παπάκια κάθονται και μια Περιστέρα, μονολογεί  και κλαίει....


Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μιας τριτοκοσμικής  αποικίας κάπου νότια του μεγάλου Ευρωπαικού χωριού, έδωσε το παρόν του σε μία αυθόρμητη συγκέντρωση των ταλαιπωρημένων ιθαγενών της.
Ακούσαμε  τις απόψεις όλων των πολιτικών αργηγών, που  ξεκάθαρα και έντιμα τοποθετήθηκαν για να ενώσουν έναν αποπροσανατολισμένο λαό . Κάποιος στρατηγός  μίλησε με τις ώρες και ζήτησε δημοψήφισμα για το αυτονόητο, ο δήμαρχος της πόλης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί μάλλον ξεχάστηκε σε κάτι  "ροζ" σπίτια και δεν βρήκε τον δρόμο.
Απαραίτητη βέβαια και η συναίνεση της εκκλησίας, που πάντα σε δύσκολες ιστορικές στιγμές αυτού του τόπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Οπως επί τουρκοκρατίας  αφορίζανε όσους ήθελαν να αποτινάξουν την σκλαβιά και διακήρυτταν ότι ο σουλτάνος είναι καλός, και όσο πιο πολύ υποφέρουν τόσο πιο άνετα θα εξασφαλίσουν μια θέση στον παράδεισο κλπ. τα γνωστά, μην τα ξαναλέμε.Τα έχει πεί ο Κοραής καλύτερα.
Και συνεχίζουν στην ίδια πάντα γραμμή, σαν να μην πέρασε μία μερα, όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, σε αγαστή συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα. Που και που κάνουν και καμμιά φιλανθρωπία και κανένα συσσίτιο, δίνουν και κανένα φιλοδώρημα .Τώρα το λένε Αλληλεγγύη, ....αλληλεγγύη στην φτώχεια όμως όχι στα πλούτη τους που συσσωρεύουν.
O λεβέντης πρωθυπουργός μας, έτρεξε αμέσως,  (γιατί έχει δεσμευτεί να αποτελειώσει το έργο του, πριν τον τελειώσουν, τα μεγάλα αφεντικά ,..........ούτε τα προσχήματα πια δεν κρατούν, γιατί έχουν πολύ ζοριστεί, και ότι μπορέσουν να σώσουν) στον Αρχιμνηστήρα, συγνώμη τον αρχιεπίσκοπο ήθελα να πώ , για να μαζέψει το ποίμνιο, γιατί ραγιάς γεννήθηκες, ραγιάς και θα αποθάνεις.

Το εντυπωσιακό ήταν με την κρατική τηλεόραση, συγκεκριμένα η  ΕΤ3 κάλυψε όλη αυτή την μεγάλη συγκέντρωση, γιατί ως γνωστόν έχουμε δημοκρατία και πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, ενώ συνέχισε το καθιερωμένο πρόγραμμά της με την εκπομπή "ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ".
Οι μεγάλοι δε πολιτικοί αργηγοί, άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη και Λέσβο .
Κάποιοι για σκι, κάποιοι για ψαράκι (προσωπικά τον είδα στην γειτονιά μου, να τρώει αμέριμνος τον ροφό του), και γενικά όλοι σφυρίζουν αδιάφορα να το πώ;;;;;;; κάνουν το παπί , έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια, θα δείξει.......
Συμπέρασμα
don't cry for me Περιστέρα, όλα καλά και όλα ωραία και ας κάνεις με άλλους πια παρέα.

1 σχόλιο:

  1. Don't cry for me Περιστέρα!

    Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, — εκεί που πάει να σκύψει
    με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο,

    Νά τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει
    και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.
    Από τη συλλογή Δεκαοχτώ λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας (1968-1970)Γιάννης Ρίτσος
    https://www.youtube.com/watch?v=EX2zTJupTZc

    ΑπάντησηΔιαγραφή