Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Hasta la Victoria



HASTA LA VICTORIA !
Δεν μπορείς να κάνεις τον επαναστάτη παίρνοντας κλαίγοντας και παρακαλώντας την Μερκελ στο τηλ., Δεν μπορείς να επικαλείσαι ζωές μεγάλων ανδρών που εδωσαν και την ζωή τους για το όνειρο τους και για τα ιδανικά τους και δεν γίνεσαι αριστερός επειδή πήγες στην κηδεία του Φιντέλ, γιατι δεν έχεις καμμία απολύτως σχέση , ούτε η ζωή σου ούτε οι επιλογές σου, ούτε ο χαρακτήρας σου.
Δεν μπορείς να κάνεις ριζοσπαστικές αλλαγές σε μία κοινωνία βουτηγμένη στην διαφθορά οργανώνοντας μυστικά ραντεβού με γάτες Ιμαλαίων,χαρίζοντας τα χρέη τους , ανεβάζοντας ολιγάρχες απο το πουθενά με αμφιβόλου προέλευσης χρήμα, ούτε να διορίζεις χαμένα κορμιά σαν σύμβούλους σου, ενώ διώχνεις τα καλύτερα μυαλά έξω και προτείνοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον γνωστό υπουργό της σημερινής αντιπολίτευσης που σήμερα δήθεν διαφωνείς και δίνετε μαζί ρεσιταλ εξαπατησης στην Βουλή των Ελλήνων Και γενικά δεν μπορείς να χτίσεις μία δίκαιη κοινωνία με όλους ενωμένους και όχι διχασμένους (κατά την προσφιλή σας συνήθεια) βασιζόμενος σε καπιταλιστικές μεθόδους, και μάλιστα παρωχημένες και άκρως απεχθείς.ΚΛΕΙΩ

1 σχόλιο:

  1. Ανάμεσα στα βιβλία που ζητούσε να έχει μαζί του ήταν μεταξύ άλλων: οι Τραγωδίες του Αισχύλου, Δράματα και Τραγωδίες του Σοφοκλή, Ιστορία του Ηροδότου, τα Ελληνικά του Ξενοφώντα, οι Διάλογοι και η Πολιτεία του Πλάτωνα, τα Πολιτικά του Αριστοτέλη, ο Δον Κιχώτης, ο Φάουστ του Γκαίτε, τα Άπαντα του Σαίξπηρ. Για τον Γκεβάρα, στον κόσμο του ανταρτοπόλεμου και της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, υπήρχε χώρος και χρόνος για την ανάγνωση αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, πολιτικών δοκιμίων και ποίησης. Άλλωστε, χωρίς τη γνώση, η δημιουργία του «νέου ανθρώπου» που οραματίστηκε ο Τσε – ενός ανθρώπου απαλλαγμένου από τον εγωκεντρισμό της καπιταλιστικής κοινωνίας – θα ήταν αδύνατο να γίνει πραγματικότητα.

    * Απόσπασμα από το βιβλίο «Αναπόληση: η ζωή μου με τον Che» της Αλέϊδα Μαρτς, εκδόσεις Ψυχογιός, 2007 (“Evocacion: mi vida al lado del Che”, Aleida March).


    ΑπάντησηΔιαγραφή