Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Παντού υπάρχει μια Ιθάκη

 

Ιθάκη πόλη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης φημίζεται για τα εντυπωσιακά φαράγγια 150 καταρράκτες στην περιοχή Finger Lakes 10 μιλίων από το κέντρο της πόλης. Eνα υπέροχο μέρος για να ζήσει κάποιος. .Με τέσσερις ξεχωριστές εποχές, ο προορισμός προσελκύει λάτρεις της βαρκάδας, καλοκαιρινούς παραθεριστές, λάτρεις των φυλλωμάτων, λάτρεις των χειμερινών σπορ και φοιτητικό πληθυσμό όλο το χρόνο. το Cornell University και το Ithaca College βρίσκονται εδώ

Θεωρείται ανάμεσα στις πιο όμορφες πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής, το Πανεπιστήμιο Cornell είναι η τοποθεσία για μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα τοπία της Ιθάκης. Η πανεπιστημιούπολη παρέχει πρόσβαση σε πεζοπορία Φαράγγι Fall Creek και Cascadilla Gorge όπου οκτώ καταρράκτες πέφτουν εκατοντάδες πόδια στο κέντρο της Ιθάκης. 
Κρατικό πάρκο Taughannock Falls

Οι μεγαλύτεροι  Ithaca Falls , σε ύψος 105 πόδια και πλάτος 175 πόδια.

Με 16 οινοποιεία και ένα ζυθοποιείο κατά μήκος μιας από τις λίμνες Finger που φιλοξενεί την παλαιότερη αμπελουργική περιοχή στις ανατολικές ΗΠΑ η Γευσιγνωσία κρασιού
αποτελεί ένα σημαντικό θέμα όλο το χρόνο, για τους κατοίκους της Ιθάκης


Cayuga Finger Lakes


Ανακαλύπτοντας  το ηλιακό μας σύστημα
Το Sciencenter το 1997 εις μνήμη για τον κάτοικο της Ιθάκης, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Cornell και αστρονόμο Carl Sagan, κατασκεύασε το Sagan Planet Walk, ένα μοντέλο  μήκους 1.200 μέτρων (3/4 μίλια), 1: 5 δισεκατομμυρίων, του ηλιακού μας συστήματος κατασκευάστηκε από το Sciencenter το 1997 ως μνημείο για τον κάτοικο της Ιθάκης και τον αστρονόμο Carl Sagan.

Ο περίπατος ξεκινά με τον σταθμό Sun στο κέντρο της Ιθάκης Commons και καταλήγει στο σταθμό που αντιπροσωπεύει τον νάνο πλανήτη, τον Πλούτωνα, που βρίσκεται στο Sciencenter. Κάθε σταθμός έχει ένα μοντέλο κλίμακας του πλανήτη και μια ενημερωτική πινακίδα.

Στην πορεία, μπορεί να ανακαλύψετε ότι η ηλιόλουστη πλευρά του Ερμή είναι πιο ζεστή από έναν φούρνο για πίτσα ή ότι βρέχει ισχυρό θειικό οξύ στην Αφροδίτη ή ότι ένας χρόνος στον Πλούτωνα διαρκεί 248 χρόνια στη Γη. Σκοπεύετε να προσγειωθείτε στον Δία; Ξεχάστε το, αυτός ο πλανήτης είναι ζεστός και αέριος και δεν έχει σταθερή επιφάνεια.
Carl Sagan Planet Walk


Το Δημαρχείο της πανέμορφης  πόλης της Ιθάκης των 30.000 κατοίκων + ένας ακόμη γιατί  έκανα αίτηση πολιτογράφησης.




3 σχόλια:

  1. Οι καταρράκτες της Ιθάκης
    https://nyfalls.com/waterfalls/ithaca-falls/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Βοτανικός Κήπος του Κορνέλ ιδρύθηκε, μεγάλωσε και άνθισε, με ευθύνη για την εικονική φυσική ομορφιά της πανεπιστημιούπολης και όχι μόνο.

    Η πρώτη ενσάρκωση αυτού του οράματος ήταν ένας δενδρολογικός κήπος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1875 με βάση το Sage Hall, την πρώτη κατοικία του πανεπιστημίου για τις γυναίκες.
    https://cornellbotanicgardens.org/about/about-the-gardens/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Cornell Lab of Ornithology συνδυάζει την ευελιξία και τον αντίκτυπο ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού επί τόπου με επιστημονικές και παγκόσμιες διδασκαλίες ως μέρος του Κολλεγίου Γεωργίας και Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Cornell. Η δουλειά μας καλύπτει κλάδους από την επιστήμη στην τέχνη, τη μηχανική έως την εκπαίδευση. Η παγκόσμια κοινότητά μας περιλαμβάνει υποστηρικτές, συμμετέχοντες και συνεργάτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ενωμένοι με την αγάπη των πουλιών και της φύσης και τη δέσμευση να βοηθήσουμε στην προστασία του πλανήτη μας.
    https://www.birds.cornell.edu/home/virtual-experiences/

    ΑπάντησηΔιαγραφή